跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個女叫琦琦,個大頭相係個幾月前影既,所以而家都係差不多樣。如果你搭lift見到一個坐bb車既bb囡,響lift入面ee err err聊人傾計,好有可能果個係我個女。佢好鐘意err人地同佢玩嫁.....

irenekok 寫道:
hi, leafun,

真係好啦, 你都係住9 座, 真係可能見過啦, 我個女叫琳琳呀, 有冇聽個呀...

多謝你邀請我去聚會呀, 但我呢幾個星期六都可能要同琳琳去睇學校呀, 不如我下星期尾先覆你啦, 睇吓我可唔可以安排到時間啦.

大宅

Re: 有冇東堤媽咪呀!!

irene,

Greenfield PN 三日班每個月$2000,每日返三小時,但要買校服同書包(二三百元)!小女下星期一開學,第一個星期返一小時家長陪,第二個星期又返一小時不可陪,之後返正常時間(9 - 12 am).

妳去邊度學溜冰呀?九龍塘or太古城?我都想比小女學,不過驚佢細無人肯教,同唸住搵日自己帶佢去玩吓先,睇吓佢敢唔敢溜. 請問學費,溜冰鞋要幾錢? 琳琳明天幾點試堂,如果喺附近可以'撞'吓妳!

大宅

醒目開學勳章

Irenekok,
琳琳 - does she love to carry a red Elmo backpack? My girl Ching Ching went to Saturday Playgroup at Greenfield with her. . . HI

Laputa

別墅

Woo...咁"橋"
我都是住9座架
計落9座mami有
1. Irene Kok
2. clarachel
3. Leafun
4. Pinky Be Be
5.阿詩

我個仔是9個幾月大,日日都會落會所玩呀!
不過我是working ma,故多數是—工人姐姐帶阿仔去玩。

別墅

hi, clarachel,

可能我個女都會見過啦, 我係working mum, 所以平時都係工人湊我個女囉, 我個女英文名叫 ariel , 但個個都叫佢琳琳囉, 你有冇聽個呀??

係啦, 你到時話我知greenfiled 點啦, 如果ok, 我都諗比佢讀
pn 班囉, 學你話,因為東涌無咩選擇囉....

Hi Irene,
琳琳是否都會落會所玩呀及會在留海有髮夾!
我應該見過及同琳琳say 過hi!
我個仔叫傑傑,我想你的工人姐姐應該識我仔仔

複式洋房

hi, 阿詩,

你好呀, 我個女有去會所玩呀!咁你一定見個我個女啦,
哈哈, 又有一個9 座的媽咪啦, 通常都係你帶傑傑去會所呀!!有機會係會所見見啦....琳琳有冇同傑傑玩呀??傑傑幾大呀??

複式洋房

hi, laputa,

係呀, 琳琳係攞a red Elmo backpack 呀, 之前有返greenfield playgroup, 我只係同琳琳返咗一次, 你有冇見過我呢? 不過, 現在冇返greenfield 啦, 今日try 咗留下
sun shine playgroup, 我會比佢返sun shine summer playgroup, 如果好的話 , 9月都會讀落去囉! 返1,3,5 , 2,4 就返協康囉, 因為之前有d' 媽咪話幾好囉...now to say hi ....

複式洋房

sorry, 冇上兩日網, 剛剛先到你問我嘢!
琳琳完先星期日去try 囉, 但個日個教練唔得, 咁我都同咗琳琳去又一城諗住比佢試玩吓囉, 但係等到3:30 個場, 琳琳突然睡魔急call 要瞓囉, 咁就冇得玩, 所以諗住今個星期日去試多次囉! 我諗住搵私人教練先,個教練係又一城,學費係$85 half hours, 一對一囉, 溜冰鞋係入場費已包, 不用買.而如果係又一城的溜冰學校要三歲先有得學.我又 booking 咗比佢學ballet, 但其實我知琳琳唔似玩跳ballet 的人囉, hehe!! 因為我覺得佢的性格唔似鐘意玩囉, 不過book 咗去試堂又唔洗比錢就諗住比佢試吓囉... 你係唔係又想比你個女玩溜冰呀, 好呀, 我覺得玩溜冰都好正呀! 如果係時間arm, 可以一齊玩啦...... 同埋琳琳明天學swim la, 唔知佢怕唔怕呢.... :lol:

複式洋房

woo... 真係好啦.....

其實有可能大家都見過啦.....

複式洋房

hi, everybody,

我想有嘢問大家呀, 我唔知點解我each time 覆人的時候, 我按咗回應個格, each time都冇引文: 個段文字的... 唔知要黠做呀, 有冇媽咪可以幫到我呀......

大宅

hi, irene,

今日試堂如何?應該幾好啦!希望琳琳玩得開心d!音樂老師 Ms. Alice 好好笑容的.

rachel 今日第一日返 greenfield,ok la!好似返緊 playgroup 咁!做吓運動,聽故事,洗手及食茶點. 中國籍班主任都幾有愛心,而外籍老師比較靜啦!少咗d笑容. 另外還有一個助教幫手.

另外,溜冰堂如何?

複式洋房

試堂ok 呀, 所以我會比佢返sun shine !!
佢玩到唔想走囉, 真係比佢激死呀... 乜你都有比rachel 返過sunshine 的 playgroup 呀?

大宅

我想有嘢問大家呀, 我唔知點解我each time 覆人的時候, 我按咗回應個格, each time都冇引文: 個段文字的... 唔知要黠做呀, 有冇媽咪可以幫到我呀......

irene,

按回應後,在空格下面有個格'引文',按下去便可.

溜冰$85/half hr, 是否未包入場費? 有無咁細對溜冰鞋呢?

琳琳去邊度學ballet呀? rachel每個星期六中午,都會去荃灣南豐嘉麗上堂,是親子班.不過下個月學校改咗上堂時間,現在要搵過第二間囉!有咩好介紹?

大宅

試堂ok 呀, 所以我會比佢返sun shine !!
佢玩到唔想走囉, 真係比佢激死呀... 乜你都有比rachel 返過sunshine 的 playgroup 呀?

上過一堂試堂囉!不過d小朋友好似細咗d,好似唔係咁啱玩,所以無再繼續!

傾得真開心,不過要瞓了,明天再傾啦!拜拜!

複式洋房

oh, thank clarachel,

見到你on line, hihi..

rachel 現在學ballet個間我都有打去問過, 下過時間唔arm, 琳琳呢個星期日會去美孚試玩ballet,send 條link 比你睇睇: http://www.dansealili.com/index.html因為之前我個朋友個女都係呢度學過, 同埋親子班有好多班比佢choose囉, 你可以打去問問, 琳琳星期日book 咗2:30 試玩,但我可能要改期,( 因為要去學溜冰, 要confirm 咗溜冰教練先知囉!) 呢堂係中文老師, 如果係其他就係外國教師, 我諗住第一堂比佢見吓個中國人囉! 你可以打去問問啦!

clarachel 寫道:
[quote]

irene,

按回應後,在空格下面有個格'引文',按下去便可.

溜冰$85/half hr, 是否未包入場費? 有無咁細對溜冰鞋呢?

琳琳去邊度學ballet呀? rachel每個星期六中午,都會去荃灣南豐嘉麗上堂,是親子班.不過下個月學校改咗上堂時間,現在要搵過第二間囉!有咩好介紹?[/quote] :-P :-P :-P

複式洋房

ok, 你通常會幾時on line 多架!!!

上過一堂試堂囉!不過d小朋友好似細咗d,好似唔係咁啱玩,所以無再繼續!

傾得真開心,不過要瞓了,明天再傾啦!拜拜! [/quote] : :

大宅

醒目開學勳章

Hi Irenekok,
No, we never met before. I only met with your maid and 琳琳 grandma. My girl is going to Greenfield's pre-nursery now.

Laputa
hi, laputa,

係呀, 琳琳係攞a red Elmo backpack 呀, 之前有返greenfield playgroup, 我只係同琳琳返咗一次, 你有冇見過我呢? 不過, 現在冇返greenfield 啦, 今日try 咗留下
sun shine playgroup, 我會比佢返sun shine summer playgroup, 如果好的話 , 9月都會讀落去囉! 返1,3,5 , 2,4 就返協康囉, 因為之前有d' 媽咪話幾好囉...now to say hi ....

大宅

Hi, Laputa,

小女亦在Greenfield讀PNA (am),妳小朋友讀那一班?不知是否同班同學呢?

Laputa 寫道:
Hi Irenekok,
No, we never met before. I only met with your maid and 琳琳 grandma. My girl is going to Greenfield's pre-nursery now.

Laputa
[quote]
hi, laputa,

[/quote]

大宅

irene,

呢排多咗呢個topic我先多咗on-line,通常在小女午睡期間(2-4 pm) & 有時好似昨晚那些時間 (照顧完小女睡覺,自己沖完涼及清理一下間屋之後囉!),其實全職媽媽都有好多嘢做,無咩私人時間,希望rachel返學後會好d啦! 咁妳通常咩時間on-line 呢?

大宅

阿詩 寫道:
Woo...咁"橋"
我都是住9座架
計落9座mami有
1. Irene Kok
2. clarachel
3. Leafun
4. Pinky Be Be
5.阿詩

我個仔是9個幾月大,日日都會落會所玩呀!
不過我是working ma,故多數是—工人姐姐帶阿仔去玩。

其實九座住客仲有 little_cy o架!!

首頁

尾頁

跳至