跳至

首頁
34567...41

尾頁

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

原帖由 濼濼媽 於 09-6-18 16:02 發表

禮媽好勁呀

um.................根據我老公ge口供,我唔係勁,我只不過係一個徹頭徹尾 ge 終極8婆~~~~~~~

多謝各位

子爵府

dear nana

received and thanks for your coupon, thats great and loving it la

子爵府

原帖由 ho_mama 於 09-6-18 16:05 發表
哎呀! 好彩...我仲頂得住....再痺d就唔敢包啦!

咁我愛埋你啜埋你勒,乖吓

子爵府

原帖由 ho_mama 於 09-6-18 16:06 發表
吓... 你切左頭切左尾...我諗倒....

我點會切頭呀,係都切肚腩,切胃腩,切條腰,切大脾,切手臂,切蘿柚先啦

子爵府

原帖由 濼濼媽 於 09-6-18 16:07 發表

今日個太陽都好曬ga la,現在仲跟曬 ,我溶la

搽咗防曬未呀?要spf50 度先頂得我順呀

子爵府

原帖由 ho_mama 於 09-6-18 16:08 發表
嘩)))因咩轉 nicam 呀...我轉唔切咕喎!

轉到ge你,你條ex仔係大一生喎

講起大一,頂,我同你真係twins,我件ex又係讀過大一架,不過佢讀咗兩個月都無就無讀喇,嗰時仲問我借錢走去讀,收咗佢仲要借錢比佢買書呀嗰d,你話幾xx丫,佢份人,讀乜做乜都無毅力架,淨係度水呢樣嘢先長做長有,我前世唔修先遇到佢,唉,唔講喇,諗起都打冷震,不過如果無佢做比較,我都唔覺我老公咁正

子爵府

原帖由 ho_mama 於 09-6-18 16:22 發表
駛5駛咁橋呀?亞 twins!

真係頂你唔順,咁都比你 zip 倒位晒下既!

係咕喎,我地似都唔奇丫,連ex都似真係得啖笑

咩攝位啫,係balance番咋,我好唔中意提起已前嗰個人,佢假到呢,我諗起佢都想嘔,佢呀,到今時今日仲久唔久sms嚟話咩:到咗今日,我都仲係好掛住你,我好想見到你xxxxxxxxx

我心諗,你梗係唔記得咗當時點對我,點借我錢唔還,講起我就慶,佢呀,衰到點呢,同我d fd講話我地separate係因為我勾佬喎,話我同其中一個朋友有路喎,佢一講咋,我班朋友爭d 打佢呀,調轉晒d嘢嚟講,講大話話我借咗佢好多錢喎,不過算啦咁喎,我嬲到呢,幾想將佢借我錢d 過數紙呀,銀行statement嗰d 文件公開呀,講起就嬲,大佬,當年佢咩環境我d朋友有眼睇架,你當人傻ga咩

子爵府

原帖由 濼濼媽 於 09-6-18 16:45 發表

5好咁慶,都ex佐囉,之前遇5到呢個人板,點顯得禮爸好喎

真係老實嗰句,嗰隻嘢個樣我都真係唔係好記得tim呀,你地知我無記性架啦,我淨係記得佢爭我幾多錢咋,同埋嗰時d 借據呀,轉數紙呀,statement呀我仲有keep住咋,我最嬲係佢唔還錢咋,如果佢肯還番呢筆錢比我,我同老公可以去日本呀,韓國呀shopping shopping 再 shopping啦,錢呀,我好掛住你呀

子爵府

原帖由 ho_mama 於 09-6-18 16:58 發表
算把啦! 記埋呢d野0黎做咩喎! 佢呃你既$$傘,好過呃你既青春嘛! 好彩無呃你嫁佢咋,唔係...咁就前世囉!

好彩大步欖過咋,真係多謝天后保佑,我先避過呢劫,否則真係多災多難

子爵府

c火啦,而家咁多流感個案,我仲同禮禮喺會所報咗幾個course,係咪go on呢,而家好似好亂咁

子爵府

原帖由 濼濼媽 於 09-6-18 17:25 發表

我都幫阿仔報佐學校暑期班,我估咁可能學校會取消 ,到時就慘LAW,悶C

政府都唔鼓勵學校攪呢d course啦,學校分分鐘取消,如果唔係出現咗個案ge話,佢地點同政府解釋?

子爵府

原帖由 sophyma 於 09-6-18 22:54 發表

Please check p.m. 我p.m了我的貓址, 請email資料給我啦. Thanks.

e咗喇,你睇吓收唔收到

子爵府

DEL

子爵府

原帖由 poohpooh1668 於 09-6-19 11:57 發表
我想問, 你點知何小/胡小d功課一定係多過6-10樣呢?

[quote]原帖由 sophyma 於 09-6-18 23:19 發表
我覺得志豪唔差喎, 前身是方王上午, 學術有保証.
係年紀大 ...

hello
你又係想同小朋友報何小/胡小?你小朋友今年幾大呀?

其實你想知邊間小學大約有幾多功課或者課程係點,如果你識ge話你可以直接問讀緊嗰度d小朋友媽咪就知,或者,我就有d舊同學呀朋友呀係教小學,我地好多時見面就交流吓報吓料,同埋,如果比小朋友報d興趣班,嗰度有做埋補習ge話,咁d補習老師亦好清楚呢度周圍d小學情形係點,同佢地傾多d,咁就可以收到好多風架喇

子爵府

原帖由 Denise_Chan 於 09-6-19 12:25 發表
禮ma,

睇嚟你收埋收埋唔少料喎, 快d報告多d啦
選校真係好煩

我主攻胡小 / 何小 / 保圓 呢3間,其他嗰d我唔再考慮喇,胡小 / 何小 呢兩間小學係出名多功課,但,我又接受到喎,因為我自己都係咁讀啦,我覺得ok,無人地講到咁辛苦,不過,好多人,包括我d教書朋友同幫人補習ge朋友都話我知,自己讀同個仔讀係兩回事,讀嗰個係你個仔,多過5樣功課你都會嗌救命,因為你要求佢做丫嘛,每個星期有test有默書,你會老多10年tim

但,話又分兩頭,屯門好多間小學都話係活動教學,但,補習個老師朋友同我講,教呢批小朋友辛苦過教何小同胡小班小朋友10倍,因為佢地一樣要去考中學架,考中學ge嘢同何小胡小一樣架,但,人地打個底好d喎,佢地就堆晒比補習d老師去填補番學校無教嗰d喎,所以結論都係一樣架咋,都係要讀架,所以,我都係決定比禮禮讀胡小囉,我寧願佢一早習慣,好無奈呀,怪就怪香港讀書制度奇奇怪怪咁,係要迫人讀ge

子爵府

原帖由 Denise_Chan 於 09-6-19 12:25 發表
禮ma,

睇嚟你收埋收埋唔少料喎, 快d報告多d啦
選校真係好煩

喂,你想搵d exercise 比仔做咩?我之前喺三聯定商務買咗好多本比禮禮做,我番去睇吓d 書名丫,d 書都好得意架,有寫字,有計數,有畫圖,有填顏色,禮禮無畫花ge話我 copy比你丫,我比大家姐拎比你都得架

子爵府

請問,你地d msn有無話咩中毒,又無話成日登出咗?定係,又係我中毒呀?我又領嘢?

子爵府

原帖由 ho_mama 於 09-6-19 14:28 發表
嘟)))打到黎啦!

屯門呂祥光中學爆疫停課...今日下午即時新聞

吓.................唔係嘛,好驚呀

子爵府

原帖由 ho_mama 於 09-6-19 15:10 發表
千真萬確呀!

咁而家出街要帶口罩,我覺得好恐怖

子爵府

原帖由 ho_mama 於 09-6-19 16:08 發表
睇埋個疫廈名單先啦!

http://www.chp.gov.hk/files/pdf/List_of_building_confirmed_case.pdf

唉,我覺得好似有d世界末日feel 咁,好多戲都係咁做架,好恐怖呀

首頁
34567...41

尾頁

跳至