家事百科

跳至

首頁

尾頁

男爵府

~wee~~暈暈 之 靚太唔易做

小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

男爵府

Re: ~wee~~暈暈 之 靚太唔易做

jc,

後來係思翰來我樹玩呀, 仲算完成上星期5晚左對aric嘅[成落]
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

子爵府

jc,
我好彩搵到本啱啱講緊中秋節食生果幾多卡路里嗰啲雜誌, 咁就very good啦! 你搵唔到咁多, 可以買份蘋果日報, 佢哋好似日日都有街巿行情, 好多時都有啲生果買乜價錢, 咁就有圖片啦!

大宅

Cyrusmum,JC>做咩要搵圖片呀???今期有功課咩???

男爵府

BEBE,

ARIC都做曬功課喇

子爵府

bebe,
你冇見到本作業咩? 要幫手搜集水果圖片呀!
我又諗到新節目啦! 10月1號放煙花, 係咪係吳宅觀賞最好呢?仲係時候歎添!

男爵府

bebe / cyrusmum,
我剛剛至做好功課, 估吾到佢地咁細我就開始幫佢地出貓

jc

男爵府

我又諗到新節目啦! 10月1號放煙花, 係咪係吳宅觀賞最好

子爵府

jc,
係咪早知今日唔駛返學, 琴晚就唔駛趕份功課趕到咁夜啦! 你真係就咁幫佢做, 佢哋一啲參予都冇? 我就比咗叠雜誌思翰, 叫佢同我鬥快搵得多生果圖片, 咁自己就可以一路搵一路睇電視, 差唔多所有都係佢搵晒囉, 佢又覺自己贏咗懶開心咁! 一舉幾得呀!

bebe,
咁你最後決定欠唔欠交丫?

子爵府

bebe & jc,

今個星期五(30/9)記得著中國服!
下個星期一(3/10)就記得帶張佢哋既相返去呀!

子爵府

藕絲桂花糕

材料:
藕粉80克、桂花糖2茶匙、馬蹄粉2湯匙、清水2杯、烊蓮藕4

男爵府

幾時整呀

男爵府

大家, 仲有無咩送, 易整架, 教我呀

男爵府

cyrusmum / bebe / yuyung,
今日吾洗番學+自已病到九彩 , 真係辛苦到 :-( !

朝早為左做些少家務同飯送, 唯有開江水比佢地沖涼, 九秒九咁完成要做既工作!

cyrusmum,
妹妹近日吾叫思翰做思翰, 稱呼佢做cyrus, 問佢點解 , 佢話miss jessica係咁講, 佢要做老師所以都要, 攪c

禽晚wet得盡, 好夜至番到屋企所以功課係我一手一腳做, 今日我拿番出來比佢地瞄下, 希望佢地有d概念!

你有冇參加果個xx兒童健康比賽?剛番摷d notice出來, 天日deadline

男爵府

病病JC,

你孖寶咁快請槍手, 犀利呀

男爵府

yuyung,
吾關佢地事, 係佢地亞媽懶, 玩到盡至記得佢地d功課lor

子爵府

jc,
做乜捱到病咗咁慘呀? 咁婆婆有冇嚟幫手, 等你休息吓?
係呀! 維記都好, Day 1知道咗思翰叫Cyrus就已經改口, 以前係樂基我特登講咗比佢哋聽, 佢哋都冇理我!
嗰個兒童健康比賽本來我都想參加去玩吓, 但一睇到要有才藝表演, 思翰就唔知可以表演啲乜, 所以打消咗念頭!

男爵府

Cyrusmum,

思翰梗係做王子喇snow white呀

男爵府

cyrusmum,
不過妹妹講:cyrus 咩咩....., 我有d吾順耳!

想問你係fotomax上網曬相, 若佢吾suggest曬4r, 你係咪跟佢意思?因為我多曬開4r, 無那那曬3r, 吾同sizes入相薄好煩遮!

子爵府

YuYung,
你叫我粉墨登場做埋Snow White呀? 我驚到時攪到要上港聞版添呀!

jc,
咁唔好話你, 其實我都唔多慣!

首頁

尾頁

跳至