跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 東涌媽咪會 (PART II)

pigpig 寫道:
Hi... 東涌媽咪最近好嗎?
我最近忙於整麵包、蛋糕,有機會請大家來我家品嘗

好呀!!!!有我份嗎?
HAVE A NICE DAY!!!HAVE A NICE DAY!!!

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

111111 ,
當然有你份啦!
不如未食之前,睇住先好嗎? :mrgreen:

@@美味甜品@@
My Two Princess

大宅

pigpig 寫道:
111111 ,
當然有你份啦!
不如未食之前,睇住先好嗎? :mrgreen:

@@美味甜品@@

嘩嘩!你好利害!!!!

HAVE A NICE DAY!!!HAVE A NICE DAY!!!

大宅

somama 你係 7號仔呀? 你事事要精心安排及周詳計劃我仲以為你係 1號 tim!!!

Hellomummy 寫道:
somama,

突然想起...你以前是否講過你是九型人格中的...7仔...是嗎?!

我有無記錯? 你是自己test or join course的?

近來喜歡研究這個...

大宅

早晨!!!!

大宅

I took ashley to bangkok 2 weeks ago, she's 9 mths old but I only bought 1 bottle of water cos in bangkok has Watson and 7-eleven, I havent had any problem with her wor!
http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/shushuashley/album?.dir=/f23bscd

大宅

Hi sw1972,

嘩! 9mths 你已經帶囡囡去旅行啦? 我想問如果帶bb外出要帶咩證件同埋點申請o架?

大宅

ii..... sw1972, 你同我一樣囡囡未夠一歲同埋都馱緊第二胎 wor!!!! 大家都係三年抱兩, 好"橋"呀!!!!!! 你住邊o架? 大家多o的交流o下呀!?

P.S. 你個 login name sw1972 你係唔係 1972年o架? 你咩星座o架???? sorry ar, too much question la

男爵府

我都想快少少生多個唷....

大宅

jennyliu 寫道:
我都想快少少生多個唷....

o甘你打算幾時呀??? 祝你都三年抱兩啦!!!!!

男爵府

順期自然吧....

但我都同我老公傾過...
最好等囝囝讀書先....

大宅

pigpig,

我勁鈡意食香蕉旦糕呀!!!

不過我現在病中, 我好番 call 你吖 ........ 我意思係..... call 你落 order 要個香蕉旦糕呀!!

大宅

hellomummy, pinkybebe,

都係 pinkybebe 觀察入微..... 我係1號架....... 仲係 "好" 1號那種. 我好 "完美主義" 的.
PinkyBeBe 寫道:
somama 你係 7號仔呀? 你事事要精心安排及周詳計劃我仲以為你係 1號 tim!!!

[quote]
somama,

突然想起...你以前是否講過你是九型人格中的...7仔...是嗎?!

我有無記錯? 你是自己test or join course的?

近來喜歡研究這個...
[/quote]

大宅

pinkybebe, sw1972,

我也是阿so 8/9 個月時帶她去旅行, 我那時去了 macau. 近近地, 我們想由近至遠試下.

帶bb外出要, 要看去那兒. 去macau 要回港証/ passport.

我申請的是特區passport.

oh 阿so要 mami..

886.

大宅

從我接觸o既 somama 真係切頭切尾o既1號仔o黎o架! 所以我o個陣都話你用/選o既o野係信心保證咯!!!

somama^_^ 寫道:

都係 pinkybebe 觀察入微..... 我係1號架....... 仲係 "好" 1號那種. 我好 "完美主義" 的.
[quote]

[quote]
somama,

近來喜歡研究這個...
[/quote][/quote]

大宅

o甘如果去外國呢? 駛唔駛申請兒童身份證o架?

pinkybebe, sw1972,

我也是阿so 8/9 個月時帶她去旅行, 我那時去了 macau. 近近地, 我們想由近至遠試下.

帶bb外出要, 要看去那兒. 去macau 要回港証/ passport.

我申請的是特區passport.

oh 阿so要 mami..

886.

大宅

somama,

下! 你真是1號? 你跟我認識的1號很不同呢...你很有7仔既氣質啊...咁如果你真係1號...相信你都係提升左既1號喇...因為1仔提升整合後會去7ga...

你仲未答我, 你係自己test還是上course的?

pinkybebe,

你也愛談這個?! 好呀...我又找多個人陪我玩喇!

[quote]

[quote]
somama,

近來喜歡研究這個...
[/quote][/quote]
比較不正常而靈裡較感貧窮的人, 比起正常而靈裡不感貧窮的人, 成長的更多......

大宅

7仔對生活質素既高要求都可作為"信心保證"果wor...

不過我諗你比我熟somama...(至目前為止..) :mrgreen:

從我接觸o既 somama 真係切頭切尾o既1號仔o黎o架! 所以我o個陣都話你用/選o既o野係信心保證咯!!!

[quote]

[quote]

[quote]
somama,

近來喜歡研究這個...
[/quote][/quote][/quote]
比較不正常而靈裡較感貧窮的人, 比起正常而靈裡不感貧窮的人, 成長的更多......

大宅

Hellomummy,

7仔係不斷追求生活o既享受but 唔會好似1仔o甘有原則性 & 7仔大前提係 "吃喝玩樂". 我認識o既7仔同 somama o既 style 完全唔同o架! somama 真係入型入格o既1仔o黎

Hellomummy 你o係邊度上 course o架?

7仔對生活質素既高要求都可作為"信心保證"果wor...

不過我諗你比我熟somama...(至目前為止..) :mrgreen:

[quote]

[quote]

[quote]

[quote]
somama,

近來喜歡研究這個...
[/quote][/quote][/quote][/quote]

大宅

pinkybebe:

yes 呀! 好同意你呢句:"7仔係不斷追求生活o既享受but 唔會好似1仔o甘有原則性 & 7仔大前提係 "吃喝玩樂""...我都係見過somama幾次, 所以都不可能確定她是什麼型的...而且果幾次都係淺談...佢俾我感覺係好自由輕鬆活潑到....不.......得了.... 尤其相對我呢個咁"穩重"既老餅而言(包括生理同心理).... 求其俾我估一個咪估7號law...其實我一d都唔確定ga...hee...如果somama真係1仔, 佢真係一個好健康既1仔喇...因為1仔提升會似7仔(以我所見既somama, 幾面之緣)

不過講開又講...我識既7仔朋友, 尤其係女仔, 有d外表都唔似7仔ga, 在做test之前, 我都估佢地係1, 5仔, 而我識既1仔, 就幾乎不會認錯...因為她們真係有個"款"ga...包括我一個鄰居, 我弟婦和我識得一個好"板"既上司(但不是我上司, 但經我d同事形容, 加平時觀察, 真係好1仔...)...

另一點值得注意, 係好健康既7仔, 佢地可以沉靜下來思考, 好理性(尤其7仔係"腦中心"既....佢地會移向5仔, 可能都令人有"好有原則"既感覺...不過1仔運用佢既原則時相對很無情ga, or不會將感情因素放進去...

我無上course ga, 因為太貴喇...好d既都要4,5千...不過我去過一個3hrs講座, 都幾精彩...我多數係睇書...同埋...有專人教路...大家傾下講下...互動之中明白多好多ga, 好過上course...因為各人都有自己認識既朋友...有好多例子做引証..你肯同我傾...你都成了我既"專人"ga lah! 係咪? 你呢? 你是怎樣認識9型的? 有上course嗎?

首頁

尾頁

跳至