跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 荃葵青媽咪會-PART V

明白....
丸媽媽 寫道:
[quote]
小川子 寫道:
matthew都試過燒得好勁,我都係用酒精.散熱散得快d
仲要同佢沖多d涼,d水最好唔好熱,微溫就得喇
[quote]
Jennie 寫道:
小川子
用酒精, 我怕傷皮膚呀...
[/quote]
不過我都聽過有姑娘講,話用酒精抹身係就係散熱散得快,但咁會有機會抽根,所以都唔贊成用酒精抹身,就算用都最好用少少水溝稀 [/quote]

大宅

食飯先~~~下晝再out菇

男爵府

我都知道架喇...所以我都唔見matthew住.等我好番先啦.
cherrybibi 寫道:
小川子 >> 咁妳小心傳染比 matthew 仔, 就算妳好返, 都有
一段時間帶菌 ga, 留心小朋友同大肚婆

男爵府

係既...call下佢地先
[quote]
丸媽媽 寫道:
不如同學校講請假啦! 佢地冇理由為左唔想補堂而搵d小朋友靠飛

大宅

Jennie,

睇Metro話今日起新簽o既外傭合約, 薪金加到$3,320, 但有bk媽咪話6月15日前簽o既合約仲係$3,270, 妳有冇留意?! 妳個工人幾時到期呀

我都未加人工, 工人就加, 唉....:-| :-|

子爵府

傑ma
我已經去返八年前個價啦!!! d 工人話加就加, 我地減人工就即時通知, 加人工就起碼一個月後啦!!!

耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

男爵府

如果妳真係冇時間過去睇相, 我可以幫妳揀, 妳係咪一定要正面先晒? 抑或我楂主意丫?

Jennie 寫道:
閉啦..聽日唔豬過唔過到去學校晒相添...呢兩日都夾硬餵o左佢食藥至返工, 趕到我44 o下.

侯爵府

我家的姐姐話佢揀得4張相咋, 我同佢講話得咁少 ,
佢話 d 相影唔到正面, 又呢樣, 又個樣, 所以揀得咁少.
佢好奇怪問我, 係唔係 priscilla 同我講有相揀, 我話唔係,
佢抓頭點解我知

子爵府

heima>>頭先priscilla 都打過比我叫我去揀相先呀! 若果你明天唔見我, 就幫我楂主意啦, 我唔係一定正面至要, 總之係靚同多小朋友o既都ok, 錢就幫我出住先啦!! 唔該你呀!!! :-P :-P

cherryma>> 晒得咁少, 定佢無心機睇呀?? heihei 成日學校都無乜影到佢, heima 今次都晒o左17張啵...

我懷疑chloe 係流感, 因為佢成日都好 支力 呀!! 都唔豬轉唔轉e生好, 但佢又好緊...
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

大宅

Jennie 寫道:
我懷疑chloe 係流感, 因為佢成日都好 支力 呀!! 都唔豬轉唔轉e生好, 但佢又好緊...

咁chole呢次病前前後後睇過佢幾多次?

如果真係好緊,都冇謂轉,再番去睇下呢個e生會唔會幫chole轉藥 :-| 你個e生叫乜名?

子爵府

小川子

你今日情況怎樣呀?
[img align=left]http://www.pau.com.hk/liwood/IMG_0764.gif[/img]Liwood Ma Ma [url=liwood.pau.com.hk/gallery]MyBB Album[/url] [email protected]

子爵府

丸媽
睇o左2次咋...個e家響海濱花園-柯慶全..

男爵府

Cherryma:
無理由Cherry咁少相o格! 學校開o左咁多次生日會, 聖誕party, 新年party, 唐詩朗誦...., 每樣一張都唔止啦! 不過, 今次真係有好多本, 可能佢冇心機揀, 又或者佢揀時好混亂, 唔知邊本睇o左/未睇!

Jennie:
咁如果聽日唔見妳就同妳發辦啦!
通常如果HeiHei睇同一個e生兩次都唔得我就會轉!
Chloe仲有冇痾? 好攰都有可能脫水現象, 就算冇痾, 發燒都會令身體水份流失, 妳要留意o下!

大宅

Jennie 寫道:
丸媽
睇o左2次咋...個e家響海濱花園-柯慶全..

呢個都係我公司班瘦醫名單之一
......鎖你~鎖你~都係唔好咁話人,其實我未幫襯過呢位

咁如果再去睇佢,不如問佢可唔可以幫chole打針丫,打針快d好嘛! 可能chole今次打完針,連佢怕食藥都醫好埋未定

侯爵府

Heiheima , Jennie >> 可能佢好求其睇 ,
聽朝我去睇一轉先

侯爵府

Jennie >> cherry 其中一個原因鍾意睇醫生, 係因為劉醫生
會比貼紙佢

子爵府

heima
chloe 仲痾, 但唔係脫水, 因為都係一日兩次咋...不過係pat 裝lor....不過佢唯一好o既, 就係肯飲水, 乜都唔要, 今日好少少, 晏畫肯食飯...

e家無人抱到佢, 因為一抱佢就以為食藥呀啦....99 話頭先應該食到一半喎.

男爵府

我覺得比貼紙好過比食物!
尤其沈E生D糖, 褪晒色咁滯, 都唔知擺o左幾耐!

cherrybibi 寫道:
Jennie >> cherry 其中一個原因鍾意睇醫生, 係因為劉醫生
會比貼紙佢

男爵府

咁都好, 佢肯飲水! 不過傷風感冒都好易令人攰, 佢訓到就由佢訓啦! 希望快d見返紮紮跳o既Chloe啦!

Jennie 寫道:
heima
chloe 仲痾, 但唔係脫水, 因為都係一日兩次咋...不過係pat 裝lor....不過佢唯一好o既, 就係肯飲水, 乜都唔要, 今日好少少, 晏畫肯食飯...

e家無人抱到佢, 因為一抱佢就以為食藥呀啦....99 話頭先應該食到一半喎.

子爵府

Jennie

多d休息至會好ga!
[img align=left]http://www.pau.com.hk/liwood/IMG_0764.gif[/img]Liwood Ma Ma [url=liwood.pau.com.hk/gallery]MyBB Album[/url] [email protected]

首頁

尾頁

跳至