跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

Re: 北角媽咪會(Part 5) ~~ Happy New Year !

晴媽,

K1會唔會轉校,就睇佢考唔考到st paul,考唔到咪係度讀.

你可以煮D蒸既?,放入飯煲連飯一齊煮,咪可以慳番D時間.

大宅

Re: 北角媽咪會(Part 5) ~~ Happy New Year !

kilam, 其實我唔多識煮野ga, 有無d 又快又易煮ge 野介紹下ar? :wink:
晴晴媽媽

等待驗證會員

晴媽,

其實我都唔識煮野嫁!通常都係求求其其咋!
但簡單既我通常有:
東菇蒸肉餅/蒸雞,蒸排骨,蒸水蛋,豆腐煮肉碎,蕃茄煮蛋,火腿炒蛋,再烚D菜.

如果唔係,你可以去吉吉島或百佳買D醃好曬既送,甘番黎一炒咪食得.

大宅

VC:
你會訂咩味亞?

helen:
net ee 有冇照過係囝囝 or 囡囡未亞?

:verycold:

大宅

晴媽:
你可以買定多d放係雪櫃, 未唔駛日日買餸...炒菜, 蒸egg, (少油又健康)

真空煲煲湯....(晚上放下湯料, 到明晚就有得飲)--- 好似係

大宅

[size=medium]有冇人知血壓高可以食d咩, or 煲咩湯可以助降血壓?????

男爵府

CANDY0615 寫道:
[size=medium]有冇人知血壓高可以食d咩, or 煲咩湯可以助降血壓?????

紫菜、海哲、山楂、海帶、干貝、矮瓜、冬姑、芹菜‥‥‥‥‥‥

仲有好多,我有好多食療保健書,妳要唔要借! :mrgreen:

大宅

happy, cc有大大咪好lor, 吾通你想佢成日谷住谷住咩!!

candy, 我覺得蘋果同提子都好味,, 所以會訂呢兩種味, 你想要咩味? 你講O個種係悶燒煲, 係要煲滾左D水加埋D材料入去再煲一陣先放係去個悶燒煲到, 到你要飲時再拎出黎煲返滾佢就得架啦, 好方便.. 但係呢飲落又好似無平時煲D湯甘好呢架 ?-( ?-( , 要快就用高速煲啦, 咩湯都係煲個零鐘湯就得架啦, 好正架!

男爵府

我實第一時間認頭既:
邊樣好就買邊樣啦,請全權同我負責!
vc 寫道:
happy, 我早前提過O個種加酪果乳酸飲品做特價你looklook下面資料!!

http://www.ajinomoto.com.hk/chinese/products.asp
係營養飲品有6種味道:橙, 提子, 蘋果, 原味, 荔枝同芒果味, 係UNY同sogo要成5.2一包, 而家特價2.9一包, 一箱$67(24包) , 由於一箱一種味所以想睇下有無媽咪share可以訂多幾種味, 但ex. date會係6月中左右, 你地訂就一起訂好嗎?

大宅

VC,
我都想要呀, 我個女一向最like士多啤梨味o既飲品/食物, 呢隻好味嗎? 我都要一箱, 你揀味啦!

大宅

honey,
個女去旅行就梗係happy啦, 但我就辛苦到屎屎o下呀, 因為佢乜都要我做, o吾要daddy, "支力"屎我o刺. :evil:

童媽,
我記得白背木耳, 去核紅棗煲瘦肉係好架, 但份量我o吾係好sure. 你去藥材鋪問一問o丫.

大宅

helen, 無問題!

Yiuma, 岩岩問過sales 士多啤利同哈密瓜味都吾會再返貨, 而家只得 橙味, 芒果, 荔枝, 提子, 蘋果同原味~~ 真係吾好意思!! 仲有要一箱吾係問題, 但係你要計下你飲吾飲得晒喎, 係6月中左右到期架!

男爵府

vc,
我想問d 橙味, 芒果, 荔枝, 提子, 蘋果味,係咪用來開水,當水飲架? 如果係,我都想要半箱得嗎?味道就你幫我話事

yiuma,
不留去玩都係囡囡同老公嘆架啦,我地做人阿四就有

大宅

加酪果乳酸訂 購:

1. vc : 36包
2. Ppima: 24包
3. Pakma: 12包
4. helen: 24包?
5. Yiuma: 24包?
6. candy: ?  

大宅

vc,
oh! o甘你話事啦, 我每樣要d都ok架, 你地話得好味, 我都o吾怕要多d架, 我個女日日放學都要飲一支/包飲品, 所以多多都要得晒架(只要好味就得o刺)

大宅

oh~~~o吾記得問tim...
要o吾要keep 係雪櫃架? 太多驚放o吾晒呀!

大宅

happy, 我地而家訂O個種係吾駛開水架, 如果要開水都有discount$28一盒(原價$45), 以1:5的水開黎飲架!!

Yiuma, 甘Ok! 預你24包, 吾水放係雪櫃架, 因我吾多鐘意肥gi飲涷野! !  

加酪果乳酸訂 購:

5. Yiuma: 24包

而家如果confirm埋helen係要一箱的話, 我地一共有5箱, 你地想要5種吾同味share定點呢? 又或者你地鐘意要邊種味多D呢?

大宅

vc,
o吾該晒你呀, 我未飲過, o吾知邊隻好味, 邊隻o吾好, 麻煩你同小食神gigi揀啦.

男爵府

vc,
你呢種係果汁來架,咁仲岩我. 我要呀要呀 :mrgreen:

加酪果乳酸訂 購:

7. happy: 12包

大宅

加酪果乳酸訂 購:

7. happy: 12包
而家如果confirm埋helen係要一箱的話, 我地一共有6箱, 你地想要6種吾同味share定點呢? 又或者你地鐘意要邊種味多D呢? 暫時有媽咪提議要提子, 蘋果, 原味同荔枝, 有無其他味想要? 如果吾係就只要呢幾種味!

首頁

尾頁

跳至