興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 roymom 於 09-9-10 20:25 發表
我收到信下禮拜四(17/9)可以約見,但死啦我而家同老公夾埋巳經超咗額(我一家四口--想要擴展市區),會唔會取消我嘅資格呢?唔知到時佢係睇番幾多個月前嘅收入?佢係咪會查強積金呢?如果我同佢講由9月開始冇野做得唔得呢? ...

如果你係出現金無供強積金佢就查唔到~如果兩樣都唔係一定查到~超$1都唔比申請...要睇返6個月前既入息!超左等半年後先可以再等約見pass先可以派樓!我新界超左一次額等左足足3年半第三次派樓!

寶貝女你比左好多歡樂mami同Daddy~鍚晒你♡╮ⓣⓗⓐⓝⓚⓢ ﹏♡

大宅

原帖由 roymom 於 09-9-11 10:46 發表
咁係咪即係就算我話9月開始無野做都唔得,如果佢話我唔合資格,我係要重新申請定係點呢?

話9月無做都唔得架~佢計6個月前架嘛~如果唔合資格要等半年(呢半年都唔可以超額)...之後寫返封信上去話你要灰復返你個no...再等審查ok無問題就等派第一次!
寶貝女你比左好多歡樂mami同Daddy~鍚晒你♡╮ⓣⓗⓐⓝⓚⓢ ﹏♡

大宅

緊係要見啦~佢唔得一件事...你唔見即係代表你唔繼續排??唔得咪等半年再黎過囉~再申請會好快派第一次架!我個次都有帶~我銀行出糧一定check到無得呃...同埋個陣我都以為個一刻無做都得..點知係計前6個月~
原帖由 roymom 於 09-9-11 19:25 發表
唔該晒你呀!咁我17/9重使唔使去見呀?咁係咪照帶之前6個月的入息証明呀?THANKS!

大宅

原帖由 roymom 於 09-9-11 20:08 發表

真係唔該晒你呀?咁我17/9見完睇吓佢點講再POST上來等其他有相同問題嘅媽咪可以知點做.thanks a lot......!
唔洗客氣~~^^

大宅

原帖由 cindy723 於 09-9-11 23:22 發表
今日收到信約我21號去審查,但佢封信話要帶租約,咁我同 99住,係買左既公屋,咁我應該帶咩去呢??
同埋我想問下我冇做野兩年幾,咁需唔需要帶銀行簿去呢??
thx!! ...
我記得就唔洗帶架!你個戶口重有無入過錢落去架??如果無理過佢而個戶口重向到既話你要入$1落去當用過個戶口~如果太耐無出入過錢佢就會叫你旭一旭個戶口囉~

大宅

原帖由 cindy723 於 09-9-12 11:46 發表

咁我可唔可以帶本簿仔去比佢睇,之後如果佢叫我入 d錢先入得唔得呢??
thx!!

如果你個戶口係半年內無理過佢..佢一定要你整一整佢...如果你上到去佢叫你落返去再旭下個戶口就煩啦!我上次就係咁..又要落返地鐵站個頭搵銀行攪一攪又上返去...煩到屎!所以你最好整左先上去囉~免得又落返去又上去搵佢地!

大宅

原帖由 wing_wing912 於 09-9-13 02:36 發表
派左第一次,今日收信,田景村呀...二十樓!但封信話頭一年比半租,咁係咪即係不受歡迎單位黎架.......

可能太耐無人租或者太舊都會有得減架!係咪不受歡迎單位就要問問房署喇!

首頁

尾頁

跳至