家事百科

跳至

首頁
23456...19

尾頁

侯爵府

大廚勳章

引用:Quote:原帖由 幸福羊寶寶 於 14-10-27 發表

原帖由 C9C9 於 14-11-03 發表
我都有用洗碗機,可否介紹一下那裏有無腳的茶杯賣?
近排有無去ikea? 好多靚靚杯碟架 左下果啲仲made in France

http://www.ikea.com/hk/en/catalog/categories/departments/eating/16045/?preferedui=desktop

快樂烹飪好時光,天天都是快樂天。
互相幫助~

天氣仲係好熱啊

侯爵府

大廚勳章

EllEll 發表於 14-10-30 14:43
師傅話裝到呀😁😁現在等報價😅😅唔該晒你呀🙏🙏

...
你地用未呀 ?整得靚唔靚 ?
互相幫助~

天氣仲係好熱啊

侯爵府

大廚勳章

dorababy 發表於 14-10-30 12:36
我都買了西門子洗碗碟机,等送貨好期待,想問楼主中午食完的碗快,是就咁放机入面定会用個桶浸住先?

...
裝左未呀 ?我都用左成個月喇,唔知點解,每次見到部機我個心都會笑。可能我太唔喜歡呢part家務。
互相幫助~

天氣仲係好熱啊

洋房

回覆:幸福羊寶寶 的帖子

裝咗呀!不過真係惡夢,換咗三部機!第一部壞閘水,第二、三部control panel,佢最後唯有解釋呢部896唔屬於touch screen。最後,我覺得太煩,叫佢延長保養了事,但他們的CS服務真係好差,壞機要收機送機,佢哋竟然無人覆幾時送,仲以為收舊機走要收錢,打電話去問,佢CS叫你搵安裝,安裝又叫你搵送貨!唉!老公仲寸我,一早叫你買miele架啦!講真,miele服務真係👍👍

侯爵府

大廚勳章

引用:裝咗呀!不過真係惡夢,換咗三部機!第一部

原帖由 EllEll 於 14-11-14 發表
裝咗呀!不過真係惡夢,換咗三部機!第一部壞閘水,第二、三部control panel,佢最後唯有解釋呢部896唔屬於 ...
嘩,你既經歷都幾慘痛下。 真估唔到喎。部大機點解咁快出事架,真係唔好彩。比人串都無法啦。
miele? 聽聞佢地售前好,售後差,維修貴(不過都係聽番黎),我上次睇機服務okay架,佢地既細機唔啱我心水。
其實,間間店都有好同衰既SA,要睇彩數遇到咩人。所以focus on部機功能及耐用性好啲。
你用左幾多日喇?

互相幫助~

天氣仲係好熱啊

侯爵府

大廚勳章

係three-60,買右邊果盒洗碗粉,試左再同大家報告好唔好用啦~

互相幫助~

天氣仲係好熱啊

大宅

尋日拎 floor plan 俾廚櫃公司劃圖,一心想裝部 60 cm 機,但要就雪櫃同洗衣機,只可以放 45 cm 機,冇得洗鑊

侯爵府

大廚勳章

引用:尋日拎 floor plan 俾廚櫃公司劃圖,一心想

原帖由 zippyzgs 於 14-12-16 發表
尋日拎 floor plan 俾廚櫃公司劃圖,一心想裝部 60 cm 機,但要就雪櫃同洗衣機,只可以放 45 cm 機,冇得洗 ...
無位無法啦。你想洗中式鑊?好多人碗筷?

我禽日下層洗24cm and 22cm 煲及蓋加煎pan 再攝幾隻碟咁啦。45cm 2-3人都okay架。如果多野,60cm唔洗花時間左砌砌右砌砌。

互相幫助~

天氣仲係好熱啊

大宅

幸福羊寶寶 發表於 14-12-16 13:16
無位無法啦。你想洗中式鑊?好多人碗筷?

我禽日下層洗24cm and 22cm 煲及蓋加煎pan 再攝幾隻碟咁啦。45cm ...
其實都係3個人,但本來打算連煲同鑊都放埋入去

別墅

引用:Quote:原帖由+C9C9+於+14-11-03+發表我都有

原帖由 幸福羊寶寶 於 14-11-09 發表
近排有無去ikea? 好多靚靚杯碟架 左下果啲仲made in France

http://www.ikea.com/hk/en/catalo ...
謝謝推介,得閒去睇下 !

別墅

引用:裝咗呀!不過真係惡夢,換咗三部機!第一部

原帖由 EllEll 於 14-11-14 發表
裝咗呀!不過真係惡夢,換咗三部機!第一部壞閘水,第二、三部control panel,佢最後唯有解釋呢部896唔屬於 ...

Miele 不錯啊!

侯爵府

大廚勳章

回覆:C9C9 的帖子

C9C9你好鬼衰架,想刺激EIIEII呀~

EIIEII,快放射藍光啦~

互相幫助~

天氣仲係好熱啊

大宅

回覆:SIEMENS 洗碗碟機

我想問普通膠盒,入得微波爐,是否可放入洗碗碟機?

侯爵府

大廚勳章

引用:我想問普通膠盒,入得微波爐,是否可放入洗

原帖由 may12345678 於 14-12-17 發表
我想問普通膠盒,入得微波爐,是否可放入洗碗碟機?
可以的

互相幫助~

天氣仲係好熱啊

侯爵府

大廚勳章

我暫時試過3款。次序就: ECO , Finish, Cascade. C 不再買因為覺得它去污力差啲啲。

互相幫助~

天氣仲係好熱啊

水晶宮

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 熱血勳章 畀面勳章 有「營」勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章

回覆:SIEMENS 洗碗碟機

我無咁多碗洗,我心思思座枱果部,座枱要鑽窿?

大宅

正!等新裝修先加到,剛住滿十年,全屋開始壞,油剝落,廚櫃發漲,因水氣加洗衣機漏水。細B得6歲,老公話過幾年先大裝修。期待。

試用橙色合斧頭牌 baking soda 梳打粉 入洗碗機。效果都好得,環保人仕個個推,日本和歐美用了幾十年,citysuper 有大合裝,見過人入好多貨。

大宅

即是用 baking soda 代替洗碗粉

侯爵府

大廚勳章

引用:我無咁多碗洗,我心思思座枱果部,座枱要鑽

原帖由 lambing 於 15-01-01 發表
我無咁多碗洗,我心思思座枱果部,座枱要鑽窿?
要架。比出&入水喉用。

互相幫助~

天氣仲係好熱啊

侯爵府

大廚勳章

引用:正!等新裝修先加到,剛住滿十年,全屋開始

原帖由 maggiepyau 於 15-01-02 發表
正!等新裝修先加到,剛住滿十年,全屋開始壞,油剝落,廚櫃發漲,因水氣加洗衣機漏水。細B ...
我見過你話果啲大盒裝soda粉,原來可以咁用架。

互相幫助~

天氣仲係好熱啊

首頁
23456...19

尾頁

跳至