跳至

首頁
12345...17

尾頁

禁止訪問

Re: 開心快活東涌媽咪會 (PART III)

大宅

Jessicalau,

據知C+ o既設備係無政府o甘新o既, bb 出世後 in case 有咩問題都係會立即送返去 QM 度醫 tim.

至於e生方面出o黎掛得牌就梗係有番o甘上下年資啦, 而政府通常會係一 team 醫生o黎o既當中有資深有新手, 有時仲要應付埋o的學神 tim. 每日呢 team醫生分別會個別&三兩一組&全部分上下午時段o黎睇你 +埋o的姑娘護士長阿嬸, o甘你預o左一番說話要分三四五六次o甘重覆又重覆 law.

大宅

早晨!!早晨!!
HAVE A NICE DAY!!!HAVE A NICE DAY!!!

男爵府

111111,
幾時再有gathering呀

禁止訪問

大宅

jennyliu 寫道:

111111,
幾時再有gathering呀

你想幾時呀??
HAVE A NICE DAY!!!HAVE A NICE DAY!!!

男爵府

am.....希望今次既gathering可以有更多mami出席到啦...除星期日....5月您夾夾日子,我多數冇問題既

大宅

住東涌,有兩個b,可否加入??

伯爵府

hi 各位,
你地點呀.

somama,
我依加31週喇, 我個醫生6月放大假, 已經幫我地搵左個back up, 上個星期做check up, 佢話兩個星期後再番去睇佢喎, 到時會比埋入院信等等野比我. 佢仲話細b會早出世, 不過一定等埋佢既... 希望啦. 我番埋6月至放產假, 希望Ok la.
我仲未買pump ah, 不過依加諗住買avent 手泵 (都係呢度d mama 2手讓出黎, 就話未用過), 我未有時間去交收呀, 我老公話叫我吾好買咁貴住, 驚到時吾掂, 到真係先至買個ameda or swing wor.... 是但啦.

開始有d 緊張喇, 成日諗又吾知要痛幾耐喇 :-( 做阿媽真吾易.
係呢, 已經去左菁草地交學費等等, 想問下學劵個張野有冇話幾時收呀, 因為好似好多出面既學校都收緊喇, 同埋你知吾知道出年學費幾多呀.
仲有呀, 暑假知吾知菁草地有咩暑期活動呀, 都吾知比阿女學咩野好, 細b7月出世, 我諗只可以比阿女係東涌活動, any suugestions ?-(

大宅

LITTILE CY,
我們等待你的好消息
唔好緊張喇, 支持你呀!!

大宅

loknammama 寫道:
住東涌,有兩個b,可否加入??

歡迎!歡迎!
你兩個b多大呀??

禁止訪問

伯爵府

Jessicalau
雖則有工人姐姐, 不過頭兩個月都會係自己睇緊小小, 99係海堤個邊住, 所以佢都會咁過黎幫下. 我都係一樣, 陀呢個辛苦好多, 吾知係米年幾大, 哈哈
上個星期我去過菁草地, 問過校長, 佢話會陸續打電話比家長喎, 5月尾要交曬牙, 等我再問下先.
jessicalau 寫道:
Little_cy,

加油ar!
我都好驚到我生細果個時會點,今胎同上胎真係完全唔同,今胎辛苦好多好多,又多ma煩野,我直覺覺得今胎應該會難揍d,唉~~做阿媽就係咁。咁你有無屋企人幫你手,等你可以多些休息?

等我搭下咀,學券要五月尾交回(唔知學校定政府),詳情最好問學校,不過都係建議你快些做妥。

大宅

一個4years,一個16個月

大宅

Hi all,

long time no see la......

i am sick these few days....... 好辛苦!! 阿so 又好 chee 身, 仲係要我地陪佢瞓, 我病到死下死下, 佢仲叫我講故事俾佢聽呀.... 想死!!

jessica & little_cy,

加油呀, 唔好諗咁多喇, 有機會瞓多 d 啦, bb 出世之後, 想瞓都難呀!! 真係ka!!

大宅

loknammama,

welcome 呀.

伯爵府

Somama / jessicalau,
交左學卷未呀, 我今日叫我老公去學校交左喇, 阿女好期待9月番菁草地既 日子呀

伯爵府

魅力王子

somama,

you had sick before?now are you fine?
take care all~!

loknammama,
you have two children really sweet~!^^"

禁止訪問

禁止訪問

首頁
12345...17

尾頁

跳至