家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

原文章由 mangoww 於 08-2-28 10:23 發表

是否用石屎鑽咀?
多謝!

鑽窗花用一般鑽鐵鑽咀巳OK 想耐用可買靚既封鋼鑽咀
唔係用石屎鑽咀 石屎鑽咀係用來鑽牆鑽石屎

別墅

Jim師父,
你們有做天台防漏工程嗎? 想問如果690呎天台做防漏, 拉水上天台及從鋪磚上舊磚面(不拆舊磚)大約幾多錢呢?
thanks!

洋房

師傅,你好,想問以下報價.可否分別報?
地區:紅磡, 實用面積:480, 樓年:20

a. 清拆全屋柚木地板.墙紙.廚房厠所之設施, 全屋間隔墙

30尺,入墙櫃7.

b. 重間厠所.房之磚墙24.
c. 厠所面積24,鋪牆磚.地磚. 裝浴缸.坐厠.洗手盆.企缸
底坐,(不包料).
防漏工程.鋁天花.
d. 廚房面積24,地櫃11.云石台面,吊櫃10,間墙4
,

裝趟門,鋪地磚3x2.5,不用鋪牆磚(不拆原有牆磚).
鋁天花.
e. 遷移電箱
f. 全屋更換食水銅喉, 全屋電線(不換喉)
g.
鋪全屋地磚, 全屋乳膠漆, (不包料)

h
重裝 房門3

I. 間木板墙9

預計八.九月動工,需時多久?

大宅

好媽媽勳章

原文章由 李做咩 於 08-2-29 23:24 發表
Jim師父,
你們有做天台防漏工程嗎? 想問如果690呎天台做防漏, 拉水上天台及從鋪磚上舊磚面(不拆舊磚)大約幾多錢呢?
thanks!

包底料30/呎
690x30=20700

別墅

Jim師父,
30/呎是否已包防漏及拉水喉上天台呢?
還有我想改天台水喉位, 及裝個洗手盆, 大約幾錢呢?
可否pm我聯絡電話呢? 謝謝!

原文章由 jim182 於 08-3-2 02:30 發表

包底料30/呎
690x30=20700

男爵府

好媽媽勳章

HI!樓主

我有張4尺床,是油壓的,想由細房拆開搬到大房,不過唔識拆,油壓床是否裝了,拆不開再裝回呢?

大宅

好媽媽勳章

原文章由 lily07 於 08-3-1 15:29 發表
師傅,你好,想問以下報價.可否分別報?
地區:紅磡, 實用面積:480尺, 樓年:20

a. 清拆全屋柚木地板.墙紙.廚房厠所之設施, 全屋間隔墙

30尺,入墙櫃7尺.
b. 重間厠所.房之磚墙24尺.
c ...

以pm俾妳作參考

大宅

好媽媽勳章

原文章由 PEGGY0529 於 08-3-3 11:58 發表
HI!樓主

我有張4尺床,是油壓的,想由細房拆開搬到大房,不過唔識拆,油壓床是否裝了,拆不開再裝回呢?

現場裝嵌既油壓床一般是可以拆散件再重裝 自己再試試
唔得到時先上去幫你睇睇

大宅

好媽媽勳章

原文章由 李做咩 於 08-3-3 01:31 發表
Jim師父,
30/呎是否已包防漏及拉水喉上天台呢?
還有我想改天台水喉位, 及裝個洗手盆, 大約幾錢呢?
可否pm我聯絡電話呢? 謝謝!

以pm聯絡

別墅

jim師傅, pm了你但未收到你的回信. 麻煩可以留你的電話嗎? thanks.

大宅

我屋企670呎, 想全屋油乳膠漆, 全屋換門及門框, 包括1大門, 5隻房門走廊門, 8個門框, 住緊的, 麻煩嗎? 請報價, 唔該晒.

大宅

好媽媽勳章

原文章由 LilyTerry 於 08-3-6 19:15 發表
我屋企670呎, 想全屋油乳膠漆, 全屋換門及門框, 包括1大門, 5隻房門走廊門, 8個門框, 住緊的, 麻煩嗎? 請報價, 唔該晒.

670呎
全屋天花牆身剷底重做 $16800
全屋天花牆身修補翻油 $6800
新造大門一套,連安裝大門鎖 (唔包大門鎖) $3900
新造房門廚門廁門 $2000/套
新造走廊門一套 $2500

住緊的當然係好麻煩 而價錢相對又會多少少 加上d油漆味好勁 又大塵對人都唔係咁好 可以的最好搵個地方暫住

[ 本文章最後由 jim182 於 08-3-7 12:05 編輯 ]

大宅

好媽媽勳章

原文章由 audigy 於 08-3-6 16:40 發表
jim師傅, pm了你但未收到你的回信. 麻煩可以留你的電話嗎? thanks.

唔好意思 遲了回覆
建築面積550呎 地板實用面積約280呎
車磨重做水晶油3層 $2000 (若隔日翻油另補$900)
重新修補翻噴手掃漆門連框 $1200/套 淨噴框 $500
重新修補翻髹手掃漆門連框 $900 /套 淨髹框 $400
新造焗白油木門連安裝門鎖 $1000隻
更換10隻德利板水晶面櫃門連鉸 $2800

[ 本文章最後由 jim182 於 08-3-7 12:06 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至