自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

翡翠宮

丫飛 發表於 18-3-6 12:11
當年因雙方母親互相挑撥,自已年紀細又唔識得良好溝通唔識分析,冇計
生大仔個年,老公係大陸撞車失憶,6 ...
失憶左6年

翡翠宮

丫飛 發表於 18-3-6 12:23
係6年,亦多得有微信APP,加上我電話冇變,馬上聯絡到
一加好友個時,咁岩放假,望住個窗就出流眼淚
...

你地再開始需要好大勇氣,真係一D都唔易,
不過過左去宜家幸福最重要

翡翠宮

諗起學友既歌

張學友

還是覺得你最好

即使你離開 我熱情未改
這漫長夜裡 誰人是你所愛
花不似盛開 愛漸如大海
假使你懷念我 為何獨處感概

但我不懂說將來 但我靜待你歸來
在這心灰的冷冬 共你熱烈再相逢
全是我的美夢 但我不懂說將來
但我靜靜待你歸來 就算春風秋雨中
共你願望已不同 還是有點故夢
想傾吐

一切事情就似一絲苦惱
回看你我的路 是情是愛 是緣是痛
今日我卻竟都不知道

我依然而我竟然 還是覺得你最好
即使你離開 我熱情未改
花不似盛開 愛漸如大海
假使你懷念我 為何獨處感概
即使你離開 我熱情未改

翡翠宮

超級特務 發表於 18-3-6 12:36
就像沒有冬天怎麼有春天 誰亦每經變遷最後才如願

果然係黎粉

翡翠宮

丫飛 發表於 18-3-6 12:45
聽完!聽到我好冧

你地都要覺得對方係最好先會6年後再係番一齊,
我覺得成件事好浪漫

翡翠宮

丫飛 發表於 18-3-6 12:53
浪漫個鬼,佢返嚟時變左個大肥佬 唔講係街肯定唔認得

與肥佬的浪漫仲浪漫

翡翠宮

丫飛 發表於 18-3-6 14:14
有幻想過

寫啦...幫你起個頭....

那一年17歲的我懷著天賜予的寶寶,心中有一份莫名的幸福感,想著想著可以暫時忘卻最近丈夫的冷淡與奶奶的無理,青春就是我的本錢!...........

翡翠宮

丫飛 發表於 18-3-6 14:34
文筆唔好,冇人識,都係唔攪咁多嘢

其實我都係單親,我有寫過,不過故事比較平淡....俾一頁你睇下.....

一直知道自己是一個糊裡糊塗的女人,所以我的人生一點也不平凡,當然跌跌碰碰的機會亦因而數之不盡....

從小我便是一個寵物狂熱份子,養過很多小動物,它們伴著我成長。

朗朗,我的寶貝兒子也是因為寵物而開始。

那陣子跟寵愛我的男友分開,由小公主立時變回一個灰姑娘,帶著我二隻史立莎搬了二次家。
第二次的家是位於上海街的套房,小小的空間容立一人二小狗。

搬家後的第二天立刻到附近找寵物店,方便以後訂購狗糧。
套房樓下明明有一間,

可是路過的時候店員兇巴巴的樣子,所以一早便決定不給他們生意了,或許覺得他們不夠愛心。
就是這樣我來到了""店,不能不說當中有著千絲萬縷的綠份才能跟一個人相遇,但往往亦因緣份這二個字教人傷心斷腸。

那天跟他第一次見面,他是一個情緒很高脹的人,滔滔不絕.天南地北的不停說著,壓根兒沒有搭上咀的機會。

最後只簡單告訴他我只想要一包狗糧,他極力推介一有機狗糧,我的可樂小狗皮膚不太好,很快就決定要買一包,反正剛搬完家人總是有點累,再者這老闆看上去像是一個很愛小動物的人。

他還主動即時送到我家,說實在我也搬不動那包狗糧,一切就在理當然下發生了。
在引令他送貨到我家途中,我一直沈默著,直至我眼尾看一看他的時候,我跟他說:「為什麼你上身那麼挺直,雙腳卻像裝上摩打般,你令我想起了小雲,好卡通呀!」。

隔膜在頃刻之間盪然無存。

在那一天之後,我..的命運一直在改寫........

打從那天開始,我便是"此"寵物店的常客,二隻小狗食量真的很驚人,再加上到"此"買東西,如果他在的話總是有不同的贈品。

而我每次要到小狗散步的地方,又必須經過"此",日子久了,跟他就好像一個寵物知己一樣。

翡翠宮

超級特務 發表於 18-3-6 14:47
17歲的花季, 這份突如其來的禮物令花樣少女變成早熟小婦人。想著茫然的將來, 心中不免惆悵。但孩 ...

文筆一定唔夠你黎

翡翠宮

超級特務 發表於 18-3-6 14:52
留返最香艷果part俾我填, 我至鍾意寫呢d

係咪呢D:

二條肉蟲相對,頃刻之間慾火沸騰到頂點,汗水與喘息的聲音交替出大自然純真的樂章,渾然忘我!!!

翡翠宮

超級特務 發表於 18-3-6 15:00
唔夠detail

咁要等你黎,我最多係寫到咁樣

翡翠宮

超級特務 發表於 18-3-6 15:16
接上劇情
這一天, 我如常到寵物店買食糧給我的小狗。他對我說: 今天大特價, 可以買一送一。
我: 太重了, ...

翡翠宮

可樂魚 發表於 18-3-6 15:30
丫飛:
好耐冇見,我都少咗上嚟,係有朋友話我知妳開帖我先知,我幾乎連密碼都忘記了

希望你都可以幸福

翡翠宮

Beyau 發表於 18-3-6 15:32
樓主要一直幸福

其他JM打個D睇到我笑左出聲

巾圍艷情小說快將推出.........

翡翠宮

丫飛 發表於 18-3-6 19:20
我寫得冇你咁好,我發生嘅事太多,多到都唔知點寫,有好多過去都………
咁寫法,我要寫上下傳 :w ...

唔記得係好事,人係向前看,所以要繼續養肥你個佬!

首頁

尾頁

跳至