跳至

首頁
23456...7

尾頁

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

Re: 東涌消費指南

pigpig,

我都唔想佢轉....因為而家我多數既野都係百佳買....因為真係好方便....而且價錢都ok....如果轉左....我就要去惠康同街市....帶住囡囡入街市好唔方便....又濕又危險.....我唔想....

複式洋房

唔係bor...,我覺得今次可信程度大d喎
DB個market無TC甘大bor....
DB得DB客;但TC除左TC客,仲有DB客、同埋部分機場職員路過買完野先返home既客,我d同事話青衣百佳無野買唔夠TC多同新鮮bor.....

唉...係TC買野已經又貴又缺乏嫁啦...
我1家4口都靠晒百佳,佢甘做即是趕我返街市啦

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

頭先范東涌百佳行左一轉,真係裝緊修呀!
唔通真係轉做TASTE
My Two Princess

洋房

I got the voucher from Park'n shop yesterday, they said a new one open in CC yesterday, new?

大宅

funnymama,

係呀! 映灣坊既百佳尋日開左喇...但係好細間, 最失望係無壽司部...個商場好細...裡面7成鋪頭仲裝修緊...有醫生, 美容院, 時裝店...另外有間洗衣店係逸東分店, 店員話呢間價錢都貴過逸東果間, 緊係啦...鋪租都差好遠啦! shops全都很細間...有間"阿一燒鵝"裝修緊, 好似幾大...

我地去了椰林閣dinner, 環境價錢氣氛食物都ok啦...焗青口$30(6隻), 海鮮炒飯$45, 另加一...不過d炒飯好淡...

另外去了間日本料理買外賣壽司...激死我等了15分鐘! 原來份外賣一早放有那裡沒有人拿出來...又唔係多客人...

泊車同東萫城一樣$10/hr...不過無任何泊車優惠wor...

係呢, 你在那裡取得百佳coupon?
比較不正常而靈裡較感貧窮的人, 比起正常而靈裡不感貧窮的人, 成長的更多......

複式洋房

The Bread section is opened. The price is higher than before. For "aw Law Bao" before is $5.9 for 3 now is $6.9 for 3
My son love the Park'n muffin very much. Before is $4.0 now is $8.0 very expensive.

No more muffin for my son la...

:-( :-( :-( Maybe I need to make it by myself...

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

henrybobo 寫道:
The Bread section is opened. The price is higher than before. For "aw Law Bao" before is $5.9 for 3 now is $6.9 for 3
My son love the Park'n muffin very much. Before is $4.0 now is $8.0 very expensive.

No more muffin for my son la...

:-( :-( :-( Maybe I need to make it by myself...

我今日都睇到....賣飽飽果度既格局都已經成個TASTE咁....

百佳既壽司同燒味都開番.....一行埋個壽司檔度.....就聞到好大既"聲"味.....

大宅

琴日行過, 同以前D擺位唔同咗

複式洋房

我呢個日日去百佳買送既C9, 非常覺得裝修過, 同埋D野好明顯貴左....
假天花由白色轉左黃色, 高貴左......
以前放工D游水魚eg黃立倉, 可以20蚊就買到1條, 依嫁要28蚊1斤; 麵包貴左; 壽司貴左

最嬲今日
我見雪櫃有我最鐘意既haagen-daz同meiji 綠茶紅豆雪條減價, 買左返屋企; 先開雪條, 成盒6條獨立包裝既雪條好明顯係溶左再冰返, 連棒裝雪條都走晒樣扁晒
盒ice-cream都一樣, 竟然有冰碎, 唔係少量, 係每一啖都咬到有冰碎

明顯係兩件產品都係處理不當, 溶左, 雪返再出售, 呢排d病菌咁毒,百佳竟然咁樣處理貨品

單據我以掉左, 都費時leg落去理論啦

大宅

自從百佳裝修後, 我好少去買東西了, 不過我行過一次, 只買了好少嘢, 因為改了之後, 都唔就手. 行到好嬲.....

我也發現多了些我不會用的香草, 好似high 咗..... 不過, 我估唔 arm 我們的 taste.... 以後唯有惠康啦....

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

有人話....聽百佳蔬菜部職員講'蔬菜部'大概在四月關閉....

大宅

映灣園既阿一燒鵝開左喇!

今日仲見多間食cake和coffee/ 新鮮果汁既既coffee shop開了, 感覺幾清新!
比較不正常而靈裡較感貧窮的人, 比起正常而靈裡不感貧窮的人, 成長的更多......

大宅

嘩! 你o地就好啦又有阿一燒鵝有又 cake/coffee/果汁 shop, 羨慕死人啦!!!!! 如果CC附近都有呢o的鋪頭就好啦!!!

Hellomummy 寫道:

今日仲見多間食cake和coffee/ 新鮮果汁既既coffee shop開了, 感覺幾清新!

大宅

我都想呀...你記錯喇, 我係住逸東ga...都係因為太悶, 所以一有咪去試新野law! 你知有東涌有幾"多"選擇ga啦!

今晚我同佢地兩個去了美樂軒(泰國菜)...果度d食物和價錢都ok的!

PinkyBeBe 寫道:
嘩! 你o地就好啦又有阿一燒鵝有又 cake/coffee/果汁 shop, 羨慕死人啦!!!!! 如果CC附近都有呢o的鋪頭就好啦!!!

[quote]
Hellomummy 寫道:

[/quote]

大宅

我也試過美樂軒, 食得多東薈城那間泰國菜, 試下新野好有新鮮感, 不知是心理作用 or 真的, 美樂軒好似好味 d.

大宅

係呀, 呢個價錢都算幾好了! 但上次食芒果燸米飯($25)唔ok呀, 真失望, 因為我極喜歡這甜品, 所以今次無叫喇...

洋房

somama^_^ 寫道:

我也試過美樂軒, 食得多東薈城那間泰國菜, 試下新野好有新鮮感, 不知是心理作用 or 真的, 美樂軒好似好味 d.

I like "mei lok he". If you can eat spicy, try the "beef salad", very good! , their "tom yum kung" also good.

大宅

東薈城間 pacific coffee, 我試過啦, 都幾貴呀 :lol:
個日買左

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

貝貝 寫道:

有人話....聽百佳蔬菜部職員講'蔬菜部'大概在四月關閉....

今日我自己問過蔬菜部d staff.....佢地話唔係cut.....只係轉位.....四月一日晚將而家個位清場.....四月二日會係另一個位再開......

別墅

富東街市的免費乘車証(乘車去逸東)已經無左, 逸東個邊有無得做証? 重有無其它街市優惠?

首頁
23456...7

尾頁

跳至