跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 柴灣媽咪"聚腳地"

I hope to 喂到1歲. But I will not force myself to do so. Let it be!

公爵府

oknsca,

SORRY阿,我真係吾清楚,不過好似循道衛理都有.
嘩!你一個揍二個,好勁阿!

大宅

小新媽媽:

你就好啦!可以閃上來傾下,我是在公司得閒時才閃到,回到家,如果我上網我個女囡樣會煩住我叫我比佢上。

呀!你係未全職媽咪呢?
靚靚的Natalie ^!^ & 可愛的昫光仔仔 :-) * 歡迎來到盈盈&昫光Friends Club* http://by.lilypie.com/tg95p8.png

大宅

oknsca,

我舅母的兒子(表弟,仲細個我的囡囡)佢現在讀緊,聽佢講個到d老師同嬸嬸好好,環境好衛生。

你仲可以先至電預約參觀的。

靚靚的Natalie ^!^ & 可愛的昫光仔仔 :-) * 歡迎來到盈盈&昫光Friends Club* http://by.lilypie.com/tg95p8.png

大宅

hi 啤梨,

我囡囡現在讀緊明我幼稚園k1呀, 不過亦考了st.paul,另外仲留了聖瑪嘉利大的學位。因為我囡囡係2000年尾出世的,所以如果真係轉校就會讀多年k1。

呀!要不要返工呢?

男爵府

sze_mark,claire11

唔該晒你地!

大宅

claire11 寫道:
hi 啤梨,

我囡囡現在讀緊明我幼稚園k1呀, 不過亦考了st.paul,另外仲留了聖瑪嘉利大的學位。因為我囡囡係2000年尾出世的,所以如果真係轉校就會讀多年k1。

呀!要不要返工呢?

Hi~ claire11,

我要返工呀, 所以請左個印印照顧囡囡.

男爵府

小新媽媽:

你就好啦!可以閃上來傾下,我是在公司得閒時才閃到,回到家,如果我上網我個女囡樣會煩住我叫我比佢上。

呀!你係未全職媽咪呢?

緊係要返工啦. 依排仲做到死死下.

明我幼稚園係咪係杏花村?? 唔好嗎? 點解要轉校啊?

大宅

Hi 小新媽咪,

明我是在西灣河的, 其實都不錯呀!d野都好深及好嚴。 但是我希望女兒能夠小學讀到st.paul,所以才報讀。

其實都幾煩惱嫁。

大宅

Hi 啤梨,

其實我都想請工人的, 但住的地方有限所以現在不會考慮。

大宅

Hi 各柴灣媽咪,

你們是在那一區工作呢? 我是在柴灣區呀。

男爵府

Hi 小新媽咪,

明我是在西灣河的, 其實都不錯呀!d野都好深及好嚴。 但是我希望女兒能夠小學讀到st.paul,所以才報讀。

其實都幾煩惱嫁。

0下, 咁快就想到小學咁遠 依家D小朋友讀書真係咁煩啊???? 真係要請教下你, 我仲十下十下, 么都未知. 咁你有無研究過柴灣有邊間幼稚園好啊???

你返工咁近啊, 真係好啊. 唔話你係地頭蟲都唔得啦. :-P :-P :-P :-P 我返尖東嫁.

男爵府

小新媽媽, Mrswhat,claire11,pang-duck,啤梨,sze_mark

[size=large]I'm so sorry,咁遲先至覆到大家!
我先簡單咁介紹一下自己,我前年2002年尾結婚先至嫁入柴灣高威,現在懷有身孕34週,4月中是我的預產期,我決定在東區醫院生bb!
我本身是在育嬰園工作的,因幾年來經常都收生不足而close左了,咁啱我又有左bb,你話我幾黑仔吖! :cry:大著個肚邊敢揾野做、仲邊有人請!唯有咪安心養胎,生完先算。 所以我經常感到非常非常之悶!

你地就好啦!個個都生左個小朋友,老實講我有d驚,真的怕順產時自己挨唔到痛!

男爵府

甜心糖糖,
老實講我有d驚,真的怕順產時自己挨唔到痛! ====> 你少擔心, 真係頂唔順, 咪叫姑娘比你用無痛分免羅. 東區D服務好好嫁.

男爵府

小新媽媽
早晨啊!你是全職媽媽嗎?
咁你生小新時也是用無痛分娩嗎?

男爵府

甜心糖糖,
我依家係公司啊. :-P :-P

係啊, 仲係姑娘見我咁痛, 怕我頂唔順, 叫我做嫁. 你去產檢時問下啊.

大宅

Hi 甜心糖糖,

回想第一胎都真係幾緊張,但不用,因為學小新媽咪話齊,到頂唔通才用無疼分娩"籮"。

話你知呀!我因為血小板低,易出血,所以醫生係唔會比我用的,所以疼都要項硬上。

呀!我明天要回東區飲糖水呀,我覺得這個是考驗,因為我一向都唔食太甜的野。

請問你記唔記得是否要空肚才飲糖水呢?

男爵府

claire11
恭喜你就快做第二任媽咪,有了上次的經驗,相信你會一切順利。
你都好叻女,可以忍痛順產生,我諗我未必咁勇敢,我估自己都幾大機會用無痛分娩!

無錯,要空肚才飲糖水!講起個杯所謂糖水,係糖漿先至啱,飲完幾想反胃!你今晚可夜d食飯,因為夜晚12:00am後至抽完血(抽2次)大既朝早11點幾先可以食野!

男爵府

小新媽媽
咁做左無痛分娩有咩好及有咩唔好?我怕到時下身無知覺唔識用力,要吸出黎,係咪到臨生咁上下會停藥,咁咪好痛?
不好意思,我有咁多問題? :-P

你住康翠,有冇去星悅漁港飲茶?長發好似麻麻地!

複式洋房

hello:你地好,我係住係西灣河架,我先介紹我仔仔比大家識啦佢叫永樂呀,今年已經2歲3個月啦! 我都係用無痛分娩不過我就係瑪麗生,我覺得打無痛針都幾好架,我自己覺得真係一d都唔痛呀! :-P
樂樂3歲半啦,就快又有多一個弟弟同佢玩啦! 我預產期係12月5號而家會係澳門出世! :-D

首頁

尾頁

跳至