影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

原帖由 心大心細 於 09-7-24 12:14 發表
剛開始睇, 好好睇啊...
請問依家係未播完第七集啊...???

播出第八集了, 應該會播到11月才播新劇
有排追

水晶宮

還有一幕是大風跟福安睡在床上,背上還有不少抓癢但,但沒有下文,令人看到摸不著頭腦
我覺得又未必係編劇寫得唔夠完善,可能係被cut 到肢離破碎吧
謝皮蛋戲份好像重了一點點,不成比例
不如將謝皮蛋的戲分給東杰吧,相信沒有人反對

水晶宮

我覺得, 皮蛋的戲份比旺財爺爺跟姑姑姑丈還多, 更比韓東杰多
可能台灣觀眾覺得皮蛋可愛, 不斷加戲份給他
在台灣, 現在出現了一幫東杰幫, 強烈要求加東杰的戲份, 更有東杰幫要求東杰跟福安是一對啊

今天再偷看東杰跟福安一起的戲份, 好甜蜜啊

水晶宮

原帖由 hirolin 於 09-7-28 15:39 發表
我覺得拍果時東杰唔係咁紅,所以導演無比咁多戲份佢,點知出黎個結果變成咁....不過,最後2個男主角都咁好,真係好難揀,最好出現多位女仔比東杰,咁就大團結局. ...

也有可能, 小說版東杰直情等同大咖哩啡

希望劇組可以制造另一個男二神話 (Dylan 神父和敗犬學長)

邱澤, 你都捱左好多年二幫, 希望你有朝一日可以好似阮經天, 楊謹華一樣, 從二幫爬上一幫位置吧

水晶宮

原帖由 hirolin 於 09-7-28 16:06 發表
以台灣呢個市場,只要拍多幾部劇,再配多幾個有名的女主角,一定會紅得起.而家好多個當紅偶像都係咁樣走出黎的,而家邱澤唯有等機會啦!不過,套劇都仲未講到高潮,所以都唔駛驚,可能到時紅到發紫呢! ...

陳喬恩有旺夫相, 就睇下佢呢套可唔可以做就兩個紅透半邊天的男一,二嘍

水晶宮

藍正龍雖然拍幾多劇集, 但並不可以叫紅透半邊天
同後來追上的阮經天還有一段頗長的距離

不過, 不難否定福氣又安康可以把佢地位提昇
但我都係比較鍾情男二邱澤, 造型跟角色都係超正

NG 片也是BONUS

水晶宮

呢套戲noise 真係唔多夠架, 收視4.x, 不過都高據榜首
如果藍正龍的角色換了另人的話, 我估好好多

水晶宮

原帖由 hirolin 於 09-8-4 22:45 發表
上校車,
藍正龍係呢套劇看看下都無咩點,可能之前我看"幸福的決擇"時,佢係套劇個樣都唔差的,所以對佢沒有反感.而佢又可能扮奸角個表情好出,所以導演搵佢拍囉! ...

佢始終唔係我杯茶, 如果換了其他人, 好感度會升高不少

水晶宮

喲...我係幾隨住tv programme 既轉變而改變架
一句講晒, 濫架

水晶宮

不過, 王怡仁好恐怖, 成日都打出個心口

水晶宮

呢一集明顯替韓東杰不值, 個心戚戚然

水晶宮

原帖由 blee427 於 09-8-5 10:46 發表

今期的偶像劇好弱
中視是在pps播到爛的韓版流星
華視是梁文音的紫玫瑰
福安只得4.07, 不能叫好了.
不知大家之前有沒有看歡喜來逗陣
我而家就睇緊魔女18唬
有紹偉, 一定要睇.
xd. ...

全對, 今期真係弱左d
我期望不久將來上Ella 跟言承旭的新劇

水晶宮

好笑位
1)
第二集(好似), 當福安坐計程車到嚴大風的辦公室找他而被他拒絕時, 的士司機用手機影低嚴大風同佢講會將條片寄俾ifound 報導….ifound 就係敗犬女王單無雙工作的magazine

2)
韓東杰用手機打電話給福安, 列表見到盧卡斯 (又是敗犬女王)

首頁

尾頁

跳至