家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

~wee~~暈暈~

今日晚餐特別會議中,
經Yuyung提名,
jc0901和議,
bebe姨姨支持,
係Cyrusmum唔多覺既情況o下,我開心chat一chat,正式橋遷到此!!!

男爵府

Re: ~wee~~暈暈~

會唔會比人搬走去第2度呢, 希望唔會喇,

我黎報導先
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

大宅

比知搬走 ?-( ?-( ?-( 唔明??

Aric返到先訓定未返到去,就訓左啦???
我囡返到屋企就醒,好彩飲完奶就得返喳 :mrgreen:

男爵府

hi

我都黎報到 ! yuyung ee你係度講咩 ?-(

男爵府

aric番到屋企, 同佢沖左涼, 開左有線卡通台比佢睇, 我就去左沖涼, 出黎時佢已經搵周公子去也, 連同佢著睡袋都唔知, 跟住就抱佢入佢自己房訓囉。希望今晚佢會訓得好d, 唔好吵醒我
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

男爵府

bebe, 佢地好似係分開唔同TOPIC去D唔同嘅地方架

嘻嘻.我打錯字喇 SORRY

男爵府

yuyung,
今晚d細路一定會好訓d, 都希望可以吾洗出入佢地房咁多轉。

over over)))頭先吾記得比書錢你, 食飯你仲比番轉頭, 天日出去過比你la, sori。

cyrusmum,
今日好多謝你招待, 佢地玩到難捨難離, 臨走時混混亂亂, 走都未及時同你多講聲88 n thank you, 真

bebe,
我hb番到屋企笑笑口同我講, 話你同你honey係對天造地設既couple, 我都覺得係。 :mrgreen:

jc

大宅

今晚先知到我地d小朋友成晚醒,訓得唔好 :-( :-(
真係唔明點解!!
我囡由幾個月大就知有濕疹,成日痕醒,一痕醒就發脾四,只由飲奶先訓得返!!醒下,訓下...醒下,訓下....所以好難戒夜奶 :-( 到2yrs,好d啦,少左d濕疹,但夜奶都好難戒!!!!
你地d小朋友又係咩問題???

每晚最少醒2次,3點同6點左右!!!如果唔發惡夢的話 :-(

男爵府

BEBE,

ARIC依家都總有夜奶架, 好少一覺訓到天光架, 如果佢訓覺前飲左奶, 就會嚮4/5點度再奶一次, 但今晚咁, 佢就會在2點度起身飲奶, 再訓到6點度再飲一次, 多數係飲2次,

大宅

jc0901>天造地設 唔係掛!!炒大鑊你唔知喳!!!

YuYung>所以我發覺大家都係同時天涯好媽媽o羅!!由期天寒天凍時,一諗你地,個心就舒服好多 :mrgreen: :mrgreen: 當堂溫暖返 :mrgreen: :mrgreen:

Cyrusmum>你係咪重有下場慶祝會

男爵府

bebe,
yiuyiu有濕疹even訓著訓都會痕, 所以痕醒吾出奇。至於我地d冇既, 當佢地開始長大, 每day發生既濕碎事也開始mark在腦中, 發夢咪out番哂出來(以前睇過本書係咁講)

邊有couple吾炒?話你冇都吾好信la。

yuyung,
怪吾知aric仔可以咁strong, 佢飲得咪比佢飲, no harm喎!

仲有, hb頭先讚你, 話你教仔可以吾動氣, suggested我都轉下方式, 我都想但佢又吾知佢老婆係砲長一號 ?-( ?-(

jc

男爵府

BEBE,

我都覺得你2公婆係天造地設, 但我想知道一炒大鑊時, 邊個先冷靜呀

男爵府

bebe,
那..那..那, 吾係淨係我hb講, 你吾覺你兩個嘴型襯到絕!點識既遮? :mrgreen: :mrgreen: 八來聽下!

jc

男爵府

JC, 我都無特別幫佢介奶奶, 但有時佢絛蝦我架, 半夜訓覺一叫就叫媽媽, 一見到我就話要飲奶奶, 2個月前我都係沖比佢飲, 但其他媽咪話唔好比佢咁樣, 我就無比佢飲, 唔理佢, 佢又再訓番, 唔好同佢講嘢, 一講嘢就一定要我沖比佢飲, 近日就正常少少囉, 試過夜晚訓前飲左一支奶, 到第2朝起身, 係會有4支奶瓶架, 但支支只係飲得2-3安

男爵府

BEBE,

CYRUSMUM總有下一場, 佢地3家人仲要吃飯飯架麻, 我諗佢依家應該會好勀

男爵府

yuyung,
食夜奶有個吾好處~會注牙!聽你咁講, aric已開始轉佢既習慣, 好事好事。mid night大孖也會時不時向我要99, 就係怕佢難牙仔咪堅決吾再佢。

下?cyrusmum原來仲有下場?思翰哥哥真係有個難忘兼累到震既brithday :mrgreen:

今日見到思翰吹蛋糕個緊張樣, 連面珠都〝痴〞埋支candle就笑c我。

jc

大宅

jc0901 >我以前賣男士西裝架,佢黎買時,我又青春美麗,當時我21yrs!!!咪一見鍾情o羅!無法啦 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

YuYung>以前就我惡晒,我d說話好難有反駁空間,佢又唔多叻表達!!後來就大家唔讓!!!到e+就家和萬事興!!

男爵府

bebe,
咁都比你捉住, 你手段好........ :mrgreen: :mrgreen:

jc

男爵府

JC, 我諗教一個同教2個好唔同, 我試過湊幾日2個, 思翰同ARIC, 剛開始時真係好想打個電話比WINNIE叫佢黎湊番思翰走架, 皮質醏直線向上呀, 真係好細胞都死多D架, 但當知道思翰皮性後就易湊好多, 依家完全無問題, 我諗依家個個小朋友都唔鐘意比人鬧架, 平時試下平心靜氣同佢地講下囉, 真係好緊要時先大聲, 佢地就易分辨我地嘅情緒喇

男爵府

思翰塊面紅左一個印呀, 真係一個難忘嘅生日囉, 希望佢長大左少少, 都會再小心小小, 依家都唔知佢全身, 邊一塊肉係未傷過

首頁

尾頁

跳至