自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

各位寫字樓的朋友,

請小心文儀公司.

他們會不停推銷.

你心軟之後.

他們會不停送貨, 不停要你蓋印.

他們的價錢較貴.

他們的產品, 不合用

他們會要你不知情的同事蓋印, 你公司不知就裡就會和他們簽了一份不平等的合約.

原來教協報有講過類似事件,請看看以下連結
http://www.hkptu.org/ptu/director/pubdep/ptunews/537/m01c.htm

其實有朋友話警訊都講過, 可惜我沒有看...

希望大家都小心D啦!

[ 本文章最後由 peterpeter 於 08-8-26 12:07 編輯 ]

別墅

原文章由 webjen 於 08-8-26 12:08 發表
你比o既 link 唔係咩教協報wor

我都發覺我俾錯左, 果條link係我訂左的紙, 貴人兩倍.

我而家改番喇!

別墅

你好叻呀! 處理得好好!

我都算不幸中之大幸, 沒有訂墨, 只訂了紙, 但都俾佢呃我要30reams

問過哂消委會, 警方, 壹週刋都話冇計

我知道有好多打工仔, 驚俾老闆鬧, 自己俾左幾萬蚊.

其實仲有一過方法

搵議員, 不過我又唔想, 因為冇一個議員我是鍾意的.

別墅

原文章由 揚莉煒媽咪 於 08-8-26 16:06 發表

我朋友都中左招
好貴呀
4xx蚊
得一箱a4紙
好似2500張咋
仲貴過係超市買幾倍

訂一箱咁好彩?

請你朋友小心D, 佢地應該陸續有黎!

別墅

原文章由 gucci_ha 於 08-8-26 14:32 發表
dd公司我做過la 我做左幾日都忍唔住良心之後冇做lu... 做左真係陰公架!!

係咪好高回佣架? 我都唔明, 以他們的推銷技巧, 真的長做長有, 點解要咁樣搵快錢?

別墅

回覆 #25 gucci_ha 的文章

基督徒? 真係要公開佢地邊間教會至得

別墅

原來自由報料早兩三年已經有講過
http://forum.baby-kingdom.com/vi ... page%3D1&page=1

別墅

之前那sales誓神劈願, 話我要埋你兩箱(五千張紙)整個訂單便完.

我本以為沒事, 可是個多月後的今天,他的上司打來, 問我剩下那六箱紙何時送來, 我心中有氣, 跟他說清楚我沒有落單, 他還說他們公司要訂六箱才會送貨, 我不理, 我說一定是他們攪錯, 更強調我已經屈要了很多紙, 他還告訴我可以訂其他文具, 我告訴他我不會再買任何東西, 然後收綫.

早知一早搵議員同佢嘈!!!!!!!!!

別墅

其實從我被騙, 加上看到迷你債卷之事, 我會對所有Sales保持距離, 十分謹慎, 高度戒備!

首頁

尾頁

跳至