跳至

首頁
23456...12

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

lovebabygirl 發表於 11-4-21 14:59
HIHI!~~上個月搬左入黎馬鞍山, 想問下大家馬鞍山有無車去大圍新翠村>>??? ...

你係馬鞍山邊度先,去大圍新翠,有小巴,巴士,馬鐵都得ga~

別墅

小巴係咪直到GA?

別墅

我係海柏花園~

大宅

原住西貢碼頭海邊行有一個比狗仔玩既地方,免費入場,有狗主會比錢狗仔游水, 入面有5隻羊仔, 可買五蛟草餵羊, 近近地又唔會太污糟,太嗅...

大宅

Hello各位!!
Iamn,
西貢碼頭海邊行...
我只知碼頭附近有個公園, 有個水池同埋d假既鴨仔...
有5隻羊, 大約近邊頭?
唔該!!
我係開心CarCar...
我最鍾意係車車

大宅

dumbo0620 發表於 11-3-15 11:56
我係富x商場一樓間美容院到做facial,佢有按肩頸及減肥的.你可以去問下啦,我都係朋友介紹的.間美容院個名
敏 ...

係咪x輝呀? 有無電話 ?
同埋大約幾錢?
可否pm我, 謝謝!!
我係開心CarCar...
我最鍾意係車車

複式洋房

HI 各位馬鞍山媽咪:
妳們有沒有私人游水教練介紹呀?囝囝上年參加過游泳班,唔係好得.所以今年想搵私人教練教游水,唔知妳們有沒有介紹呢?謝謝!

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

我都報導先...

別墅

hello~大家好呀~ 我囡囡今年9月會讀馬鞍山崇真會美善 k1呀~ 有冇人一樣呀?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

hi,
我阿b依家16個月大, 2012年9月返n1, 依家係準備報名階段, 請各位多多指教

複式洋房

大家好..我是剛搬來MOS的~
多多指教..

子爵府

大家打算同小朋友報啲咩嘢暑期班?
一個舊會員新嘅秘密身份, 哈哈!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Oscar媽 發表於 11-4-20 12:08
我都住咗 MOS 2X多年

仔仔讀幼稚園係九龍塘, 小學係返 MOS

你係問幼稚園定小學呀!!

大宅

回覆 Carlsson 的帖子

過咗公園之後, 繼續行, d羊係响狗仔遊樂場入面

大宅

Hello~新黎報到先.....

牛牛樂園之前跟屋苑攪既本地團去過....羊咩咩就未去過, 不過我睇佢個web-site 寫要25人組團去, 唔可以自己就咁去wor

禁止訪問

畀面勳章

大宅

jenniferzhu 發表於 11-4-5 17:58
新黎報到

有無媽咪既小朋友入讀靈糧幼稚園?我囡囡今年九月入讀馬鞍山靈糧K1,有無同學仔呀:ilov ...

靈糧幼稚園是不是很難入, 介唔介意講下你上年INTERVIEW既情況, 我阿囡今年要報K1, 要幫佢搜集下, 同埋你當時仲有無報其他KG? THANK YOU!

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

sugary 發表於 11-5-20 19:14
靈糧幼稚園是不是很難入, 介唔介意講下你上年INTERVIEW既情況, 我阿囡今年要報K1, 要幫佢搜集下, 同埋你 ...

靈糧唔算難入,但要AM班就難的。
IN時要小朋友先去一間房自由玩玩具,跟著十幾個小朋友系廳度睇靈糧堂表演既CD,跟著面試到喇,幾個小朋友一齊入一間好多玩具既房,有Miss跟著不停問小朋友既名同幾歲等等(會記錄小朋友表現),之後成班小朋友入房,聽同睇Miss唱歌(最好跟著Miss唱同跳,會高分的),最後校長叫小朋友到佢面前,要識叫人同拜拜咁喇。
希望幫到你地喇。

大宅

rubymamaruby 發表於 11-5-12 14:41
hello~大家好呀~ 我囡囡今年9月會讀馬鞍山崇真會美善 k1呀~ 有冇人一樣呀?

崇X會 & 合X堂收生標準好有問題, 我個囡8月出世, 一年前問佢地報N1既資料, 佢地講明唔收8月後出世既小朋友, E兩間學校有幾好我就唔知, 但用月份去衡量小朋友既學位, 就好唔公平, 當時我好嬲難道細B就無讀書權利!

大宅

jenniferzhu 發表於 11-5-20 19:25
靈糧唔算難入,但要AM班就難的。
IN時要小朋友先去一間房自由玩玩具,跟著十幾個小朋友系廳度睇靈糧堂表 ...

Thank you so so much!
那是不是都會問下家長問題例如對學校既期望, 點解選靈糧...., 咁請問你小朋友本身有無報N1 OR PLAYGROUP?
靈糧是不是英普教學? 我上佢地WEBSITE話有外藉老師&普通話老師, 同埋你當時有無報埋宣道?
唔好意思, 好多問題, THANKS AGAIN!

首頁
23456...12

尾頁

跳至