美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

茶妹,終於等到你返嚟啦今個星期六追post,唔好到時爆到幾百post, 追唔切啊

伯爵府

請問如果一笑動態紋就好勁,做邊種醫美會有效啲呀?唔想做入侵性醫美,你地講嘅BLT有無幫助呢

伯爵府

greentea000 發表於 24-1-13 10:32
動態紋我自己會用3個方法改善:
1.最低成本係搽高濃度argireline,如果效果滿意已經唔使考慮醫美。
2.用家 ...
我朝早返工前會用nuface, 但年紀真係開始大,一大笑就出事,又介唔到側瞓。今年預算鬆動啲,所以想做返醫美,下垂鬆弛都要搞下。我睇你分享m22 resurfx 有效果都想試,只係而家無得wfh 搞唔掂咁長修復期。我試下買argireline用下,之前佢對我啲額頭紋有效架,不過用完紋淡咗就無再買啦。

伯爵府

今次北上星期六無特別地方要去,就去美團搵咗間美容院做m22, 因為即興無做功課又第一次去嗰間就由得美容師set度數。打兩種一個美白一個收毛孔,可能好耐無做機,效果唔錯,今日見朋友都話膚色好均勻咗,買兩次平均420港幣一次,天氣凍又落雨每晚用一次mask都已經夠,唔會乾。之後再睇埋香港啲價,如果大陸平啲可能keep住做大陸做。

333s    發表於 24-2-11 09:00

伯爵府

liverpool2023 發表於 24-1-28 21:47
大陸好多呢啲中心,唔知應該點選擇?
會不會去醫院搵醫生做好啲呢?
我都係响美團搵高分,睇埋唔好嘅comment去衡量。第一次去唔貪心,我好怕死,講明唔可以打到要修復幾日,又唔做創傷性項目。係美容師見我無乜話痛就校高啲度數,佢地都想做到你有效果返去買plan, 所以第一次互相夾啱度數啦。一定無茶妹嗰啲效果,我唔敢做得勁,做多一兩次有效果再加強或做勁啲嘅項目

333s    發表於 24-2-11 09:01

伯爵府

茶妹,想做伸手黨。我見m22有啲叫全模式,但未去到aopt 咁勁, 除咗美白收毛孔,有無其他功能呀?

伯爵府

greentea000 發表於 24-2-6 02:52
光子嫩膚全模式係指用多過1個濾片解決多過1個皮膚問題,唔係指opt或者aopt,甚至唔係m22。

光子嫩膚除咗 ...
唔該晒啊茶妹。佢上次應該幫我打咗兩種濾片,有均勻膚色同收毛孔功能。但收毛孔有啲失望,做完2星期已覺得鼻上啲黑頭同毛孔好明顯,皮色都係咁上下,我天氣轉會好易出粒粒,所以都依家有啲紅印,今個月尾或下個月做多次睇下會唔會效果keep得耐啲

伯爵府

恭祝大家身體健康,青春常駐。

伯爵府

333s 發表於 24-2-11 09:13
那家 做M22。
我响中山愛匯星做,原本想去廣州小珂,但安排唔到時間。

伯爵府

333s 發表於 24-2-11 10:43
我以為是深圳做M22。中山爱汇星医疗美容医院?
廣州小珂, 也很紅。
你中山有房?
好啊,但醫美我都係同茶姐同其他姐妹學嘢,我今次都係見有時間所以膽粗粗去試。

333s    發表於 24-2-11 11:47

伯爵府

333s 發表於 24-2-11 12:00
我也是。一起努力。
我也膽粗粗去試。反正香港也是試一試?而且沒效。人經历 痛苦, 絕望,香港被判死刑 ...
牙我响香港整,試過大陸洗牙,覺得醫師hea 洗,平就好平,成棟大厦都係牙科醫院好靚,但要睇好唔好彩遇岩個好醫師。反正公司醫保包,牙科野香港做算啦,香港西醫醫療水平點都高過大陸,只係香港醫生唔係咁多有醫德,好多都係賺錢為先,但內地都唔見得好好,我試過中醫保健,美容,同牙科,一般感覺係知我香港人,會用貴藥同想你買貴package, 我唔知係咪對當地人都一樣,但我都係會好謹慎選擇,始終唔係長住,一個月返去一兩次,堅唔堅持用得晒啲package都成問題。

伯爵府

greentea000 發表於 24-4-2 12:50
我姨面部瘦削,因為脂肪不足。射頻機只係增加膠原蛋白,而且無可能增加到塊面漲返咁誇張。

根本做射頻就 ...
我本來都想把心一橫做thermage或超聲炮,你講完淋熄咗我把火啦。

伯爵府

greentea000 發表於 24-4-4 16:48
做高能量醫美項目真係唔好咁把心一橫,問多幾個唔同醫生意見先。你反正都成日返內地,皮膚科門診好平,就 ...
我媽咪同阿姨做唔到指標啊,成家都瘦底,但我較似老豆嗰邊面都叫有啲肉,依家年紀大,蘋果機向下,而面有少少凹,本打算提升搞掂,但你提到凹面位可能嚴重啲,真係唔敢搏。我一個月上一次,都未熟嗰邊,搵時間聽你講去睇下皮膚科先,唔該晒茶妹

伯爵府

liverpool2023 發表於 24-4-4 21:43
超聲炮係咪ulthera?
我見而家興面做ulthera,眼做thermage
我都考慮緊
我唔知係咪同一樣野,我响大陸醫美到問返嚟,部機係金色白色架

伯爵府

liverpool2023 發表於 24-4-6 18:36
我見到內地做超聲炮7800-9800一次
都比香港平好多
我問佢報13000一次,我睇美團價仲貴。我間屋响中山所以嗰到做,但你講完心思思想去廣州睇下皮膚科,始終一線城市有保證啲,中山過去都係一個鐘,茶妹有無邊間廣州三甲介紹呀?定你去過小珂已經覺得交到貨啦?

伯爵府

liverpool2023 發表於 24-4-7 00:11
我間屋在珠海,我想去珠海三甲醫院做
但睇緊會唔會可以用醫保?你有沒有買醫保?
我未買醫保,香港大陸都未買。香港公司醫保用外國plan coverage好好。大陸想買,但想買一線城市好似深圳廣州依d, 但要當地居住證,要再研究下。

伯爵府

greentea000 發表於 24-4-7 22:01
超聲刀內地無批准上市,根本唔合法,咩保障都無,連機器同操作者都無得驗證,我完全唔會考慮內地做。

超 ...
我依家擔心係做完睇落更瘦更乾。依兩日影相張張都顯老,一影側面,上半臉萍果肌下垂扁平,印第安紋明顯,下平臉就虎紋明顯。依一年成日失眠同消化力變差真係令成個人變老得好快,今晚又失眠,再唔搞會快速變阿婆,今個月的起心肝去三甲醫院睇下。香港不論價錢同之前醫美經驗都唔係特別吸引,我唔仲意入侵性療程,唔要做膠面人,睇下去內地睇皮膚科會唔會有驚喜,比到啲中肯啲嘅意見,我唔係要不切實際嘅回春效果,但比實際年齡keep得好就得,對比肥底嘅朋友我真係老得快啲。

伯爵府

greentea000 發表於 24-4-7 21:05
唔使居住証,先申請靈活就業,再申請醫保。
唔該晒茶妹,我之前睇YouTube都係介紹用居住證方式買,仲諗住搵朋友寫張租約去搞,只係未諗好邊個地方。我依家成日上中山都係發現自己仲意廣州多啲,方便度真係無得比,但都要等啲鐵路交通通好咗再算,到時仲係差別咁大,就補返錢買廣州樓。

伯爵府

greentea000 發表於 24-4-8 02:30
咁你個失眠同消化問題緊要啲,香港睇咗醫生未?呢兩樣唔係睇一、兩次醫生搞得掂,特登返內地睇未必堅持到 ...
依2樣keep住香港睇中醫。失眠我飲酸棗仁已解決到,但唔會長期飲,係失眠一兩日就知又係失眠cycle,即刻飲兩日。 消化問題就食益生菌,但同樣地,唔想長期食,都係問題變嚴重就食。
依家恒常地响屋企做多啲運動當減埋腰部啲脂肪,但都根治唔到以上問題,都係長期作戰。
我堅持一個月至少上去一次中山,有時間會去埋廣州都仲可以安排到

伯爵府

liverpool2023 發表於 24-4-8 06:42
我初初係睇廣州,但太貴,佢哋都好多人住佛山,有條線去佛山的,不過都仲係貴。
你失眠係咪因為更年期?
...
應該唔係掛,上年中開始超大工作壓力,之後頂唔順轉工,雖然壓力細咗,但轉為經濟壓力,過埋今個月可能好啲。失眠好似有cycle咁,隔一排又嚟。不過你咁提可能都要問下中醫有無機會係,我剛入四,估唔會咁快掛。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊