興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

24/ 末日夢境

24/ 末日夢境

夢境一向係唔多可信既野, 不過如果一向有夢境成真既我, 就唔敢輕視呢一個夢, 事先聲明, 我發呢個夢時係末日論出現之前多年既事, 只係近年既末日電影, 令我諗番起曾經有呢個夢....

個夢好簡單, 就係當時我住娘家24樓, 窗口望出去係鴨脷洲, 我見到有個好高既浪係海個邊湧埋黎, 之後我即刻關窗, 但然後企係度望住, D海水黎到時, 無電影情節撞爛玻璃, 我只見到個窗出面係被海水掩過, 不過水入面咩都無.....

跟住我就醒咗, 我無同人講過, 直到睇咗2012, 令我諗番起自己都曾經發過同末日有關既夢.....

miffymiffy  咁知吾知會幾時發生?  發表於 12-4-18 12:45

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:朱古力靈2事件簿 new story in#55,60,61

Like

若要人不知 唔好咁低B !  : P

男爵府

畀面勳章

回覆 chocolate9592 的帖子

呢個真係超 , 我睇到毛管楝

大宅

引用: 末日夢境夢境一向係唔多可信既野, 不過如

原帖由 chocolate9592 於 12-04-17 發表

末日夢境
報到! like 爆

chocolate9592  我仲怕講夢會嚇走/悶走人添....  發表於 12-4-18 09:00

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:朱古力靈2事件簿 new story in#55,60,61

搵到你

chocolate9592  叻叻 !!  發表於 12-4-18 09:00

子爵府

回覆:hinghing0128 的帖子

搵到你啦!! (我末睇呀!)

chocolate9592  我地有緣囉....  發表於 12-4-18 08:59

大宅

畀面勳章

珍珠宮

回覆 Cody 的帖子

真既....呵呵

琥珀宮

其實講鬼故時係咪真係會招野到佢地黎聽嫁?

珍珠宮

回覆 sandra28 的帖子

如果開聲講就真係會吸引到佢地既, 不過好奇都係人之常情, 更何況佢地之前都係人黎架馬....而家我寫又反面唔怕佢地走埋黎, 因為佢唔一定知我寫緊咩.....

大宅

珍珠宮

25/ 詭異怪屋

25/ 詭異怪屋

之前提過我同c6曾經住粉嶺村屋, 其實呢間屋我地租得好急, 因為c6可以話係一睇就鐘意, 但係我就麻麻地, 因為我見小草原盡頭棵樹底, 企咗成班靈體係度, 不過我見佢地無行埋黎, 所以無出聲....

同日c6叫埋阿so入黎幫手睇, 阿so話租得過, 咁我地就由睇到俾錢, 用咗兩日時間就決定租住呢間屋 !!

初時都無為意, 後來先知呢間屋, 上手係做唔知道堂定佛堂, 因為係屋入面, 其中一面牆, 有好深既燒香印, 業主油哂油都遮唔到, 而且係小草原仲有棄置既化寶石爐碎片, 所以呢間屋之前已經聚咗好多係度, 不過阿so心地好, 唔想佢地無家可歸, 所以就叫我地租咗, 再幫佢地整個位, 俾我地積福呀 !!

其實住落都ok, 但係好奇怪, 之前試過兩次小草原著火, 但係都唔會燒到埋黎, 好似有野係我門前頂住, 唔俾火燒到咁, 就算連棵樹都燒埋, 我屋前仍然有一尺位係無燒到既, 不過隔離就慘d, 佢真係差d燒到自己, 因為其中一次d火係佢放黎燒傢具垃圾架 !! 其實呢個小草原, 夏天夜晚仲可以見到螢火蟲添.....

但係自從棵樹燒過之後, 我屋企就開始有貓貓無拉拉死亡, 接二連三, 仲有, 我同c6既運亦開始差, 無幾耐屋前仲開始有人動土, 我地就更加黑仔, c6更有親人離世.......直到當時我個仔已經出世, 租約到期後, 我地就快快搬離呢間怪屋囉 !!

topkidsmom    發表於 12-4-28 19:14
katingting  我屋企後面就係佛堂 其實唔知道對我有無影響呢?  發表於 12-4-20 16:25

琥珀宮

Like

chocolate9592  你好快呀 !! 我啱啱仲執緊呢篇故事, 你就已經睇到喇 !!  發表於 12-4-18 10:22

大宅

真係好呀, 有野睇
我係公司悶到想瞓, 6點先放工

珍珠宮

chocolate9592 發表於 12-4-17 13:39
青衣惡靈

話說曾幾何時, 我係銀行度做teller, 個陣已經要我地星期日去商場度擺promote保險, 當日有我, 一 ...

樓主:

咁你同事既親人死得好唔抵, 你和同事乜都無做過都被害喎, 咁佢地咪大晒, 無天理 lor
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

珍珠宮

回覆 大食寶寶 的帖子

我D故仔無出得咁快架喎....一陣仲要去買餸.....

珍珠宮

回覆 小詠 的帖子

其實有時世事就係咁唔公平, 仲有好多野係好難去明白既.....所以我曾經有問過, 點解個天無眼....可以俾D咁既事發生, 後來識咗阿SO之後, 唸多咗經, 個人開始覺得有好多野係整定, 不過唔係全部, 不過好似 "死神來了" 咁, 整定要發生, 就算今日避得過, 但過十年之後呢....

大宅

chocolate9592 發表於 12-4-18 10:27
回覆 大食寶寶 的帖子

我D故仔無出得咁快架喎....一陣仲要去買餸..... ...
我咪係bk四維游盪, 直至你出現囉

珍珠宮

回覆 大食寶寶 的帖子

唔駛咁慘呀.....要遊盪.....

珍珠宮

樓主, 因為我家人都試過比一大班惡鬼害, 攪到而家得半條人命, 當日我發現出問題, 去搵cf 解決時, 我都明, 我知個班野存在, 佢地應同時知我會搵人對付佢地, 我都會有危險, 但唔理, 我唔理, 佢地害完我家, 會去另一家害人, 為乜都好當替天行道

個陣d惡靈可以來嚇我, 警告我唔好多事, 就黎食到既肥豬肉就到口了....

我當時都好驚, 但 cf 話我心驚佢地, 佢地會得吋進呎, 你唔驚仲要惡過佢地先可以自救

聽到呢到, 我個心就火起, 大聲罵空氣: 我唔理咩惡鬼架啦, 總知我接受唔到有乜物體虾我/我屋企人到上心口, 我同佢死過, 我惡起上黎, 自己都驚左自己架

就咁大叫, 次後再無古靈精怪野發生直至到cf 做野為止

我想講既係, 見到有個d野害人, 做好心幫佢地, 為自己積福, 如果驚惹禍, 可以去搵d高強點既專業人事去幫佢地, 介紹當事人去解決

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

首頁

尾頁

跳至