單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

大角咀我都到唔到呀,希望唔好落雨啦....

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

帶子 ~ 幾時決定聽日會唔會取消呀???

大宅

好媽媽勳章

sorry呀, 如果聽日落雨, 我諗我都唔黎la.

伯爵府

我一定來唔到 lu....

亞仔今朝4點幾發高燒, 去咗睇急症(因為之前佢跌親個頭, 又有嘔)....

今晚我負責通宵(目及)嘢.....

呢, 即係今晚邊個瞓唔著, 就約埋一齊吹水/打牌啦

wing  E生話咩事發燒呀 ??? 跌親個頭有無照x-ray???  發表於 11-4-16 16:54

緊急求助熱線 / 中西醫藥網址 / 單親或情緒支援網址 請按我的頭像進入!
老朽若偶有行善, 只為受人恩惠太多, 嘻嘻 !

恕本人設定為不接受任何PM

瑪瑙宮

環保接龍勳章

酸棗仁 發表於 11-4-16 16:22

亞仔今朝4點幾發高燒, 去咗睇急症(因為之前佢跌親個頭, 又有嘔)....

咁仔仔而家無事吖嘛,退燒未呢...??
閒事少理,只談風月,不談正事{{我要......絕對領域}}

伯爵府

wayso 發表於 11-4-16 16:27
咁仔仔而家無事吖嘛,退燒未呢...??

今朝醫生幫佢塞咗退燒藥, 頭先藥力過咗, 又發高燒....

而家都唔知原因發燒, 佢呢兩年, 差唔多冇病過架; 搞到我有啲唔慣, 但係又愛心爆棚喎!

ct0416  小朋友發燒要小心照顧,等有機會再玩啦  發表於 11-4-16 22:18
緊急求助熱線 / 中西醫藥網址 / 單親或情緒支援網址 請按我的頭像進入!

瑪瑙宮

環保接龍勳章

酸棗仁 發表於 11-4-16 16:31
今朝醫生幫佢塞咗退燒藥, 頭先藥力過咗, 又發高燒....

而家都唔知原因發燒, 佢呢兩年, 差唔多冇病過架; ...

關唔關撞到個頭事架....
有無同e生講此事....
仲發高燒添,咁你要好好睇實佢啦...

仔仔乖....要快d好翻啦...
閒事少理,只談風月,不談正事{{我要......絕對領域}}

伯爵府

wayso 發表於 11-4-16 16:35
關唔關撞到個頭事架....
有無同e生講此事....
仲發高燒添,咁你要好好睇實佢啦...

就係因為之前撞親個頭, 先至咁緊張送佢入急症....

我姨生仔, 細細個時跌親個頭, 差唔多一個月都微燒. 原來腦積瘀血, 醫生話: 如果瘀血唔散, 要做手術嘅話, 得一成機會!

佢今朝照咗電腦掃描喇, 醫生話: 冇事喎, 佢個頭!

男爵府

酸棗仁 發表於 11-4-16 16:40
就係因為之前撞親個頭, 先至咁緊張送佢入急症....

我姨生仔, 細細個時跌親個頭, 差唔多一個月都微燒. 原 ...

酸棗仁

真係好彩, 比你嚇死, 醫生話 冇事就安心。

相信你辛苦了一朝, 好好休息吧。

下次, 再有機會, 你我小朋友再約玩吧。

伯爵府

Lily2003 發表於 11-4-16 17:19
酸棗仁

真係好彩, 比你嚇死, 醫生話 冇事就安心。

哈哈!

我仲以為會嚇親你添....唔好怪我呀, 我成日都咁口不擇言架.

大把機會一齊玩啦, 我地就來成立將軍澳夜間跑步/單車團喇....

如果夜晚有人睇住小朋友嘅, 一齊啦...隨時都有五六個人一齊玩架.

男爵府

酸棗仁 發表於 11-4-16 18:14
哈哈!

我仲以為會嚇親你添....唔好怪我呀, 我成日都咁口不擇言架.

吓, 原來係在將軍澳架 ?

我都係將軍澳人, 經常踩單車團架, 我唔洗放底囡囡,

最近個囡鐘意大圍租車 ($35 租全日), 大埔交車, 中途遊公園遊樂場, 食下野, 影下相, 我個囡踩得快過我, 佢架租車仲係無波 tim, ......無計, 佢得42磅, 上親長命斜同 暗斜, 佢就一枝箭咁去咗。

遲下想參加【香港單車旅遊會】【單車之友】攪的親子單車活動, 有機會就一齊啦。

伯爵府

Lily2003 發表於 11-4-16 18:49
吓, 原來係在將軍澳架 ?

我都係將軍澳人, 經常踩單車團架, 我唔洗放底囡囡,

單親版都有好多親子單車活動架. 而且, 淨係我印象中, 住將軍澳嘅單親爸媽, 都有成十個以上呀!

侯爵府

環保接龍勳章

酸棗仁 發表於 11-4-16 19:00
單親版都有好多親子單車活動架. 而且, 淨係我印象中, 住將軍澳嘅單親爸媽, 都有成十個以上呀!
...

大家留意:因天雨關係中間道遊樂場活動取消,
接到帶子電話通知,因電腦壞咗未能夠通知到大家,可能要幾日後電腦才會整返好,
明天因天雨關係原定中間道遊樂場活動取消,如有問題請電聯帶子.
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

男爵府

vane 發表於 11-4-16 19:31
大家留意:因天雨關係中間道遊樂場活動取消,
接到帶子電話通知,因電腦壞咗未能夠通知到大家,可能 ...

個天真係唔幫我 ~~~~~~ 個囡上個星期測驗, 溫咗幾個星期書, 唸住搵人同佢玩吓啦。

咁好彩, 睇到你地開 post 攪活動, 好野, ~~~~~

唉 ~~~~~ 現在 連大角咀都無得去 ~~~~~~~

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

回覆 Lily2003 的帖子

呢度成日有分唇(不過多數5係我搞) , 5駛擔心喎
心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

聽日真係會落雨,搞到要取消咁嚴重,我聽日去迪迪尼添!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

仁哥,仔仔好快無事架喇!!

酸棗仁  多謝你呀....我都會睇實佢架喇  發表於 11-4-16 22:55
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

唔該晒Vane ~

等咗咁耐諗住出黎反..點知 .....

Lily2003  我本小冊子下次先比到你啦。  發表於 11-4-16 23:14

侯爵府

酸棗仁 發表於 11-4-16 16:22

喂~做咩咁嚴重嘅~吖仔有無照X~RAY~???
E生點講吖~???

酸棗仁  照咗電腦掃描喇, 個頭冇事. 可能係喉嚨唔舒服掛.  發表於 11-4-16 23:12

伯爵府

Lily2003 我本小冊子下次先比到你啦

好呀...不過唔知趕唔趕得切報名

Lily2003  Sorry, the leaflet is just outdated.  What I mean is just for your reference only.  Maybe I give you the latest one next month.  (I cannot use Chinese input for this notebook)  發表於 11-4-17 00:36

首頁

尾頁

跳至