跳至

首頁
34567...13

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:piglet0529+發表於+16-6-6+07:14+對

原帖由 好好好爸爸 於 16-06-06 發表
妳話元小定南元小先?如果係凹頭元小好似話係南亜集中营喎,应该唔多人會選咁前吧!
...
74區最多南亞的應該是蒙養, 我舊年特別去睇一下先自行排位, 睇完將果度兩間放番天水圍後面

birth 5.3lbs
1M 7.9lbs ; 2M6D 10.8lbs ; 3M4D 11.5lbs ; 4M8D 13.78lbs ; 1Dto5M 14.7lbs ; 6.5M 16.2lbs ; 9M 16.5lbs ; 10M 17.8lbs ; 13M 19.2lbs

子爵府

係咪天水圍學校之後先排錦田小學?
不好意思太多問題,我仔仔間幼稚園話要可以安排6-7間參觀,好多學校都唔知係咩

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

Potato_K 發表於 16-6-6 13:57
請問第一揀那間?

無問

子爵府

引用:係咪天水圍學校之後先排錦田小學?不好意思

原帖由 kiukiu1016 於 16-06-06 發表
係咪天水圍學校之後先排錦田小學?
不好意思太多問題,我仔仔間幼稚園話要可以安排6-7間參觀,好多學校都唔 ...
你可以上堂時間或放學去睇下感受下, 如果住得近聖若瑟或黃陳淑英, 這兩間也不錯, 這兩間自行容易的, 入左就不用擔心了, 佢地有安排參觀日架

1M 7.9lbs ; 2M6D 10.8lbs ; 3M4D 11.5lbs ; 4M8D 13.78lbs ; 1Dto5M 14.7lbs ; 6.5M 16.2lbs ; 9M 16.5lbs ; 10M 17.8lbs ; 13M 19.2lbs

複式洋房

我都係地獄74區,雖然阿仔今年先讀K1,都快啲上BK取吓經,但睇到心寒我理解基本上揀得落手嘅元朗區學校,間間變熱門,唔放第一,根本無可能派到,其實機制係咪跟隨機號掃哂全部人第一志願,先再掃第二志願?

咁填哂喺2至5/6嗰啲元朗校都係嘥料,一係中頭獎,唔係就一定插到去天水圍/錦田?

天水圍嗰啲咁隔涉,點返學呀!

今年榮茵第二志願派到都係博中

大宅

請問派到第1自願的媽媽, 可否分享你們甲1及乙1點填? 供參考下!

複式洋房

請問有冇邊間叩門一定要1-1-1?

別墅

popcornhsm 發表於 16-6-6 14:39
請問有冇邊間叩門一定要1-1-1?

光明英來一定要3條1

複式洋房

gloriachorus 發表於 16-6-6 14:45
光明英來一定要3條1
Thanks!
徐小呢?呢間最心儀

大宅

我第一志願派光明英萊,1-1-1的

珊瑚宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:hellovenus96+發表於+16-6-5+21:47+

原帖由 yauchuiki 於 16-06-05 發表
全普教中,你覺得會咩人讀多。。。
鐘聲都係普教中架喎

大宅

派了鐘聲

伯爵府

育兒性格勳章 DHA勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我是74區之友,頭三個志願我揀左73區,但中左第四志願榮恩,不用去天水圍,已經算執到

侯爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 BK Milk勳章

barbiewong 發表於 16-6-6 16:08
我是74區之友,頭三個志願我揀左73區,但中左第四志願榮恩,不用去天水圍,已經算執到 ...

哇,可以咁?

伯爵府

育兒性格勳章 DHA勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

回覆 Potato_K 的帖子

頭三位其實一來近屋企,二來係心儀學校,冇左個香橙,總算有個桔

大宅

但榮恩近幾年經常用代課老師代課(主科), 所以提提你要有心理準備,我家姐個女讀緊,向學校投訴,回覆答案是《沒辦法喎》。我只是善意提醒,並無悪意

子爵府

引用:我都係地獄74區,雖然阿仔今年先讀K1,都快

原帖由 popcornhsm 於 16-06-06 發表
我都係地獄74區,雖然阿仔今年先讀K1,都快啲上BK取吓經,但睇到心寒我理解基本上揀得落手嘅元朗 ...
係, 到時你睇下有邊間你果年會多一班就易的, 不過天水圍派到青年會定方XX就睇你識唔識填表喇

子爵府

榮恩咁又唔係咁好

別墅

chanpriscilla 發表於 16-6-6 16:19
但榮恩近幾年經常用代課老師代課(主科), 所以提提你要有心理準備,我家姐個女讀緊,向學校投訴,回覆答案 ...

下?
點解會常用代課老師嘅?

子爵府

引用:我是74區之友,頭三個志願我揀左73區,但中左

原帖由 barbiewong 於 16-06-06 發表
我是74區之友,頭三個志願我揀左73區,但中左第四志願榮恩,不用去天水圍,已經算執到 ...
你真是填左73+74區在乙部?

barbiewong    發表於 16-6-6 17:08

首頁
34567...13

尾頁

跳至