跳至

首頁
23456...12

尾頁

複式洋房

Re: hi , 有冇人住東涌-逸東 附近, 入嚟傾傾

rebeccalam:你係邊到見過我, 除左係逸東,你還係邊到見過呢,我見過你未呢,

複式洋房

rebeccalam : Hello,你叫我candy得啦, ,我想問你可譽幼稚園,好讀嗎,我仔仔好快就嚟讀幼稚園啦(出年)想問你意見呀,唔該你
:-P

複式洋房

rebeccalam:我想問你,你係唔係新加入bk呀,歡迎你加入呀,好高興認識你呀

男爵府

rebeccalam,

hi, 你好呀! 我都住左係逸東成年幾lu... 仔仔出年讀kg, but 唸住讀真如呀!

[size=medium]我既囝囝P 仔係2003 年7月16日出世架~~ :-D

男爵府

Donaldpo,

hi, welcome 呀! 我都係要返工架~ 咁你仔仔平時邊個照顧呀?

大家得閒咪約出黎tea 下囉~
[size=medium]我既囝囝P 仔係2003 年7月16日出世架~~ :-D

民房

hello呀candy,我好似今朝見你係可譽報名,是否你呀?
我有兩個小朋友,搬左入黎1年多,住信逸樓,我仔仔今年
讀K1呀,我覺得可譽在東涌黎講叫最好,因為個校長同
老師都好錫小朋友,同埋可譽個機構係出面黎講都幾大,
我只知道好多人話真如最差,英文水平最低,但講到尾,
都係自己鐘意,你幾時得閒出黎見吓面呀?

民房

Ru3gakuen你好呀,搵個時間約埋CANDY出黎食野!
你小朋友想報真如,你考慮清楚,因真如在本區英文
水平係最差.

男爵府

rebeccalam,

really ??但係我朋友個姪仔佢都係讀可譽,佢又話個度d英文唔深喎?but算啦,因為我老公去個度睇過,話覺得真如好d喎..其實我唸都係差無幾既啫...

民房

唔硬要啦,最緊要自己鐘意

複式洋房

奀豬好多嘢講呀....

侯爵府

好媽媽勳章

各位好!雖然我唔係住東涌,但我個個週末都會黎逸東,因為媽咪住呢度。

叉燒仔以前去逸東公園玩都遇過你地講個的細路 :-(

複式洋房

rebeccalam:我好似冇去過可譽報名呀,可能你睇錯啦,原來你住阻1年啦,我唔係住阻好耐呀3個月啦,我覺得真如幾好呀,可譽學費幾多呀(半日)真如拎外請阻外國英文老師喎,我見好多人讀真如呀,我都唔知呀,我好煩呀(仔仔入學)唔該媽咪們幫幫手呀. 俾d見啦

複式洋房

rebeccalam:我6:00(晚上)成日係公園同朋友座呀,你可意見到我呀

民房

裴勇俊hard_fans ,可譽學費$1348,你自已鐘意邊間咪報邊間囉!逸東錦多公園,邊個呀?你住邊座呀?

男爵府

裴勇俊hard_fans ,

半日學費:

可譽學費$1348,茶點費好似係每月$80,咁其餘書簿費唔使$,仲+送冬夏季校服各一套,書包一個.

而真如呢,每月學費$973,茶點費每年交2次,每次$440,書簿費又係每年2次,每次$650.

如果你係要出年讀既話,11月就開始註冊架啦,你去d心水kg睇下啦∼呢排個個sat都有kg有open day�活動呀!

複式洋房

Ru3gakuen :唔該哂你俾咁多見我呀 .

複式洋房

Ru3gakuen:你覺得真如校長好嗎,我就覺得嘛嘛哋,因校長唔多主動和家長傾.

複式洋房

rebeccalam:唔該哂你俾咁多見我呀,我去果d公園唔定呀,因我朋友周惟去呀(公園).我住最新果d樓呀.

男爵府

裴勇俊hard_fans ,

校長呀, 好少見喎, 我去過2 次, 2 次都係同副校長見面咋, 都ok 啦~

民房

今日我同老公,囡囡,仔仔一齊去真如最後一撃睇學校(bcs我同囡之前去左2次)hehe~另外再去可譽,東天,浸信,(都去過2-3次)最终我老公幫個囡诀定左就係報真如,仲即時俾埋報名&註册费.但我仲有d尤疑,因真如始终係佛教,同学校倾過會有唸心經,浴佛節及佛誔會有儀式大舉,反而復活節及聖誕節則用其他活動代替(即係吾會有x'mas party...)我同我老公認為真如環境設備比其他理想,仲有好多課外活動,返上午有早歺同11幾有茶點共2餐,再加上今次校長親自介绍一切,態度比上次熱情同nice d...副校亦有見同傾過,副校比校長更親切呢~係唯獨宗教方面同我地唔同(我地係天主教徒),我老公就無所謂,話囡上小学,中学未必係佛教,影响唔大,最緊要我地自己點带領d仔女.
but我15,16,又想東天或保良局,但東天只得2個課外活動,k2至有得参加,上週六至睇過保良局open day,d環境麻麻d設備少許舊,老師態度不大有好感,你問乜就答乜,多句多少少heart都N.O.no~但d朋友卻話個間課程好過逸東哩邊...原本報左可譽,老公睇完就話唔好,所以棄權...我同我老公話15,16時,佢話早知就唔俾註册費先,俾我諗定至俾$...而家对我嚟講註册费其次,只怕一時情急報错咋(因真如話只得8個位,要俾註册费先可確實留位,只交報名费係唔保障有位,驚失機咪俾咗$囉~)...好討厭自己尤疑不诀性格,真係揾嚟攪...你哋可以幫下我俾d意見嘛?!~ :-( :-( ?-(

首頁
23456...12

尾頁

跳至