自由講場

跳至

首頁
45678...12

尾頁

男爵府

回覆:kaede 的帖子

伯爵府

BK猜猜猜慶中秋

回覆:大中小魔怪 的帖子

侯爵府

畀面勳章

回覆:可唔可以唔好歧視我哋。。。。。

我地一直俾政府歧視緊,而當嗰班人係大帝咁服侍:;pppp::;pppp::;pppp:

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:kaede 的帖子

唉。。。。。。講得好 認同

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

樓主講得好好, 係我心聲黎, 因為我都係交重稅, 但係今次預算案只有一樣免外傭稅我係慳到$9600.

眼見窮人可以一個月比一千幾百住公屋, 拎綜援, 申請車船及書簿津貼, 學校叫人捐舊校服比佢地, 社會中心有人攪免費廸廸尼遊, 遊學, 資助買電腦, 資助上網...真係衣食住行咩都照顧到, 我諗以前情況未嚴重時政府唔知驚, 再多10年20年, 香港既中產
(我係中產既低收入人士) 已經會消失, 因為我都要學佢地咁先可以拎番我幾十年黎比咗既錢/稅款.

禁止訪問

伯爵府

BK Milk勳章

講得好! 但呢個係改變唔到嘅事實 !
認真就輸了!

伯爵府

講 得 好

侯爵府

2024年龍年勳章

同意

男爵府

MrsloMan 發表於 13-1-21 00:48
唔知政府有冇一個部門,專責調查呢的攞綜緩, 住公屋,攞津貼的人, 真係好想申請, 無人工我都想做下。 ...
就算有 香港咁多公屋要續個check你估有冇可能呢

政苦理得你死 隻眼開隻眼閉當無事發生

其實上房署個website有得舉報濫用公屋 如果各位覺得有可疑 唔怕舉報

可留email不留名唔留電話都okay

男爵府

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

香港正逐步被強國蝗蟲侵蝕 , 正逐步步向滅亡

男爵府

kaede 發表於 13-1-20 23:14
多謝各位支持!

依家睇親電視新聞都好忟,一見到班單雙非真係好想鬧爆佢哋。

同意 實在睇唔過眼 星期日檔案x張西望依d節目報導一d失實既野更令我好嬲

依2日好多post都講緊有關既問題 好多香港人都好火

樓主 你個post咁熱咁多人回應,你又講中咁多人既心聲 講b6落黎搶資源搶公屋搶學校位仲要我過主接受

誇區既事實

我相信你個post好快會比人移去“時事熱話“ :;pppp:

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 瞓得好勳章

講得好

禁止訪問

男爵府

BK Milk勳章

見到班蝗蟲就作最可憐根本就是我哋呢班真正香港人。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

子爵府

講得好

侯爵府

支持!!!!!
政府乜都話要幫基層,大佬,佢地衣食住行都有人幫,我地lee d呢?
仔女學野都要真金白銀拎錢出黎學。
依家就連讀返同區都俾個賣港賊吳克儉叫我地就人:;pppp::;pppp::;pppp:
公屋起幾多都無資格,私樓?今日既首期追唔到聽日既首期lor。
我唔介意交重稅呀,但大前提係用返係我地"""香港永久居民"""身上lor!!!!!
我地無基層咁多時間出去遊行,唔代表我地同意政府咁做lor!!!!!

禁止訪問

首頁
45678...12

尾頁

跳至