自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:靈魂出竅的經歷

其實我試過都差唔多有十几次,頭兩三次可能因為緊張所以極力抗衡,之後試下放鬆,都會喺大厦穿牆/門/天花 高速飛一陣先自己控制回體,不過暫時都唔敢飛太遠和太耐. 其實我知大部分人都有哩個能力,只係未達到相關條件

別墅

引用:Quote:Lam13+發表於+13-7-3+01:09+其實我試

原帖由 sukisa 於 13-07-03 發表
咁你飛左出去, 有冇見到條街有阿飄呀?
每次經歷都係夜晚嘅空中,其實當時視野都比較濛矓,唔知同我幾百度近視有無關係。touch wood 無見過有飄or其他人,主要都係喺大廈穿黎穿去,當時差唔多家家戶戶都訓曬(我好夜訓),係好間唔中高速飛過一兩戶仲開住燈。試過有次剛離體,就貼住自己房天花板開始慢飛,先穿自己房門出左廳,再穿大門出左lift lobby

別墅

引用:Quote:原帖由+Lam13+於+13-07-03+發表每次

原帖由 小豬Pigpig 於 13-07-03 發表
感覺係咪好正
感覺就係無重狀態,可以好高速咁飛,亦可隨時選擇回體時間。正唔正就唔講啦,因為唔想太鼓勵人地去試,畢竟我唔係專家

may.bb  人哋見到你會不會以為係?  發表於 13-7-4 16:58

別墅

引用:Quote:原帖由+Lam13+於+13-07-03+發表感覺

原帖由 小豬Pigpig 於 13-07-03 發表
不過其實我都想試多一次
假設我每次發生都係day 3, 通常day 1,2 都係非常疲勞,休眠不足,跟住day 2,3 都係斷斷續續咁小睡,生理時鐘大亂,day 3 night 打平瞓,一兩分鐘左右警號來臨,我放鬆由得自己飛出黎。just share my experience

別墅

引用:有咩警號? +

原帖由 poodlema 於 13-07-04 發表
有咩警號?
開始有少許耳鳴(耳鳴有啲似喺一個完全無風無聲嘅密室),聽覺上似是另一空間,身體開始有種\"抽離\"感,當時你會好清楚自己喺意式上係未完全入睡,但身體就好似訓著左。當開始抽離,如果你驚就會想辦法郁動身體,警號就會消失,人就即醒(除非真係十級疲勞)。反之如果放鬆,你就會開始控制到自靈魂升起飛出黎,飛到夠皮,只要設法郁動實體,一秒之內就能自動回體,人就會醒。(以上只是我的個人經驗)

may.bb    發表於 13-7-5 18:05

別墅

引用:通過有出體經驗既人有咩特徵?係肥係瘦係老

原帖由 koalamlam 於 13-07-05 發表
通過有出體經驗既人有咩特徵?
係肥係瘦係老係幼?? 男多定女多??
喺不涉及02,瀕死,健康嘅大前提下,就普通出體經驗,個人覺得只和以下條件有關:疲勞度,生理時鐘,小睡後工作嘅精神/體力損耗度,睡姿。但唔覺得同其他特徵有關

別墅

引用:一開波係咪會有被鬼扎嘅感覺?然後放鬆唔理

原帖由 poodlema 於 13-07-05 發表
一開波係咪會有被鬼扎嘅感覺?然後放鬆唔理佢就會有你以上講嘅野?
其實我三樣嘢都試過(出體,發夢,被嘢札),我覺得出體同其餘兩者嘅分別係:出體通常只會發生喺你剛開始訓嘅初段,意識上係未完全訓著(大概八,九成)。而發夢就係通常會有自己認識嘅人出現。而被嘢攪就通常係訓覺時間嘅中段,即自己已確認完全訓著,忽然感覺到被外來力量將自己嘅意識弄醒。還有出體比較可以即時根據自己意願而so醒,被嘢攪就未必。

別墅

引用:係你出體後見到佢? +

原帖由 poodlema 於 13-07-05 發表
係你出體後見到佢?
無論出體與唔出體,興幸我自己就從未見過

別墅

回覆:靈魂出竅的經歷

其實除左我嘅另一半,我之前都無同其他人分享過,我費事人以為我痴線

may.bb    發表於 13-7-6 16:35

首頁

尾頁

跳至