跳至

首頁
34567...11

尾頁

大宅

原帖由 禮媽 於 09-7-16 17:13 發表
仲要讀書考試呢,呢樣先勁,我而家睇8婆雜誌就叻,叫我拎番起本書喎,諗起都頭痕

妳哋米講到咁誇張啦, 我覺得唔好意思呀

其實我去吓學校旅行, 講座, 運動日呢d之嘛, 妳哋都有啦, 係咁啱今年淳淳的學校有個咁ge獎遮.

至於填色比賽, 我幫少咗啦, 自從淳淳學咗畫之後, 佢要自己填色ka, 上次母親節填色比賽, 佢話我幫手之後仲唔靚, 攪到冇得攞獎wor, 正臭豬

手工我不嬲唔掂, 今年淨係復活節環保吊飾比賽先攞到獎

大宅

原帖由 禮媽 於 09-7-16 17:13 發表
仲要讀書考試呢,呢樣先勁,我而家睇8婆雜誌就叻,叫我拎番起本書喎,諗起都頭痕

講讀書, 我都冇心機呀, 我d數勁渣, 而家讀ge嘢科科都要計數, 我諗妳哋一聽就實識, 我就完全聽唔明.

上次考試好在出計數題唔多咋, 因我淨係識一題咁大把.
其實我都想放棄呀, 係洗濕咗個頭咋, 希望捱埋讀緊呢科, 先再決定仲讀唔讀.

大宅

今日俾間Music Centre激C, 話說淳淳今個月開始學Drum, 第2堂已經要調時間, 仲係之前一日先通知, 都算啦, 今日失驚無神7点幾p.m.打嚟話亞sir要表演, 連續2 weeks要請假, 叫淳淳明天上補課wor, 我就話點解每次都咁mang 水先通知, 有冇咁多表演呀!

一開始學已經咁, 叫人點學落去呢?!

大宅

有冇興趣去呀, 好似好多嘢玩, click here:
http://www.regalhotel.com/Regal-Hotels-International/Main/Promotions---Packages/Rooms-Packages/RRH---Regal-Summer-Cruising-in-South-Pacific.aspx?lang=zh-
HK
酒店房間

大宅

原帖由 禮媽 於 09-7-18 07:56 發表

呢個幾好玩喎,有無興趣一齊?
等我惹吓大家姐先

好呀! 多d小朋友一齊好玩d呀.

我有個同事book咗帝景個package, 我嫌冇咩活動俾小朋友囉.
我自己就想book呢間, 有個活動俾小朋友扮侍應, 室內設計師, 厨師等. 俾小朋友體驗酒店內的工作, 好似幾得意.

大宅

原帖由 禮媽 於 09-7-18 07:58 發表
有無得同佢換老師呀?又或者換過間啦,成日攪到人失晒預算,仲有,佢要表演唔會早一兩日先知卦,佢地無責任心啫,呢d唔跟佢學都罷,費事成日咁比佢玩 ...

我都想換呀, 啱啱開始已經咁,
我囡唔係隨傳隨到ka.

呢間只得一個教鼓ge 亞Sir, 又唔知邊度有得學, 之前問通X, 栢X都冇, 呢間都係無意之中揾到.

大宅

原帖由 ho_mama 於 09-7-20 10:38 發表
唔係好明喎....住響酒店? Cruise? 係沙田果間 hotel 牙?

"陸上郵輪假期"係宣傳嚟遮, 查實係酒店ge暑期住宿計劃, 例如"時尚之旅" $1342 (用埋12% discount coupon)包:

2大1小 - 2日1夜酒店房, 可延至6:00p.m check out.
包早餐, 午餐, 下午茶, dinner buffet, 宵夜, 於泳池享用一杯飲品.
免費參加多種興趣班e.g. 整pizza, 點心, cocktail, 壽司, 甜品.
做繩結, 面部彩繪, 小手工, 親子健康舞, 水中健身舞, 水上大激鬥, 乒乓球, 瑜加, 栽種...

我都想book, 好似好多嘢玩咁, 多過我上年去机場富豪個package, 我今日e咗個time tabale & activities list俾妳哋呀, 咁妳哋有冇興趣去呀?

大宅

原帖由 禮媽 於 09-7-21 15:21 發表

SOPHY真係勁,我咁啱諗緊點組織吓打出嚟你就LIST 晒出嚟喇,早知我唔使問啦

咁妳哋會唔會去呀?

大宅

原帖由 Denise_Chan 於 09-7-22 12:36 發表
喂喂喂........我都想去呀, 你地咩日子會去話我知呀, 我想跟埋一齊去玩呀...hehe

仲有...我都係多一個小朋友呀, 可唔叼可以話埋比我知加幾錢呀?

thanks thanks thanks
...

好呀, 多d人好玩d呀
我明天問吓吖.
日子我prefer 8/8-9/8 or 15/8-16/8 (星期六 & 日)
妳哋想邊日呢?

大宅

原帖由 禮媽 於 09-7-23 20:04 發表

我兩個星期都得,至於大家姐我要再問佢,佢話佢都有興趣,我再問吓佢先,你地呢?

禮媽 & Denise,

有冇收到我的email?
禮嫣妳問吓大家姐邊個week O.K吖, 記住登記 & print out張88折coupon, check out時出示先有discount.

小朋友3-12歲每位+$228, 但新樓層ge行政客房細d, 不能容納4人, 要住舊樓層ge行政客房, 可以安排4張單人床, 我問咁d房會唔會好舊ka, 個staff就話有經常翻新.
我估可能係呢種房:

大宅

原帖由 禮媽 於 09-7-25 08:52 發表

我己經print out 咗出嚟,同埋已send 咗比大家姐,同埋,我想問,如果我地星期六check in,咁幾點可以check in 呀?或者我地定咗日期先啦,不如我地暫定係 8/8嗰個禮拜先啦,有無問題?

denise sophy請投票 ...

係2:00p.m. check in , 我諗要食完lunch先去啦.
8/8-9/8我no problem, 係就要book啦.

妳哋會駕車嗎? 我問過泊車由入住登記至翌日12:00收$150, 但之後每2hrs $40, 延遲至6:00p.m. check out變咗要+多$120, total $270很不化算.

我諗住去西鐵總站搭巴士到新城市廣場轉shuttle bus.

大宅

今日我在輕鐵站收到一張傳單, 澤豐商場度新開一間叫愛x堡音樂藝術中心, 有鋼琴/小提琴/管樂/繪畫/歌唱班/普通話/英語拼音/補習/敲擊樂/書法.

等我8下咩環境 & 有冇打鼓學, 我見敲擊樂班$280 4堂 @堂1 hour

大宅

原帖由 禮媽 於 09-7-26 09:11 發表

我地賣咗架車好耐喇,我地都應該會搭西鐵轉車啦,禮禮都唔係好搭到車,成日話暈車浪,搭西鐵無咁煩

我星期一confirm丫,我想問埋大家姐先,多一家人好玩d嘛 ...

咁係咪搭西鐵轉馬鐵?
好呀, 多d小朋友好玩d呀, 妳confirm後即call我手電啦, 可以即book吖嘛.
Denise, 妳去唔去呀?

大宅

原帖由 禮媽 於 09-7-27 12:43 發表

我地星期六 tea 一tea 啦,諗起都想飲奶茶,好鬼眼瞓呀,對眼 kip 到咩咁,我今朝先拾咗一陣咋

呢個星期六我唔得呀

大宅

原帖由 ho_mama 於 09-7-27 10:52 發表
係...打鼓我隻臭豬都 like 喎....咁....sophy 又要靠你啦!

問咗, 套鼓仲訂緊, 我留咗名 & Tel. no.等佢哋group到3個人同返咗套鼓先開班.

大宅

原帖由 禮媽 於 09-7-29 10:24 發表

我用緊/過好鬼多隻,呢排中意樓下嗰d

美白精華~~

1) bioderma 有隻淨白去斑夜間精華,我用咗2支,好work,去到黃同白淨咗

2) sasa 有隻 natio 玫瑰果油,你搽完保濕要等佢15min 乾透先搽呢支油,我用咗2weeks,d 斑 ...

Lee Hi, Lee Hi.

大宅

Lai ma:

我亞妹又係護膚專家, 平時我上BK網, 佢就上beauty網,佢ge興趣係買護膚品, 買到
SK two, 生滋堂, so thin la, buy o therm, win c...甚至d超冷門ge希臘牌子, 都係VIP, 專睇護膚品廣告多到乜ge雜誌, 早排佢喺雜誌參加d問答遊戲嬴了一籃 La 咩的護膚品, 嗰籃嘢應該值$9000-$10,000.
佢成日話我懶 & 彈我塊面咁咁咁 好鬼衰

喂, 妳ge專家度同佢有得揮喎 有機會要介紹妳2個識先得.

大宅

Cherry & Yvonne:

今日收到小x豆9月普通話的上課time table.

普通話幼兒班: (淳淳係呢group先啱, 之前 問又話係改Thur 4:30) $390 6堂, 優惠期$330 6堂
(Tue) 4:30-5:30
(Wed)5:30-6:30
(Fri) 4:30-5:30
(Sat)10:30-11:30

普通話升級班: (我估妳哋係呢group) $410 6堂, 優惠期$350 6堂
(Sat)11:30-12:30
(Thur)4:30-5:30
---------------------------------------------------
Hello xxx:

普通話互動天地証書班
要進行評估編班, 內容:遊戲, 兒歌, 繞口令, 說故事等方式學習漢語拼音, 會話, 生活詞彙, 粵普對譯, 增強聽說 &表達能力
初班(Sat) 2:00-3:00 $1200 12堂
中班(Sat) 4:00-5:00 $1200 12堂

普通話朗誦班
為比賽作準備, 朗誦技巧, 拼音, 培養自信, 口語表達能力
3-5歲 (Sat) 4:30-5:30 $1480 12堂
-----------------------------------------------------
澤豐愛x堡
聲母, 韻母, 拼音, 日常對話, role play, story, 繞口令, 唱歌, 包含GAPSK內容, 選拔學生參加比賽

初級班
(Sat, Sun) 10:00a.m-8:00p.m 1 hr $280 4堂
中級班
(Sat, Sun) 10:00a.m-8:00p.m 1 hr $320 4堂
高級班
(Sat, Sun) 10:00a.m-8:00p.m 1 hr $360 4堂

大宅

Lai Ma:

咦, 我妹好鍾意用神仙水wor, 買親幾支上ka.
La 咩真係超貴, 成千銀wor, 我買唔起呀.

我用開"皮膚食物", 去韓國旅行時勁買, =香港1/3價錢, 嚟緊都唔知仲用唔用, 原來本身咁cheap, 在香港抬高價, 覺得好唔值囉.

大宅

原帖由 禮媽 於 09-8-1 09:58 發表
sophy and denise ::))))
please select your favourite~~ (( I had the same choice with 大家姐, what about you ??? please tell me and I will ask 大家姐 arrange for booking ))
...

問咗而家日式係做緊鮑鱼鐵板燒, 天婦羅為主題, 我未問到有沒有飯/定食之類, 因為淳淳唔食壽司, 鱼生, 鐵板燒又唔啱食, 冇飯or定食佢就冇嘢食啦, 我晏d等餐廳開咗再打去問吓.

午餐方面:
淮揚套餐在上海餐廳食, 有~
美味薰鱼, 四喜窩夫, 金銀炒膳糊, 嫩雞燴麵, 甜品

越泰套餐~
春卷, 鱼餅, 紅咖喱羊扒煲/海南鷄飯/泰式炒河粉, 餐湯

我問埋Daddy稍後覆.

首頁
34567...11

尾頁

跳至