自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:聽聞唔同人同一時間見到同一隻,都可能會唔

原帖由 KINKICHAN824 於 15-06-11 發表
聽聞唔同人同一時間見到同一隻,都可能會唔同樣,比如a同b同一時間見到同一隻嘢,但係喺a眼中,隻嘢 ...
下!咁恐怖!
我都想當時有人一齊呀,起碼冇咁驚!

大宅

引用:Quote:原帖由+yunyan+於+15-06-11+發表我最

原帖由 狐朦 於 15-06-12 發表
我以前公司都試過,有個亞姐問返我昨天的事,係有人扮我。佢冇詳細講,可能怕我驚。

...
咁你有冇追問

大宅

引用:近牌唔知嘜因由,我女都全級興玩筆仙,老師

原帖由 iki 於 15-06-12 發表
近牌唔知嘜因由,我女都全級興玩筆仙,老師就超唔高興,臨近考試,心諗真係成長必經階段

...
我地個年代係新興玩意黎架

大宅

引用:Quote:原帖由+yunyan+於+15-06-11+發表女仔

原帖由 BOSKERMA 於 15-06-12 發表
唔知點解我覺得有d 陰謀輪多過係02
其實我諗過會唔會係b由始至終都講大話

大宅

引用:我講屋企。細個住公屋,冇間房,一眼就望晒

原帖由 maisy-lee 於 15-06-12 發表
我講屋企。

細個住公屋,冇間房,一眼就望晒成間屋。
頂!!

大宅

引用:Quote:yunyan+發表於+15-6-11+17:24+好呀,

原帖由 Angel_Rose 於 15-06-12 發表
好GE~

說話,我契細妹有先天陰陽眼,全個家族都知,不過果家人就NG怕E D野,佢地覺得我NG整你,你NG整我,你有你 ...
咁食古不化既

大宅

引用:Quote:yunyan+發表於+15-6-12+11:50+咁食古

我契媽話,如果E個阿SIR有日真係撞鬼,隻野實嚇到佢叫救命

話時話,契妹有單野,發生係殯儀館,不過係好笑多過 ...
講啦,我遲啲都會講下其他範疇既故事

大宅

回覆:校園02事(慎入)

繼續⋯
B既故事終於講晒喇,下面開始講其他。
呢次係關廁所事的⋯
以前我如果有pe堂係要返校換pe衫既,咁學校有更衣室但係地下,我地懶得落去換,就偷偷地去同層廁所換。
有一次我同同學拎埋啲衫去廁所換,我好快換完,出去洗手盤到一路照鏡一路等佢。
咁啲洗手盤係正廁格出面,我照鏡係見到後面啲廁格既。
我照照下,哨到塊鏡反射到有啲藍色野係我同學個廁格到拋上黎,咁我定睛望住鏡入面佢個廁格既上方,諗住睇下自己係咪睇錯啦,點知又真係再拋左啲藍色野上黎,係個膠袋黎既。咁我即刻拎轉頭望,點知又冇,我諗住係我同學無聊啦,我就話:哈哈!你好低能呀!
佢問:下?
我冇應佢,佢咁岩又出左黎,問我:你講咩話?
我:你好無聊呀!拋膠袋!
佢:拋咩膠袋,我個紙袋黎架!
我一望,又真係喎!咁佢岩岩拋咩?
我:你唔係係咁拋啲藍色物體上天花板咩?
佢:下,我全身上下冇一樣野係藍色!
我唔信,以為佢嚇我,跟住我走入廁格到睇下有冇我岩岩見到既藍色膠袋,又真係冇喎!
我好疑惑咁走返出黎,佢望住我,個樣都冇少少怯,問:你見到啲咩⋯?
我:我見到你個廁格上面係咁有藍色膠袋拋上黎囉!
佢:我自己都見唔到喎⋯⋯⋯⋯
跟住我同佢對望一眼,即閃!
可能真係我眼花,但藍色咁顯眼又冇理由眼花喎⋯⋯⋯

大宅

引用:我覺得可能你個同學b玩你

原帖由 chowmomo1212 於 15-06-12 發表
我覺得可能你個同學b玩你
希望啦,但佢點知我幾時會係邊

大宅

引用:Quote:yunyan+發表於+15-6-12+11:59+講啦,

話說有次,契妹果陣都仲係讀緊書,佢地全個家族一齊去殯儀館,順帶一提,果班親戚好玩得,佢地叫契妹做"豬扒婷"G ...
又肯同佢影既

大宅

引用:佢眼神有無好空洞?會否b本來是雙胞胎呢 +

原帖由 poodlema 於 15-06-12 發表
佢眼神有無好空洞?會否b本來是雙胞胎呢
第一次太黑睇唔到,第二次太遠睇唔到,第三次就真係好空洞!

大宅

回覆:校園02事(慎入)

繼續⋯
呢次係禮堂。
話說我以前要做活動既mc,因此要留低係禮堂綵排。
果時係夏天,又綵排到五六點,學校又唔比開禮堂冷氣,只可開台下兩邊既風扇,但我地係台上,台下既風扇點吹到我地,所以其實都幾熱下!
咁完左個綵排,我就同partner留低傾細節,傾下企位等,我返我地兩個。咁我同佢有個企位係分開左右既,佢係台既左上角我係台既右上角。我地真係諗住試埋呢part就走,畢竟好熱同開始夜。
當我同佢分開左,講講下稿之際,突然間有少少風吹過,咁我冇理,以為係風扇風,繼續講。點知啲風慢慢大左,唔係涼,係凍!但果時係夏天黎又冇開冷氣風扇又冇雷公咁遠,點解會有咁凍既風?開左窗?更加唔係,台上何來有窗呢!
我見另一個mc冇咩動靜,於是都冇出聲,諗住嗱嗱臨講完走!
世事就係咁,你逃避佢越係做你。
到我講到最後一句,突然!有野係後面好大力咁推左我一下!我差啲仆向前!對面個mc都呆左咁望住我!我擰轉頭望後面,當然係冇人啦!呢個時候,有把女人聲好惡咁係我耳邊講:走! 我嚇到標晒冷汗,望住我個partner,佢好似都意識到,話:不如走囉!都夜喇! 我即話:⋯⋯⋯好!唔阻你休息嘛!
跟住即刻執野閃水,成個過程好驚險!大家一直都冇出聲講野,好似有種共識咁!出到校門口我問佢:你係咪見到我比野好大力咁推左一下?
佢:我見到!但你後面冇人!
我:咁你feel唔feel到無啦啦有風?
佢:咁又冇喎,只係冇之前咁悶熱囉!
我:咁你又知係時候要走既!
佢:大佬我見住你無啦啦差啲被推跌,識do啦!
跟住返屋企既成程我地都冇再講野,可能大家個心都好怯!之後都好似有共識咁,冇再提呢件事,但每次見到佢我都會諗返起!

而家諗返起,佢都真係幾醒目同淡定!

大宅

引用:Quote:原帖由+yunyan+於+15-06-11+發表下!

原帖由 mashamama 於 15-06-12 發表
你應該唔好比b走。一齊等
又係喎!唔知佢肯唔肯呢?

大宅

引用:留多條毛

原帖由 Smartbean 於 15-06-12 發表
留多條毛
要執返架

大宅

引用:咁你見到b時是實體?有著校服同常人無分別

原帖由 poodlema 於 15-06-13 發表
咁你見到b時是實體?有著校服同常人無分別?
係呀

大宅

引用:jm們有冇聽過你地的仔女講最近學校尤其是中

原帖由 claudiamother 於 15-06-14 發表
jm們有冇聽過你地的仔女講最近學校尤其是中學興玩一樣嘢叫Charlie Charlie,係外國傳過來,其實同玩筆仙差唔 ...
我都聽過!不過呢個好似要一塊板?

大宅

引用:Quote:原帖由+yunyan+於+15-06-14+發表我都

原帖由 claudiamother 於 15-06-14 發表
即係西方版碟仙!

首頁

尾頁

跳至