跳至

首頁
23456...7

尾頁

複式洋房

Re: 東薈城商場二期的新商鋪

somama,

[size=large]ABSOLUTELY AGREE

(好彩有人和議我jet )

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

henrybobo 寫道:
Pigpig,
Yes, I went on 1Apr (Sat). Quite good but the refills is slow. Not sure is due to 1st day open. The small lobster is very yummy. Last time I try this kind of lobster at Sheraton. I remember the price is nearly HKD400 per head.
The dessert is good also. I like the Tiramisu very much.
Worth to try ah.. Remember to bring a coat. Very cold there.

Enjoy...

聽到你講之後,個心已經去左囉.... 但我老公最近好忙,每晚都成1點先番黎,所以我都要就就佢既時間
My Two Princess

大宅

我今早打去想book, 點知今晚同下sun都full左! 唔知係咪d旅行團book哂呢?!

pigpig 寫道:
[quote]
henrybobo 寫道:
Pigpig,
Yes, I went on 1Apr (Sat). Quite good but the refills is slow. Not sure is due to 1st day open. The small lobster is very yummy. Last time I try this kind of lobster at Sheraton. I remember the price is nearly HKD400 per head.
The dessert is good also. I like the Tiramisu very much.
Worth to try ah.. Remember to bring a coat. Very cold there.

Enjoy...

聽到你講之後,個心已經去左囉.... 但我老公最近好忙,每晚都成1點先番黎,所以我都要就就佢既時間 [/quote]
比較不正常而靈裡較感貧窮的人, 比起正常而靈裡不感貧窮的人, 成長的更多......

大宅

這個 price 有 hotel buffet 食, 十分吸引, 我本來都 book 了上個星期五, 但我們 fri & sat 去了 macau. :mrgreen:

複式洋房

我上個星期食過自助餐, 百多元, 都唔錯!

複式洋房

報告,星期一我地一家已經去左聯邦飲正價下午茶,啲野食都不錯,不過可能因為我地三點幾先去,所以無得食流沙飽同义燒腸。食左個水煎飽,買相不俗,但味道麻麻,因為啲包皮有啲濕左水未煎脆。海鮮卷就好香口同好新鮮,入面有桃同少少海鮮。牛肉燒賣就同東薈軒無乜分別。

聯邦都有下午茶時段。
星期一至五14:00 - 16:30,大中小點一律$9.8,特點$21,頂點$25,茗茶每位$6
星期六14:00-16:30,大中小點一律$11,特點$21,頂點$25,茗茶每位$8

大宅

東堤個間唔係bar,係一間餐廳,不過會有酒賣,而家正申請酒牌,我早前就簽左反對信!

東薈城改叫outlet係大勢所催,但係ck同LEVIES都叫outlet就有少少過份,好似出面是但一間都大過佢地,而且有更多的選擇!

複式洋房

報告! 日前我同仔仔去過金滬庭, 環境唔錯, 而且冇聯邦咁多人, 特別係佢D侍應招呼一流!

大宅

金滬庭格局上是高級過聯邦的. $$是否貴些?? 那一間d 野好食d??

大宅

今早我同2個細路去了聯邦, D點心好好食呀! 不過一樣都係無"黑白流沙包", 話賣哂, 真係咁好味咩?

覺得佢D排隊制度幾好, 好清楚, 顯示牌分開ABCE, 1-2位, 3-5位...show number出來, 又用電腦票, 好先進!

leafun 寫道:
報告,星期一我地一家已經去左聯邦飲正價下午茶,啲野食都不錯,不過可能因為我地三點幾先去,所以無得食流沙飽同义燒腸。食左個水煎飽,買相不俗,但味道麻麻,因為啲包皮有啲濕左水未煎脆。海鮮卷就好香口同好新鮮,入面有桃同少少海鮮。牛肉燒賣就同東薈軒無乜分別。

聯邦都有下午茶時段。
星期一至五14:00 - 16:30,大中小點一律$9.8,特點$21,頂點$25,茗茶每位$6
星期六14:00-16:30,大中小點一律$11,特點$21,頂點$25,茗茶每位$8
比較不正常而靈裡較感貧窮的人, 比起正常而靈裡不感貧窮的人, 成長的更多......

伯爵府

pigpig,.
我復活節個日去過食buffet, ok ah!!

男爵府

我尋晚都去左試個buffet lu, ok la, 咁既價$, 都係咁上下架啦~
[size=medium]我既囝囝P 仔係2003 年7月16日出世架~~ :-D

大宅

Ru3gakuen 寫道:
我尋晚都去左試個buffet lu, ok la, 咁既價$, 都係咁上下架啦~

有 TEA BUFFET MA????
HAVE A NICE DAY!!!HAVE A NICE DAY!!!

複式洋房

我試左金滬庭....
服務不錯、食品1般、價錢頗貴,lunch兩個大人(我仔係雀仔胃)都要~$230,但勝在唔使等位 (我最憎嫁啦!)
我鐘意擔擔麵、雲白肉、小籠包

尋日聯邦好多人等位,10點零已經有人等位,我同個仔去公園玩完,去金滬庭lunch完再經過,1點幾仍然好多人等.....

複式洋房

聯邦實在太多人了, 去了兩次也等不到位!

大宅

我已去過啦,d食物個樣都幾靚仔,但味道就一般,而價錢都ok唔係太貴啦!!!!

別墅

我去過聯邦午市及晚市,dim sum 幾好,但晚飯就十分麻麻。Portion 好細,味道一般。

複式洋房

大家知道還有甚麼新商鋪會開張嗎?

大宅

好唔開心呀.我個女15日生日,諗住同他去
Novotel Citygate Hotel 食 Buffet 點知今日打去訂位,竟然冇位,仲要今個月都冇,咁點算呢??? 有冇其他好介紹呀...!!! :-(

大宅

今晚我一拖三個細路(我2個加埋阿仔既同學)去Novotel吃了buffet(3 weeks前訂位), 勁飽! 年紀大食量大不如前了! 食完之後同阿仔異口同聲說buffet一年食一次就夠!

d細路就最開心, 食pancake和雪糕食好多轉, 平時邊有咁自由暢快!

食物一般啦, $148不可要求太高, 我主要食三文魚&生蠔, 即造燒烤羊扒, 其餘都是一般熱薰...d蠔食左幾隻都有沙粒, 掃興! d龍蝦仔細得好緊要, 得個樣無肉食!

甜品中我最欣賞焦糖布丁和窩夫...

不過我記錯左小朋友$98, 原來係$118, 等到埋單先知!

首頁
23456...7

尾頁

跳至