嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

Hi Dr. Yonex,

bb現在10個大,近來經常有口氣,應怎樣處理.口腔內一直是白色一撻撻的,但是沒有突起,是否有問題.請回覆,謝謝!
勿以善小而不為,勿以惡小而為之!

大宅

其實喺二個月大到發現,當時醫生都有睇過但都唔知是什麼,到現在仍然存在.每日都有為bb抺口腔的,沒有損或突起的.
本來bb隔兩三日大便一次,近10日每日都有大便,每次都帶點爛,是否出牙呢!

原文章由 Dr.Yonex 於 07-7-24 12:49 發表
痛唔痛, 會否是鵝口瘡( Oral thrush)

大宅

bb唔合作,好難影到close-up,email了給你,但不太清楚.拍咗d短片,壓縮後再電郵給你.
bb通常每2至3日大便1次,由上星期一開始1日大便1次兼帶點爛,而且近這幾天不願清潔口腔,每次都喊.近這3日每天大便2次,昨晚半夜醒了,喊了一輪,今早7點起床又喊了一陣再睡,8點多醒來,一路大便一路喊,大便是爛的,屁股沒有紅,是否應去看醫生呢.謝謝你的回覆.

原文章由 Dr.Yonex 於 07-7-24 16:29 發表
聽落又唔似oral thrush~
可可映張Close-up send 比我睇吓? at [email protected]

大宅

請問Dr Yonex,有蛋白敏感是否可以不打一歲針(健康院個姑娘話可以唔打 ),我個囡食咗蛋白會咀紅,但唔突起的,咁我應該點做,隔幾耐可以再試,請指教.

大宅

我住大圍,請pm我哪間診所,謝謝!

原文章由 Dr.Yonex 於 08-3-4 18:37 發表
Okavax = 法國, 我識Clinic打450~550. Where do U live? Can PM U clinic nearer to U then.

首頁

尾頁

跳至