6個月-1歲

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

回覆 fankc327 的帖子

maybe you can call and ask for the details tel:21539444

大宅

回覆 Meir079 的帖子

hello~~~放左幾日假~~冇上網~~~
你BB起碼都食到2餐粥仔呀~~我尋日試煲瘦肉番薯粥比佢,煲左成4個鐘,結果迫佢先食2啖~~~激死我~~~
都係只肯食3湯匙米糊同飲5餐(180ML)奶奶~~~
其實你O地通常煲什麼粥呢?? 好驚BB唔鍾意食野~~~

大宅

回覆 tarepanda_fu 的帖子

咁叻女,鍾意食粥多過奶?你通常煲什麼粥呢??可否分享下~~
其實肯食粥咪仲好過食奶~~你可以加好多有營養的食物在粥...早晚飲奶都OK啦~~~
其實奶粉都係左加右加埋D CALCIUM,DHA...etc成為FORMULA MILK,
我都好想我個仔鍾意食粥~~餵BB食野,見到佢猛大個口食,自己會好開心~~

大宅

回覆 yhtony 的帖子

哈哈~~有POO POO咪好囉~~~我個仔而傢成日都係2日先POO POO一次~~~不過就成日放屁~~~超臭

大宅

回覆 wasabi_s 的帖子

有冇試下轉下第二個牌子呀~~

大宅

回覆 L.connie 的帖子

HELLO~~~哈哈~~~你個係女??你係相中那個??好可愛呀~~

大宅

回覆 feilan2009 的帖子

我都好想我BB可以好似你BB咁~~~我都係人奶媽媽~~~BB 6.5個月,每日會比一餐奶粉佢食,因我發現我愈來愈少奶,我係汞奶呢既~~
你點樣可以令BB鍾意食固體呢???米糊我都試左十幾次佢先肯食,仲要係轉左牌子先食~~~

大宅

回覆 auomega 的帖子

我尋日剛剛去完一間playgroup聽有關入讀名牌幼稚園升學講座,原來pre-nurseryk1interview真係唔容易應付,聽後,我好肯定我一定要比bbplaygroup增加競爭力同埋重點培訓他應付interview,係呀,我尋日間playgroup講到好正,佢唔係只係同小朋友玩,唱歌仔,而係會加入interview的原素在playgroup內令小朋友習慣interview的模式,6月頭會去試堂,你要唔要一起試?不過其實你聽佢seminar仲底,$150(可知道入讀幼稚園的資料),仲送一堂playgroup,如你有興趣,我可以等埋你一起試堂,(我應該是1/6星期日試),詳情你可以打電話去,要不要pm??不過其實我不太懂pm,或者你pm我問啦~~~

大宅

回覆 cat924_kate 的帖子

hihi~~其實你o地係咪好多人都諗住報playgroup???如果係我o地不如一起試堂啦~~
如果ok,我o地可以包堂,share番可能仲底~~~不過最重要係選到 right的PLAYGROUP
各位,如果有興趣就pm我,費事要逐個回應

大宅

回覆 Obe2009 的帖子

好叻呀~~~8個幾月識自己去weewee同poo poo?amazing~~~點教佢傢??

大宅

回覆 Obe2009 的帖子

~~~我都想早D訓練我個仔~~~夏天用片片真係好熱,PATPAT實紅曬~~

等我遲D都買番張先~~但係會唔會攪到四圍係傢?

大宅

回覆 Meir079 的帖子

食固體麻麻地,咁係咪鍾意食奶奶呀?其實點樣先可以用一餐固體取代奶?

bb食少少米糊又發脾氣,唔肯再食然後又飲奶

REMINDER: 依個星期SOGO大減價~~直至26/5

我尋日買左個BABY FOOD MAKER,Dcarrot容比bb試食,太感動喇~~佢張大個口J

今晚試下煲個白粥放些carrot容比佢食先J

大宅

回覆 yellow20 的帖子

不如你o地pm你o地個電話比我,如果邊個有興趣一起試堂,順便我send埋張poster比你o地睇啦~~因為我唔識attach張postero係依度~~,你住邊區?

大宅

回覆 tarepanda_fu 的帖子

聽聞淮山可以增加bb食慾,其實新鮮和乾(煲湯)那種有什麼分別??

新鮮淮山容易煮嗎?

你想轉食奶粉?咁你依傢要每日試比一餐佢o地食喇喎~~

因為bb腸胃仔都要時間適應,而且bb一直飲開人奶,比較容易消化~~

你唔餵人奶喇?點解呀??堅持啦~~

大宅

回覆 yellow20 的帖子

好遠喎~~~我住土瓜灣~~~

大宅

回覆 xiangching 的帖子

hello~~

大宅

回覆 s'we 的帖子

hihi~~~你又係細仔呀~~~鳴鳴~~~~
好呀~~我O地一齊上PLAYGROUP呀~~~
有傾有講~~~
你O地如果唔介意可以PM我留電話,我SEND張POSTER比大家,你O地自己打電話去留位~~~

大宅

回覆 Caren17 的帖子

HIHI..halloween baby :)
我BB都仲未肯識轉身同未出牙仔呀~~~不過成日都想企,坐都未坐穩~~

大宅

回覆 Tiggerwan123 的帖子

HIHI~~~
你出牙仔未呀??我朋友個女3個月就出牙仔~~~

大宅

回覆 Pollyp0613 的帖子

u mean playgroup?
it called Kiddy Master

首頁
12345...8

尾頁

跳至