婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

咁唔知99喺SZ其間係有意為之定太無聊,8妹無論搵Agent定去升學展都陪她去,又俾好多"專業"意見、澳洲生活介紹(其實以我所知她先過過來兩次,每次唔超過3個月),咁8妹加她屋企就更加檔她神咁拜。

8妹想考high school (我後期先知),最基本的ielts一定唔夠分,咁99就同她揀咗喺巿區(即係我去嗰間)的不知所謂商業language school先讀一個月英文,考ielts,考唔到再讀,務求澳洲下半年開學前考到。8妹話她自己都驚時間太短驚考唔上,99竟然話C6可以同她晚晚補習,咁8妹就更加有信心喺時間上咁樣安排。

搵好學校,到申請student visa, 8妹話99本身無理的,但language school畢竟係短期學校冇可能做guardian, 8妹屋企就梗係求99,又成日請她食飯,又介紹D乜人物人(有官方背景)俾99,咁99升到神枱咁高(我估)見人咁俾面又覺得可以幫62拉關係就應承咗,攞咗份application form話會搞惦

講到住,原本8妹屋企人話幫叫99叫我哋幫她搵room share (喺街貼街招嗰D),咁一開始99就冇反對的,話會同C6講,叫他安排,所以8妹由始至終乜都冇理以為99幫她安排哂。

大宅

哦!原來係咁就擺咗你地上枱佢就領工!

大宅

畀面勳章

回覆:真係唔知點算好-深層矛盾(唔好意思好長...)

佢根本係享受哩啲俾人吹捧,受人敬仰嘅感覺:;pppp:
不過,樓主,雖然無人管,你都唔好咁夜訓,對bb唔好架!
各jm係可以安心等架,而且個個都係好十卜你

子爵府

A.Yin加油,

水晶宮

BK Milk勳章

可吾可以開新post
我好冇記性
成日吾知追到边頁
次次睇到我

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

見到你返黎真係太好啦

6個月都簽住先啦!!起碼叫有地方住

遲下再慢慢搵...記住唔好太操勞...多d休息

大宅

見到你返黎就好喇

大宅

環保接龍勳章 陪月勳章

Welcome back

男爵府

你返嚟就好啦...唔好對太多野太上心啦...放鬆心情做媽媽啦..

子爵府

真係唔知點算好-深層矛盾(唔好意思好長...)

見到你返來,係我今個禮拜最開心最安慰既一刻,歡迎歸來

珍珠宮

陪月勳章

Welcome back

大宅

你冇事就好了,心情好番未?BB活躍嗎?

禁止訪問

子爵府

終於見你返嚟啦
記得要休息多d呀

男爵府

A.Yin妳返嚟就好喇

別墅

某程度上8妹一家都信錯人,你個超煩99仲似「寶藥黨」tim!

你都要好好休息多 d 呀!

大宅

welcome back, and from your words, can see that you are happier, so glad for you, your c6 and BB ah

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:A.Yin 的帖子

其實呀99係咪一個人響sz住得耐想試下做編劇?!

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

伯爵府

引用:多謝各位不計前嫌,係我太情緒化,嗰一刻有

原帖由 A.Yin 於 12-06-15 發表
多謝各位不計前嫌,係我太情緒化,嗰一刻有D失控,
真係好唔好意思
A. Yin, welcome back
大肚婆情緒係波動啲,大家會諒解。
提提你,生完情緒更波動大,好多人都變得更易喊,
不過想同你講聲,無論咩時候,我地都係支持你架!

男爵府

BK Milk勳章

A.Yin 發表於 12-6-15 23:38
咁唔知99喺SZ其間係有意為之定太無聊,8妹無論搵Agent定去升學展都陪她去,又俾好多"專業"意見、澳洲生活 ...
咁其實八妹都係受害者
但你99最唔啱就係自己揸主意要你C6做GUARDIAN

首頁

尾頁

跳至