自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

係唔係病呀, BB車佔左輪椅位, 坐輪椅啲人點上車呀, 仲有一架巴士最多有二個輪椅位, 多數都係一個輪椅位, 有啲巴士仲無, 要輪椅客等下一班, 如果BB都用, 有需要的人要等幾多班呀??
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

點解由唔收BB車牽扯到落後呢?? 真心唔明白。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

Charlotte_mom 發表於 19-3-1 21:06
本來都唔post,見你咁堅持...
睇巴士官網吧,就算日本,泊bb車都係有條件的。香港人多車多,乘客眾多、通 ...

你好勁呀, 咁都搵到。

翡翠宮

Carsonbb0800 發表於 19-3-1 22:42
諗住比相反意見,不過原來冇不支持呢項選擇囉

哈哈哈, 一言堂問卷.

翡翠宮

yankiyan 發表於 19-3-1 23:42
先唔講同唔同意
呢份問卷設計差到嚇死人

呢份係圈套問卷, 反對的人無選擇, 入親去填的只可以讚成, 設計得妙.

翡翠宮

Mackto 發表於 19-3-4 13:25
回覆 andyman 的帖子

有改進 嘅空間 唔去改就叫做退步, 如果唔係有人意識到,有人真正去改善, 到依家餵母乳 ...
請放過我啦, 我唔覺係進步呀, 同傷殘人仕爭位, 好進步???

翡翠宮

Mackto 發表於 19-3-4 13:21
回覆 brindlewin 的帖子

上山下海彎多路窄嘅香港? 請問同bb車上巴士有咩關係? bb車喺巴士上面唔會令到架 ...
大家係怕唔安全呀, 打橫來講

首頁

尾頁

跳至