婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

睇到想講粗口...
你弟婦同叔仔

大宅

育兒性格勳章

回覆:終於忍唔住,請走左個未來弟婦

個人而已,無可能再接受呢家人。

複式洋房

我明白當時好多野我都做錯,都好唔logical。因為當時由待嫁新娘到好夢成空只係3日內,果3日其實發生好多事我都唔係好記得,就好似之前所講,我好似變左另一個人咁,會喊但唔傷感唔痛,好似件事唔關我事咁,只要處理左就ok。如果係而家發生,我處理方法會好唔同

當時弟婦係講到明未見肚前就要擺酒入門,唔係佢情願唔生bb。其實大家會睇到,我本來係上年12月結婚,但之後叔仔係11月結婚,呢個係後話。佢地最終係拎左我地個酒席改期的。 至終其他野安排如下

攝影- 改左另外兩個攝影師,改到期
花車-花車係朋友借車, 我同佢地講左改期唔駛借車俾我就ok

場地-有11月期,改到,但帖,簽名布,掛字等已用左我同c6名,叔仔要自己搞

場地報置 - 朋友幫手,同佢講聲我結婚改期就ok

mua,租衫- 婚紗我係自己買,另外有個租衫,mua 一條龍,可轉mua轉日子,衫果d弟婦自己上去再揀過

花球-改日子ok

證婚律師 - 呢樣係唯一改唔到,因為佢地婚期太急,係
做唔到個結婚申請,變左律師黎到都做唔到野。

大宅

緊張

黃小b, 你要乖乖跟實mami, 係mami個肚到健康成長, 出世時就會精靈活潑, i love you, baby   

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

好心痛樓主

大宅

育兒性格勳章

仲要幫佢改期?你C6對你都好殘忍

大宅

開心吸收勳章

希望你傾訴完可以如釋重負,不過日後吾好再理弟婦,咩事都好,會傷心

大宅

育兒性格勳章

你仲可以同佢地來往,好野

大宅

畀面勳章

唉…樓主超級慘!!
唔想大住個肚咪生完先嫁囉!好賤
有乜理由搶左人地個期架!
仲要比佢係你到坐月。樓主你太好恰啦!

大宅

希望你係呢到呻完會開心返
一路睇一路登你心痛

禁止訪問

大宅

maggieyhy 發表於 15-9-14 01:59
我明白當時好多野我都做錯,都好唔logical。因為當時由待嫁新娘到好夢成空只係3日內,果3日其實發生好多事 ...
樓主 你真係大善人希望你好人有好報

亦希望你老公 真心係往後既日子識得保護你

複式洋房

kukarma 發表於 15-9-14 02:06
仲要幫佢改期?你C6對你都好殘忍

我無幫佢地改期,當下我已經好怕再同婚禮d vendor聯絡,叫我同人承認我結唔成婚,我會受唔住。 所有呢d改期野都係由c6,叔仔去做,我list出來係因為之後開始講到錢就會關事啦。

之前有jm問弟婦係唔係大陸來,唔係呀,弟婦是香港人,香港出世的。我今日話過佢有公主病,請左佢返佢王子度。

YUTONma    發表於 15-10-23 18:55
littlesun    發表於 15-9-14 02:41

別墅

睇到我好嬲

大宅

育兒性格勳章

快d post la

別墅

真系嬲到要爆粗⋯呢啲女人真系好過分!
搶人個期都得既?6299不知所謂⋯
人地有感受架⋯大婚將至 乜都吾同哂⋯
哇 第二個諗吾開真系跳樓喇⋯
仲要見?我真系殺人都似⋯

複式洋房

打埋呢個post我要瞓啦,各位jm明天先再追post啦,我應該夜晚先會出到,但如果中間得閒我會打定,但我容易post d。

接住一個星期好難過,爸爸媽媽開始同親朋好友交待,我就慢慢將婚禮d野pack好,因為唔想見到佢地住。 我地婚禮的物資,我係唔會轉讓俾叔仔佢地,果d佢地自己準備,無理由要拎埋我果d去。開初佢地諗住用我地揀的日子,所以只要改名就ok,而vendor d單,c6已俾左叔仔,叫佢地自己去攪,總之改唔成名都要俾返錢我地。

過左幾日,大概係20號,弟婦突然同叔仔講唔好用我地個日子,因為果日沖佢,話要改成11月底,叔仔就開始打去問改期的事。

伯爵府

嘩,婚期比人搶左都算,你仲比佢上黎坐月?你唔係要番工咩?。。。有經驗咩?淨係呢2點已經夠啦,咁好心比個咁既人入黎坐月?

禁止訪問

複式洋房

YUUI 發表於 15-9-14 02:44
嘩,婚期比人搶左都算,你仲比佢上黎坐月?你唔係要番工咩?。。。有經驗咩?淨係呢2點已經夠啦,咁好心比 ...
都係覆埋呢個post先,因為好似好多人唔明點解佢會走左上來我家坐月。
好似之前咁講,其實佢都無咩地方可以去,一係6299度,一係我同c6度,當初佢生完bb,剛開始係在6299度坐月,當時叔仔係返早,咁夜晚就可以幫手俾弟婦休息下,之後半個月就轉左返夜,變左無人幫佢。 而當時6299出聲,我先俾佢來住2個星期,去到8月中。

至於經驗,我照顧過3個初生bb的,我仲讀緊書時,我媽有個姪女,因為人d屋企問題,去過我家坐過3次月,我都有幫手,所以煮薑飯,煲薑水, 同照顧bb我係ok

其實6299平時無野,只係有陣時會做d無理野。至於99同大嫂講果句說話,其實佢係想話大哥一結婚無耐就走左,留底個老婆,點解個天咁安排,大嫂同99係誤會對方。

首頁

尾頁

跳至