影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

各位孔孝真粉C, 真係好唔捨得咁快做完沒關係。冷靜過後, 大家又會中意邊套多D?

我就會咁排: 最佳愛情 > 沒關係, 是愛情啊 > 主君的太陽

其實最佳沒關係真係好難揀, 兩套的男人都對自己死心塌地, 又識製造浪漫, 但我就傾向最佳’, 因我中意D戲搞笑得黎又感人, 呢套真係好寫實, 充份反映娛樂圈(相信不只韓國)的情況, 以具愛貞呢個自卑心咁重的人, 成日驚影响到獨孤真如日方中的事業, 就算手術成功, 獨孤真想公開的時候, 為免佢人氣下滑, 佢都唔介意獨孤真選擇離開, 真令人既憐且愛; 反觀獨孤真就無有怕, 連可以去康城的機會都唔要(仲有18個廣告), 全心全意愛下去, 決定公開戀情, 連日後假若手術失敗, 他都為愛貞安排好, 叫粉C繼續支持她, 真係有邊個會唔感動. 呢套唯一要扣分的係孔孝真個look, 真係唔掂, 但勝在有感人的劇情加戲好的孔同車大叔

當然, ‘沒關係都非常好睇, 感動位好多; 熱戀中的他們, 實在令人睇到好窩心, 尤其宰烈搬家後, 大家難捨難離, 見少一面都很掛心的感覺, 描寫得好好, 11, 12集不知翻睇左幾多次; 之後強制入院, 大家的傷痛不用多講。開心、感人、傷感, 共冶一爐, 睇完個心都law law luen, 導演背後想表達的信息亦要多番思考, 確實是一部好有深度的作品, 好多位都要翻看才領略箇中意思. 最後一集, 簡直sweet, 結婚生仔大團圓, 大家無不拍手叫好。

其實唔同戲種係好難比, 可能我比較膚淺, 中意直接表達, 太深嘅野要時間消化, 但目前黎講, 在我心中, 始終較中意獨孤真個種對愛情的犠牲, 同成套劇的感覺. 可能明年今日再細琢回味 '沒關係', 位置會對調都未定。

孔孝真所揀的劇本似乎嚴選過, 呢3套的戲種完全不同, 雖然離不開情情塔塔, 但當中的感情戲真是不易表達, 很內心, 很到肉。

順帶一提, 2套的OST真係超正, 首首都咁好聽

子爵府

引用:Quote:原帖由+Pr0udfish+於+16-04-01+發表B

原帖由 tra5212 於 16-04-01 發表
今日下午出左世啦,累爆,生完我即刻同老公講,生埋呢個我唔會再生,兩個仔夠哂!

...
恭喜恭喜,媽咪好叻

侯爵府

引用:Quote:原帖由 Pr0udfish 於 16-04-01 發表B

今日下午出左世啦,累爆,生完我即刻同老公講,生埋呢個我唔會再生,兩個仔夠哂!

...
恭喜恭喜!我兩個女夠哂數x2
祝bb健康,你身體盡快復原

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由 Pr0udfish 於 16-04-01 發表B

...
恭喜恭喜,產程好順利吧,記住要好好休息,出院有排忙啊!得閒要入來update我地近況啊!

祝BB快高長大,精伶活潑,好快陪哥哥踢波波喇!

伯爵府

...
恭喜晒、辛苦晒,媽媽,叫老公要對你更加好呀

我開左二号舖,一齊入去傾

伯爵府

引用:Quote:原帖由 tra5212 於 16-03-24 發表但

原帖由 Pr0udfish 於 16-04-01 發表
BB出左世未呀?貼個靚ee同你say個hi,媽咪加油!!

伯爵府

Pr0udfish 發表於 16-4-1 10:20
返來呢處回應你吖,外面好多太陽粉絲。
你句睇緊亞視好正 魚樂無窮有冇咁高收視呢?:hahah ...
為慶祝亞視熄燈...慶祝愚人節....慶祝公司新一個財政年度, 4月將會加人工......

我決定.........開布利第二章, 請多多捧場

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由 Pr0udfish 於 16-03-24 發表

原帖由 soscho 於 16-03-24 發表
呢份開台大禮絕對winwin
返來呢處回應你吖,外面好多太陽粉絲。
你句睇緊亞視好正 魚樂無窮有冇咁高收視呢?

伯爵府

Pr0udfish 發表於 16-4-1 10:16
呢件衫顯得條腰好似花樽咁瘦

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由 soscho 於 16-03-23 發表你地

原帖由 tra5212 於 16-03-24 發表
但今日路透張相好瘦哦,成個少女咁

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由 Pr0udfish 於 16-03-24 發表

布利知道你翻煲緊最佳,回應一句充電,好可愛呢!

子爵府

引用:Quote:familyking 發表於 16-3-25 11:45 一

原帖由 wyl 於 16-03-25 發表
但我中意睇晋久同金智媛呢對,兩個我都中意,仲有醫生前輩和護士長
是,忘了前輩那對都得意。喜歡男前輩,記得他是九回男主的死忠friend.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

familyking 發表於 16-3-25 11:45
一樣感覺,不知怎地,看了九集也沒法集中看。太陽現與當年星星一樣紅,但我對星星還有點追看感覺,然在只是 ...
但我中意睇晋久同金智媛呢對,兩個我都中意,仲有醫生前輩和護士長

子爵府

引用:Quote:原帖由 wyl 於 16-03-24 發表無聊之

原帖由 Pr0udfish 於 16-03-24 發表
精裝追女仔 絕妙的劇名
所以全套劇主線就是追女,靚人靚景。精裝軍人追女仔

子爵府

引用:無聊之下又跑去看了幾集《結婚契約》,故事

原帖由 wyl 於 16-03-24 發表
無聊之下又跑去看了幾集《結婚契約》,故事老土,男女主也不怎麼樣,李瑞鎮我看戀人時曾經迷得不要不要,但 ...
一樣感覺,不知怎地,看了九集也沒法集中看。太陽現與當年星星一樣紅,但我對星星還有點追看感覺,然在只是湊熱鬧,費事太out,但男女主都不及金秀賢及全智賢。反而覺得那個鬼佬演員做得不錯,哈!一般西人在其他外語片都無咩表情,這個反派幾型,和入型入格。

伯爵府

2018復活節勳章

引用:無聊之下又跑去看了幾集《結婚契約》,故事

原帖由 wyl 於 16-03-24 發表
無聊之下又跑去看了幾集《結婚契約》,故事老土,男女主也不怎麼樣,李瑞鎮我看戀人時曾經迷得不要不要,但 ...
精裝追女仔 絕妙的劇名

子爵府

回覆 wyl 的帖子

用軍人戰場背景作為包裝的精裝追女仔

very true!!

我覺得宋小姐根本不需要表現演技, 大家唔好怪佢, 導演, 編劇,攝影只係想撚靚個畫面, 無諗過用演技、劇情來感動觀眾

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

無聊之下又跑去看了幾集《結婚契約》,故事老土,男女主也不怎麼樣,李瑞鎮我看戀人時曾經迷得不要不要,但現在反而沒感覺了。UIE演技雖然還不成熟但這劇裡確是有大進步,幾場哭戲都演得不錯。但讓我迷上的是裡面演恩星的小演員,不管撒嬌、鬧別扭、認真說教時都棒棒噠,才幾歲小孩,韓國的童星真是一個比一個強。

另外跳著看了兩集《玉氏南政基》,除了感歎李瑤媛當了三個孩子的媽,那身材樣貎真是十年如一日,居然還有少女味,尹相鉉卻臉部浮腫老態現外,故事對我完全沒吸引力,應該不會看下去。

看完第九集《太陽的後裔》,拍攝取景打燈真是一流,完全就是一部用軍人戰場背景作為包裝的精裝追女仔,宋慧喬的演技還不如金智媛。不過我對宋小姐沒有期望,固然也不會失望。宋仲基現在紅到上天,我倒是為他擔心,接下來他要演什麼,他的臉固然帥,但就是太young太奶油,可塑性反而不及金秀賢。

伯爵府

引用:Quote:原帖由 soscho 於 16-03-24 發表情況

原帖由 Pr0udfish 於 16-03-24 發表
仲要多謝Viu

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:MC1128 發表於 16-3-24 16:34 咁, 要

情況直頭同當年星星一樣, 報紙鋪天蓋地咁報導, 唔睇好似追唔上潮流咁, 冇話題, 我覺得marketing 應記一大功 ...
仲要多謝Viu

首頁

尾頁

跳至