跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 沙田媽咪會 (part 3)

[size=medium]到!

維他, 飲茶頂我帶埋諾妍啦

So, 我試過金河苑啦, 價錢ok, around 20-30 一碗粉+drink, but sevice not good la, if just want to find a place for our mami talking, it's ok

男爵府

Janet123:
我在統計處網頁查到,2001年的出生率得48200人,但2000年有54100人!

子爵府

係呀!呢間野d service真係好差呀!!
:-x
SmallSmall 寫道:
So, 我試過金河苑啦, 價錢ok, around 20-30 一碗粉+drink, but sevice not good la, if just want to find a place for our mami talking, it's ok

有冇人試過連城廣場上面個d食肆?

大宅

titi:
我有試過元碌同一間好似pizza店o既鋪頭
都ok呀!
上次去元碌我個大孖就痾了嗅嗅
攪到我要行去新城市一樓嬰兒室換片
總之就......無好大兼呀!

[img align=right]E:\PHOTO_10(10_042)[/img]

大宅

維他,
27號你可以考慮上次我0地試完堂,原本我想叫你去既那間餐廳,你記得那間嗎?西田下層,那裡下午茶都唔係好貴,而且又唔多人.

大宅

維他,So, SmallSmall,
妳地係唔係tea呀? 會唔會預埋其他人...比如我啦!!!
幾時同埋嚮邊樹丫 :-P :-P :-P

別墅

HI 維他,

沙田媽咪會咁多人, 很熱鬧.
我的囝囝21/7/2003出世, 現住沙田, 年尾搬入馬鞍山.
"湊仔心得"不豐富, 多多指教.

男爵府

環保接龍勳章

YY(芝芝媽咪),
妳買左今期學前教育呀? 其中有part介紹大埔既playgroup, 唔知可唔可以幫我睇下有冇介紹鹿茵山莊果度間嘉茵國際幼兒中心? 本來都可以去百佳睇, 不過好似唔係咁好. 謝謝!

男爵府

Era:
我係長期訂戶,由媽媽寶寶睇到現在的學前教育,今晚放工回家幫你睇睇。

ITMUM:
我個女又係7月21日生日,不過她是2001年出生,踫巧她的堂兄(我老公細佬個仔)又係7月21日生日(大過芝芝五年),沙田媽咪會另一位媽咪Kristymama的細仔更與你仔仔同一日出生!噢!7月21日好多人生日啊!

各位媽咪:
昨天看到路德會新翠中心的小冊子,他們再度開辦playgroup,對象為2-3歲小朋友及家長,每對親子$150,上四堂,日期和時間為十一月十二日至十二月三日,逢星期三下午三時半至四時十五分,名額八對。

我和芝芝於六月曾參加過,幾好玩,而且很便宜啊!對在職媽媽而言,時間係難就一點,那次我都要將兩日假期分四個半天放。報名要早,因好快就滿額,上次聽負責社工講,好多家長遲了報名,結果要等waiting list,今次可能會讓他們優先報名,而且未參加過的也會優先。

男爵府

環保接龍勳章

YY (芝芝媽咪),
謝謝!

男爵府

SmallSmall、維他 >>
你哋話事啦﹗我最緊要係吹吓水啫﹗ :-P

大BB >>
當然歡迎你同欣禧嚟啦﹗你邊係其他人,你個名都係沙田會員名單入面。

YY >>
芝芝個樣唔同哂,好大個女喎﹗27號你嚟唔嚟到呀?
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

So:
27日要返工呀!鳴......今日都係公司偷雞上BK吹水咋! :-x

大宅

你o地中秋節點過呀!
我就慘啦! 我老公+孖b齊齊病o左,
睇o左醫生之後,食買藥好早就sleep
你話我地幾克呀!
總買左2個燈籠比孖b玩
點都未點過呀!唯有留番出年啦!
[img align=right]E:\PHOTO_10(10_042)[/img]

男爵府

YY >>
乜勞工假期都要返工咁慘呀﹗ :-( 我一路以為你係OL嚟添,你做乜野工的?

蚊滋媽咪 >>
三個都病哂咁慘,係咪感冒呀?希望佢哋快D好返啦﹗
希b都痾咗成個禮拜,成個人都瘦哂,真難攪。
琴晚係太奶奶度食完飯,就參加我座樓攪的花燈晚會,玩到點幾鐘先瞓(其實係成班人係樹傾計 :-P )。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

環保接龍勳章

yy(芝芝媽咪),
我問果間應該係鹿茵山莊既嘉迪幼兒中心, 頭先打錯左.
我都想知妳點解咁可憐, 中秋節都要返工.

男爵府

Era:
唔......我找遍整本書,都不見你所講的中心,他們只訪問了三間playgroup,分別是昕晴創意天地、協康會和樂兒新思園,其他大埔區的遊戲班包括:仁愛堂田家炳綜合青少年服務中心、大埔區文藝協會、香港小童群益會大埔青少年綜合服務中心、星星音樂天地、兒童潛能優質發展協會、香港保護兒童會、柏斯琴行、大埔嘉迪幼稚園(咦?係唔係呢間?

嘉迪的課程叫幼嬰小組,對象是1-2歲,特色是活動中學習兩文三語,英語以英式教材Letterland為主,逢星期一、三、五學習英語及廣東話各一小時,二、四則學習普通話及廣東話各一小時。

收費分$2500(一星期上五天)和 $1950(一星期上三天),時間是10-12noon或2-4pm。查詢:2650-9828

點解我咁慘?唉!都慣了! :-(

男爵府

環保接龍勳章

yy(芝芝媽咪),
係啦! 我就係問呢間啦, 原來主要係學語文既, 明白晒!
好多好多個唔該!
其實我都返過要shift公眾假期既工, 果時都開心架, 因為會出雙工, 勞工假期仲有三工.

男爵府

嘩!有雙工和三工咁好!

各位媽咪:
我中了六合彩!獎金是20大元! 買了很多期金多寶,終於中了三個字!唔......似乎係一個好兆頭,芝芝今年考幼稚園有望啦!

子爵府

YY(芝芝媽咪) 寫道:
嘩!有雙工和三工咁好!

各位媽咪:
我中了六合彩!獎金是20大元! 買了很多期金多寶,終於中了三個字!唔......似乎係一個好兆頭,芝芝今年考幼稚園有望啦!

恭喜晒... 芝芝真係大個女呀(張相) :-P

大宅

So 寫道:
SmallSmall、維他 >>
你哋話事啦﹗我最緊要係吹吓水啫﹗ :-P

大BB >>
當然歡迎你同欣禧嚟啦﹗你邊係其他人,你個名都係沙田會員名單入面。

YY >>
芝芝個樣唔同哂,好大個女喎﹗27號你嚟唔嚟到呀?

so,

首頁

尾頁

跳至