自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

heily123 發表於 21-11-30 17:49
家人確診,呢個癌一般來講係咪都多數生長得好快,病人好快會走

,我99 發現都走3個月

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

heily123 發表於 21-11-30 18:09
係點發現架?係咪發現時已後期?

初時佢覺得胃唔舒服,醫生都係比胃藥佢食, 食極都唔好,佢再去睇醫生,醫生要佢留院詳細檢查發現。
係發現時已後期, 因為胰臟癌係好難發現, 當覺得唔舒服時已經後期

翡翠宮

heily123 發表於 21-11-30 18:18
想問吓到後期嘅時候病徵係咪都係腹痛?

我99冇腹痛,佢係食唔到野, 食好小都反胃

翡翠宮

emt1314 發表於 21-11-30 18:35
基本上唔好浪費錢, 有錢如Steve Jobs都無得救.
好好享受/陪伴餘下的日子. ...

呢個真,我99就係私家醫生給有50%可以做手術, 就用25萬做,最後當然冇用

翡翠宮

goodsnooky 發表於 21-11-30 18:37
Game over, 希望你家人開心地離開。

你咁講野架

翡翠宮

大姑娘 發表於 21-11-30 20:39
咁醫生話有希望,都想盡力挽救,做得幾多得幾多。

係,我地就係諗住有一絲希望都想試,不過佢老人家就辛苦,白白開一刀

首頁

尾頁

跳至