跳至

首頁
12345...16

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

點解價錢會分別甘大呢?功效是否一樣架?

原帖由 ginnytsim 於 10-12-9 21:27 發表

我之前上佢個web site, 個價錢都幾 . 但係聽你講個價錢都ok喎! 我買位元堂果隻, 價錢差不多, 但得30粒, 超貴!
Hello everybody~~!

子爵府

好媽媽勳章

好可憐呀~也辛苦你。。。

我都計過呀仔今年已經看了20次醫生了~~~ 如果茅保險,真的好容!

原帖由 ginnytsim 於 10-12-9 21:14 發表
可能阿仔今次病得太耐啦! 今年個個月都睇病生, 氣管炎上半年就發作兩次, 下半年9月開始到加陣就停過一兩個星期, 日日唔係食西藥, 就係中藥, 真係人都顛! ...

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 beibei0080 於 10-12-12 23:22 發表
你地16日lunch呀?可惜我只可以17日啦......

呀,我16號都吾得lu, 我daddy mommy來探我仔呀~~~ 要同區地食飯~~~
17號要返工喇~~~~

子爵府

好媽媽勳章

公司有門診保險,每次300 / 包30次。。。。

原帖由 三個白白豬 於 10-12-13 10:53 發表

你有買門診保險呀 ?
點計架 ?

子爵府

好媽媽勳章

OK~~~~ :)
等我問問我老豆先,區之前話去mug野Dong Chung 蜜蜂一日游~~~

原帖由 三個白白豬 於 10-12-13 10:52 發表

到時你 call 我呀, 我同定 miss 講話有朋友黎試堂呀 .
我返 14:00 , 之前可以一齊 lunch 都得.

子爵府

好媽媽勳章

今個星期六遊藝會,我去呀,佛教榮茵嘛。。。吾係攤位遊戲嗎?我沒有想過係openday 播~

你就好,有家姐幫手~~~

原帖由 adakitty 於 10-12-13 11:48 發表
VB04,

我都住得唔近架..不過我家姐幫我奏左佢放學..返去食完LUNCH..迫佢瞓1.5HR 再出黎囉.

今個星期六遊藝會..你去唔去? 係咪即係等如OPEN DAY? 我記得上年我家姐帶阿仔去過..但係唔知叫OPEN DAY 定係遊藝會囉..B ...

子爵府

好媽媽勳章

吾係呀,我誤會了才真,今天都收到真光遊藝會ticket。早上的,榮茵係下午。。。

我會去真光,可能下午都去榮茵

原帖由 adakitty 於 10-12-13 18:02 發表
VB04,

哦..我誤會左添.以為係學校自己既遊藝會添..>___<
咁樣....去唔去好呢....??

家姐冇做野嘛..又LIKE小朋友..我個仔佢又由細睇到大...
不過有時都有少少麻煩架...我做唔出聲果個囉..
有好有唔好..

...

子爵府

好媽媽勳章

其實如果奶粉我仔戒到就戒喇,我手上好似重有5,6罐日本奶粉,飲完之後,我會可能比呀仔飲惠氏 (因爲只廣告歌入灑腦。 尋日我岩岩收到Friso的sample,也可以比呀仔試試~~

區尋晚飲緊奶時無啦啦對住我彈句“我吾比你飲!”

我反問番區“好好味0羊”,我仔點頭。車!

原帖由 ginnytsim 於 10-12-13 22:07 發表

位元堂果隻,係一半野生, 一半培植虫草, 所以咪咁貴囉! 佢仲有一隻係全野生虫草, 仲貴呀!$6xx / 24pcs
野生功效緊係好好多! 不過, 真係超貴!
係呢! 之前你地話轉4號奶粉, 係邊隻牌子 ...

子爵府

好媽媽勳章

尋晚看電視新聞先講0孝喘,同鼻敏感,兩者真的相輔相成~~~~
有沒有比你仔食魚肝油呀?得得地甘啦~

原帖由 ginnytsim 於 10-12-13 22:03 發表

都唔係d藥唔夾, 係阿仔身體弱, 大風d吹下又病, 空氣差又病, 容易傷風感冒姐!

子爵府

好媽媽勳章

我daddy又改期吾來,我可以lunch 喇~~~~ :)

原帖由 VB04 於 10-12-13 08:18 發表
呀,我16號都吾得lu, 我daddy mommy來探我仔呀~~~ 要同區地食飯~~~
17號要返工喇~~~~

子爵府

好媽媽勳章

死火,我又記錯了
原來我請了21號的假~~~~ 吾係20號天!

原帖由 三個白白豬 於 10-12-13 10:52 發表

到時你 call 我呀, 我同定 miss 講話有朋友黎試堂呀 .
我返 14:00 , 之前可以一齊 lunch 都得.

子爵府

好媽媽勳章

看看到時見吾見你啦, 我怕我賴床~~~~

原帖由 adakitty 於 10-12-14 15:02 發表
vb04,

我岩岩都睇完學校wed site, 真係真光有..
佢仲寫明上午班幾點下午又幾點咁..

//
12月18日(星期六)本校舉行2010年度聖誕攤位遊戲日,時間如下:
上午班:10:00~12:00am 下午班:2:00~4:00pm
*學生必須在活動當天攜帶 ...

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 三個白白豬 於 10-12-14 21:53 發表
vb,
我地可以11:00左右到 , 玩完就食野 , 跟手去埋榮茵喎.
榮茵唔知係咪一定要有飛先入得架呢 ?

我估係有飛先可以玩,入應該沒有問題吧~~~~

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 ginnytsim 於 10-12-14 21:55 發表

我諗住試下轉食Friso, 見佢寫到好正咁.
有食緊魚肝油丸, 不過, 都係食咗幾個月咋! 今個月仲俾佢食埋維他命C.

我仔好like司葛脫orange味魚肝油

子爵府

好媽媽勳章

剛剛開始茅工人的日子。。。。

子爵府

好媽媽勳章

我工人返鄉下假期呀,我請了鐘點一個禮拜2日囖~~~ 17號先來第一次。

原帖由 ginnytsim 於 10-12-14 22:24 發表

你工人唔做拿? 家務助理用成點呀?
我剛剛係管家易度約咗今個月28號試用家務助理.

子爵府

好媽媽勳章

我細個時都好like kawai肝油丸.當糖食~~~

原帖由 ginnytsim 於 10-12-14 22:14 發表

我舊年咪買咗兩支俾阿仔飲, 點知佢一D都唔like, 結果我自己飲埋 . 加陣佢食緊kawai肝油丸.

子爵府

好媽媽勳章

我請了鐘點幫手做家務,加上有6299幫,應該ok 的。

白豬:
今日好凍,仲出吾出來呀?

原帖由 adakitty 於 10-12-15 15:11 發表
白白豬,

榮茵學校都有派ticket呀..我到時帶埋細仔一齊去..
btw, 榮茵係邊邊..??

vb,
你工人唔係度喎..你都可以賴到咁耐..??
我細果件成日都唔比我瞓得晏..所以果段時間應該醒左.

btw, 佢地星期五開christmas part ...

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 三個白白豬 於 10-12-16 14:35 發表

我都有兩張飛 , 但如果walk in 去的話 , 就可以叫埋其他朋友麻.
榮茵 , 係消防局側.

我可能聼日去吾到榮茵,若果吾去,聼朝見到你我比張飛你啦。

子爵府

好媽媽勳章

你知我茅mug時間觀念啦,明就算啦~~~~

我呀仔今朝吾肯換套好D既衣服,區穿訓覺個套去X'MAS PARTY

原帖由 三個白白豬 於 10-12-16 19:41 發表
老細 , 天日17號咋 , 9-11 著便服返學校玩.
18號上午家長先可以陪小朋友返學 , 下午榮茵.
頂 , 今日比人"級"左"要著整齊校服"添.
咁耐都未試過咁.....
今年真係嚴左好多mouth: ...

首頁
12345...16

尾頁

跳至