美容扮靚

跳至

首頁
12345...14

尾頁

男爵府

Dreamingday 發表於 17-4-26 00:41
Jm們, 你哋去aplus 多數做邊啲facial ?
我只識hf 同laser , 其實佢仲有啲乜facial 係好㗎?

近期就一定要試佢哋嗰部新激光啦!啱啱另一個jm都開post講緊

男爵府

Dreamingday 發表於 17-4-27 00:22
我超多黑頭, 除咗hf , 仲有冇勁啲去黑頭嘅facial 呢?

如果太勁嘅黑頭,可能係本身皮脂腺好活躍,其實可能要換左自己常用嘅,因為你都冇可能日日去做facial啦!
我自己就傾向買套容易用嘅家用peel, 自己定時清潔,再加做埋hydra, 真係一粒黑頭都冇
溫馨提示:千祈唔好做磨砂,皮膚會越做越粗糙

男爵府

cinda72. 發表於 17-4-26 23:24
我今日都去左a+做hydra,
原本見佢地呢個月有特價想帶埋個女試佢地部新laser,但見完美容師之後,分析過佢最 ...

就咁睇皮膚都唔係好差,起碼唔係滿面暗瘡。不過就睇到有啲色素沉澱,比較暗沉
做co2, 會有輕微結焦,要狂補濕同記得一定要出街查防曬

男爵府

MICLOH168 發表於 17-4-27 16:13
請問做邊隻PEEL, 唔係好識, 可唔可以介紹下, THX

其實有好多peel可以自己係屋企做。我就會揀啲最簡單嘅用法。如果主要係黑頭粉刺多,最平可以買mask 15, $400-450已經有交易,淨係做T字位可以用到15次,超級易用,洗完面,查上去2分鐘,用水沖走晒就已經搞掂。仲會見到啲黑頭浮晒出嚟
要求高啲嘅想要皮膚滑啲去印,就做milk peel。
左要求高啲要剝殼雞蛋,就要cosmo peel, 但係就比較容burn, 我就會建議用熟咗milk peel 先!
我比較鍾意呢個法國品牌係因為佢用法簡單,冇話又要查事前液,又要中和液咁麻煩

男爵府

princessszesze 發表於 17-4-27 18:21
Milk peel 係咪會甩皮?你有冇用過矽針?milk peel 好過矽針?我要去暗瘡印呀,打極1064 d 印都仲係度! ...

我個人比較鍾意有醫學根據嘅嘢,所以冇試過矽針
Milk peel 可以去印,咁當然唔好要一次就無晒啦!但係買一盒可以做15次,經濟化算好多。

男爵府

Dreamingday 發表於 17-4-27 18:28
Hydra 要幾耐做一次㗎?

如果初初做,又真係好多黑頭粉刺,真係要兩星期就做一次

男爵府

Elenalan 發表於 17-4-28 22:36
DermaCeutic Mask 15, 含15% glycolic acid嘅mud mask

正確
你有冇用過呢隻?我覺得幾好用

男爵府

Elenalan 發表於 17-4-29 14:07
冇呀,打算試

真係幾好用。我用埋milk peel

男爵府

報告:
做左 xeo genesis, 效果好正
完全唔痛,皮膚做完即刻有明顯效果,白左,光澤左。最特別嘅係皮膚即時係覺得彈性好咗。當然我唔會只係信即時效果啦!觀察左兩日,皮膚依然係覺得好靚,好滑,真係好滑。而且毛孔亦都有收細左。我會再觀察多一星期再報告比大家知

男爵府

fundfund 發表於 17-4-29 15:11
幾錢次?

$1500, 但今個月有優惠$1000
我有同治療師吹水,佢哋話應該都會耐唔耐就做呢個優惠。

男爵府

Elenalan 發表於 17-4-29 14:17
milk peel同mask 15要相隔幾耐用架?

我自己同步用,先用mask 15查鼻,黑頭重災區,其他位置就用milk peel .
我買果度$1600 一set 有齊mask peel 同milk peel

男爵府

jesswu 發表於 17-4-29 14:29
正呀!黎緊我會1064+genesis一齊打

我都會喎!因為八到下個月一齊打又有promotion

男爵府

sabun 發表於 17-4-29 22:20
5月打1064加genesis有優恵,how much?打1064要搽反黑,但genesis不用,咁兩样同時打就要搽返?
昨天我原本 ...

我諗如果要打斑,就要查返反黑膏

男爵府

jesswu 發表於 17-4-29 21:40
Combo價兩樣一次過打$2000,淨1064 $1K,淨v beam $1500

出左優惠啦!
Fotona 1064, v beam, genesis 三選2, $2000

男爵府

candycakee 發表於 17-4-30 12:43
正!
可以試埋新果部
我都係呢間打

原來都幾多jm係呢間打laser
A記我都真係覺得幾好,幫襯左佢都好幾年,見住佢每年都肯投資入新機,而且又講到明係逐次收費,完全唔使怕俾人sell。
我覺得逐次收費最好嘅就係除咗唔使一次過比一舊錢,就係佢哋為咗留住客人再去一定會每次都交足功課。

男爵府

candycakee 發表於 17-4-30 13:00
我都鍾意佢逐次俾嘅concept
美中不足係無得俾信用卡
逐次俾我每次去之前先諗做邊隻facial

韓國機都算好,我見過一啲係Facebook係咁出廣告嘅小店,真係夠膽死用大陸機,收$980一次

男爵府

sabun 發表於 17-4-30 15:57
Gensis那部是每次5000發的,不是計分鐘

Yes, 完全超乎我想像!我其實有問過另外有呢部機嘅醫美,全部都答唔到我會打幾耐

男爵府

sabun 發表於 17-4-30 19:49
我打了gensis兩天,全程不痛,背景音樂像治療師在打機,做完成塊面光咗,今天我去買粉底,個ba話我皮膚好靚 ...

俾人咁讚,一定開心到暈
我覺得收毛孔同皮膚彈性真係做得幾好!我曾經有凹凸洞,都改善到八成以上,都知已經差唔多係目前科技嘅極限。但係做咗部新機,整體感覺毛孔好似再細左咁

男爵府

Elenalan 發表於 17-4-30 22:39
俾你地講到我想give up哂買左果d 1064和火燒laser即刻衝去做genesis

我d laser course ...

No no no, 點可以咁浪費架!
其實你可以今次做mosaic, 三星期後做genesis, 兩星期後再做1064,兩星期後再做mosaic, 呢個方法應該係打得最好嘅,表皮中層底層嘅皮膚都會得到改善

男爵府

siukei 發表於 17-5-2 08:35

請問打完genesis之後会好似打1064咁乾嗎?如果之后要出席重要 ...

打genesis 冇1064咁乾,我覺得係唔乾,為咗發揮最佳效果我,都會第一晚用蝸牛精華,連續敷返2晚保濕mask。唔使用貴野,平平地gel mask $20咋

首頁
12345...14

尾頁

跳至