興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

回覆:我聽完覺得好恐怖……

我識人都試過,廿幾年前有一晚,夜晚幾個女人食完宵夜,其中一個揸車逐個送佢哋返屋企,去到其中一個樓下(公屋,當時未有看管理員),因為佢醉醉地,另一個扶佢上樓,點知送完落到地下大堂,行嚟行去行唔到出去,走返上去諗住叫個同事幫手,點知㩒極門鐘無人應,望一望錶,已經過咗半個鐘,又搭lift落返樓下,又行咗二十分鐘,期間一個人都見咗到,越行越驚就開始企係度唸經,唔知過咗幾耐,佢擘大眼再行就出返去,見到揸車位同事企係架車隔離等佢,仲話見佢上咗樓咁耐都唔出返嚟,走咗上去揾佢,醉酒同事話佢走咗好耐,就走返落車度等,足足等咗個幾鐘先見佢走返出嚟,猛問佢去咗邊,佢話自己一直係大堂行嚟行去

SIUBKT    發表於 15-1-1 00:43
sixfourtoo    發表於 14-12-31 15:53
心蕾    發表於 14-12-31 15:08
meow_day    發表於 14-12-31 11:36
candice0830    發表於 14-12-31 11:01
開心每一天

侯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 雪影 於 14-12-31 發表我識人

原帖由 bowling2004 於 14-12-31 發表
咁似我睇有本鬼書講咁,話係真人真事。有個女仔整咗個蛋糕拎去某屋邨送俾佢表姐。佢好似平時咁去到,搭電梯 ...
我呢個故事嘅主角係我後母,發生時我得十幾歲,佢仲話唸“喃嘸阿彌陀陀佛”唸咗好耐,佢話呢啲叫“鬼揞眼”佢間唔中都有呢啲事,但又唔係有陰陽眼喎,佢話因為佢前世係尼姑喎!

TaiLoBo    發表於 15-1-11 19:49
開心每一天

侯爵府

好媽媽勳章

引用:以前有個朋友係某屈人寺返工,成朝冇生意冇

原帖由 hayley_leung 於 14-12-31 發表
以前有個朋友係某屈人寺返工,成朝冇生意冇人入,但望出去又冇乜特別,點知佢地區經打嚟話佢地冇開門,對面 ...
呢個應該係個經理去咗第二個空間或佢被鬼揞眼

開心每一天

首頁

尾頁

跳至