自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

Jone_kuok 發表於 24-3-31 13:13
如果係我個女,唔開門比阿爺,我會「炳」佢一鑊。
不尊重長輩。
(雖則我和老爺也不太好相處,但基本上禮 ...

係, 點講都係長輩爺爺,孫女唔開門比佢點都講唔過, 基本禮貌,但竟然咁人支持

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

thomaswop 發表於 24-3-31 13:39
調返轉
係自己亞爸同阿哥上黎
係咪都贊成亞女吾開門比亞公入黎呢

樓主話佢娘家唔會架

翡翠宮

wai112800 發表於 24-3-31 13:38
我女更加唔想啦

唔係個女想唔想問題, 係家教問題, 可容許女唔開門比爺,點都講唔過, 亞爺加大伯一家都係坐一陣,有幾危險?

翡翠宮

lojo11 發表於 24-3-31 13:48
我都唔明之前有JM講話唔知佢地會點對個女... 大家係親人都諗D咁嘅野.. 奇..
...

樓主兩公婆唔係香港, 留得個女係度個女都應該唔細啦

翡翠宮

elderberry 發表於 24-3-31 15:18
十分同意,咁親的親人都唔開門,實在太沒禮貌,仲要咁多人支持
...

所以依家D 細路冇禮貌真係有原因

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊