嬰兒醫護

跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

回覆:BB出世住院已經一年了

God bless your family, 加油加油!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

yinki 發表於 11-7-29 00:54
多謝咁多位o既祝福,路還是要走下去~我同太太都會努力架!置於係邊間醫院就唔太方便講了,請見諒! ...

或者試下搵中醫 / 針灸. 祝bb 早日康復~ 加油

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

睇完個心真係好難過!你倆既堅持及振作, 真係令人欽佩!

你倆要保重身體, 雖然未來發生既事無人能估計, 但要珍惜目前既一刻, 加油!

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

回覆 yinki 的帖子

Hi Yinki, when I read your post, I told myself "I got to reply to this".

My twins were born 3 month early that one of them has also spent quite some time in the NICU. He is recently diagnosed with CP. I have been doing some research and hope I can help:

1. Please never give up hope. Babies are little fighters. Many babies having brain damage can have a normal life as the brain can re-route itself to achieve different tasks. If you have time, you can go to www.inspire.com, there is a preemie and CP support group, you can see a lot of miracles.

2. My experience with the NICU doctors or any other doctors in the public hospital tells me that they are sometimes too busy to take good care of the patients. Plus many good doctors have chosen to work in the private sector.

3. As a parent who has babies staying in the NICU for a long time, I really hope I can help here. If you wish, we can talk on the phone.

(sorry that I wish I can type in my language which is Chinese, but I don't know how to)

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

我明白你的心情, 我亦都好懷疑醫生嘅做法,點解要咁耐先開刀, 是否因為延誤開刀而導致BB而家咁嘅情況, 雖然產科醫生喺開會時提出BB而家嘅情況同遲開刀無直接關係, 但為左要搵出真正嘅原因, 我建議你聯絡醫院嘅聯絡主任, 提出你嘅懷疑, 等佢跟進。 或尋求第三者意見, 搵專業婦產科醫生, 講出你BB情況, 睇下醫院做法是否洽當, 有無人為疏忽, 再決定是否追究。祝你一家平安。

伯爵府

看見樓主的堅強,上天一定會眷顧你們,跟樓主分享一個例子,28年前,本人的媽媽當時也是在公立醫院待產,痛了兩天兩夜,第三天破水見紅但沒開,任由的在待產室,沒有所謂測胎心音,破水後持續痛10個小時,最後真的受不了求醫生幫他開刀,(正如你們所說政府醫院不到最後是決不開刀),當時一位實習醫生看情況不對就說好,那我現在幫你麻醉,結果麻醉過量,媽媽跟小孩的心跳都掉,這時主治醫生才來,馬上開刀為大人小孩做急救,小孩拿出來時沒呼吸不會動,全身紫色,肺部吸入胎便,證實缺氧多時,立即召小兒科所有主任來急救,後搶救回來,隨後在深切治療部裡住了一星期,期間也是全身和頭皮插滿針和管,之後就出院了,(醫院及醫師並沒有告訴媽媽他們小孩缺氣所會造成的後遺症,而我媽他們也不懂,就傻傻的回家了)
小孩一歲時一次感冒去看醫生,是當時的主治醫生自己出來開的診所,醫生一看到媽媽就認出來了,醫生看到小孩就問媽媽:他還好吧,媽媽沒想多就回答:他很好呀就感冒,醫生:是說他的反應和發展那些都沒問題嗎?媽媽:很好呀,他什麼都會講,每天跟我聊天,什麼都知道。
這時醫生才說:那真是奇蹟了,我告訴你其實你這孩子當初因為大腦缺氧太久,後來救回來,小兒科那裡也證實大腦因缺氧而受損,以後肢體上會有障礙而智商行為就是所謂的弱智。我們當時沒告訴你們怕你們接受不到(實際上是怕責追究),但沒想到他竟然這麼正常。
我以上所說的是真人真事,這些資料在醫院都還有記錄,當年的那個小孩就是我,所以我相信世上是有奇蹟的,我也希望奇蹟在你們身上發生,或許不是現在,但是肯定在不久的將來,因為我相信那句「上帝關了這扇窗、必會為你開啟另一扇」,每個孩子的降臨都有他們的使命。所以、請加油!這裡的爸爸媽媽們都會為你們祝福的!

goldlion  感恩  發表於 11-8-12 14:56
polly429  祝福樓主會有相同的奇蹟發生在小孩身上.  發表於 11-8-2 01:03
PugBan  Thanks for sharing.....Bless u  發表於 11-8-1 10:29
SandyCPS  很感動!奇蹟是會發生在相信奇蹟的人身上!  發表於 11-8-1 02:24
lovemy2kids  Thank you for sharing!  發表於 11-7-30 20:17
celavie  你的經歷燃起大家的希望, 謝謝你的分享!  發表於 11-7-30 07:28
這世界唯一不變的就是變

男爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 畀面勳章

樓主, 支持你, 孩子感受到你們的愛, 他也是很努力地活著!
我選擇了快樂!

子爵府

Yes, I agree with the others that this may be a case here. But this requires tremendous time and effort to file a court case. For the time being, I suppose the first priority is to help your baby to improve and come home.

Have you obtained the medical record of the hospital stay of your wife and baby from the hospital authority? It will provide very useful information for you to talk to the doctors. From my own experience, you need to do a lot of research, make sure you know all the medical terms, this will help you to deal with the doctors. They just look down on you if you do not. Try to push them to work out the best for you. There are crap doctors and there are good doctors, you need to monitor their work and you are the only advocator for your baby.

Hang in there! Days will be better and better.

子爵府

DoDoDoDo 發表於 11-7-29 21:37
我明白你的心情, 我亦都好懷疑醫生嘅做法,點解要咁耐先開刀, 是否因為延誤開刀而導致BB而家咁嘅情況, 雖然 ...

Absolutely agree! Talk to the hospital HR, tell them that you MAY need to file a complain. They will help you to communicate with the doctors. The doctors will take it more seriously then because a complaint will be on their record which is not good for their career.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

樓主你同bb都要加油呀 ! 好多人都會支持你 ! 祝你BB早日康復!

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

加油呀!! BB你都要加油呀!

珍珠宮

畀面勳章

add oil

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ula1219 發表於 11-7-30 06:07
看見樓主的堅強,上天一定會眷顧你們,跟樓主分享一個例子,28年前,本人的媽媽當時也是在公立醫院待產,痛 ...

原來呢個世界真係有奇蹟, 樓主加油.

talkative  真的希望樓主個BB都一樣有奇蹟.  發表於 11-7-30 20:24

大宅

祝福你地一家人可以平安渡過~
加油, BB會好返的~
有咩上泥BK傾~

大宅

看到你的經歷心裡也感難過,
我明白你的感受的,
相信你同我一樣都只係旦求知道個原因.
因六年前我都遇過你的經歷,
但很感恩,小女沒有因而出事.
當年我無堅持去追問原因,
一來係BB無事,幸只染上肺炎,
二來,所有醫護人員比我的感覺係無論你點問
佢都只會答你
"唔知呀,現在無可能答你點解,好多情況都會咁.BB吸左胎水law"
感覺到佢地係逃避你追究,唔想有機會比你捉到.
六年後的今日,呢個問題都仍時常係我腦海出現.
但無論如何你同太太都要加油呀!
願BB早日康復!
願主祝福你!

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

男爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

唔好放棄呀, 要相信世界係有奇蹟的!
~~~ LOVE & PEACE ~~~

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

add oil

翡翠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

i can only say 加油!

首頁
12345...7

尾頁

跳至