跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: Tung Chung Ma Ma 吹水站

HELLO BIGTABO,

SORRY TO REPLY YOU LATE!! DUE TO THE PAST ONE WEEK I STAY IN HOSPITAL, NO GO BACK TO HOME,
SO I CAN'T SEE "BK" & YOUR MESSAGE.

IF YOU HAVE GOOD PLAYGROUP , PLS. TOLD ME LA...

THANK YOU.

:lol:
bigtabo 寫道:
sw1972,
hello! after seeing the post from pigpig, i also called greenfiled international for applying a place for my daughater and the first class of the playgroup will start on coming saturday.

sukimama,
hello, i am also living at seaview crescent but in block 5, my girl is nearly 18 months.

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

sukimama,
你囡囡點呀?點解會發高燒?燒左幾多日呀?慘公 :-(
我完全明白你既感受,因為小雪都試過入院5次,其中4次都係高燒...你自己都要好好休息,唔係就無精神照顧囡囡....
你試下打電話到學校,問一問,睇下playgroup可唔可以補堂?
祝你囡囡早日康復!
My Two Princess

大宅

Hello pigpig,

個女最初只係有D燒, 已帶佢睇醫生,第二日下午身上起紅疹,(以為玫瑰疹)
再睇第二個醫生(不是兒料)(因第一次個醫生放了假)佢話過濾性病箘,加隻藥"查"下 就okay.點知冇用又不停發高燒,
第二日再看醫生, 便即入hostipal. 要抽血,化驗才確定係另一隻病箘.

大宅

sukimama

It's great to know your daughter recovery, take good rest of yourself, cos you need to look after the daughter, never let yourself sick, otherwise easy to pass it to your daughter n made her sick again

http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/shushuashley/album?.dir=/f23bscd

大宅

HELLO sW1972,

Yes, I know.. :lol: I need to keep myself good health. Thank you ..
sw1972 寫道:
sukimama

It's great to know your daughter recovery, take good rest of yourself, cos you need to look after the daughter, never let yourself sick, otherwise easy to pass it to your daughter n made her sick again

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

sukimama ,
BB係瘦得好快的,所以等BB好番D後,要俾番D有營養既野佢食下....
小心身體!

大宅

dear all:
請問有冇媽咪,同bb 參加30/10爬行大賽?
Mongkok - New Century
知道報名website ma?
Thank You!!!
HAVE A NICE DAY!!!HAVE A NICE DAY!!!

大宅

pigpig,

我個囡上星期六又發燒,嚇 C 我.又云看醫生.醫生話喉嚨發炎引致發燒.雖然已退了燒, 但BB每曰都冇胃口食飯 , 好瘦.依家最有moon就食一件:西餅. 有冇乜介紹可以令bb食

琥珀宮

sukimama,
其實,小朋友好清楚自己餓唔餓,我以前都成日迫小雪食野,因為見佢甘瘦,但都無用,因為佢真係唔想食!
相反,我依家好多時都會聽取佢意見,佢話餓,我就話好啦!
BB食得多西藥,會變得無胃口,你可以試下煲多D湯水俾佢飲,用湯整飯仔佢食

大宅

Hell0 pigpig,
呢排個女病完到己,食完3日藥好DD, 真煩啊.
pigpig我想問下你意見,我個女入完醫院後, BB食得多西藥,會變得無胃口 ,連平日喜愛食一匙更的燕窩, 依家都唔食,因我剛了甜味給她,我一心想bb口淡,轉下口味,點知唔肯食.我好唔好買過冇味給她???但我帕佢又唔肯食浪費!!

大宅

請問有冇人知?依家有冇邊間PLAYGROUP 重有接受申請呀 因為想再JOIN 比個女玩 請告知

琥珀宮

sukimama ,
如果BB平時食開淡味的,就食番淡味啦!因為如果佢無胃口,你仲要佢改變甘多,佢未必習慣ga.....
你有無俾芝士你囡囡試下,咸咸地,可能佢會鐘意的,食完西藥係會變得無胃口,但唔使驚BB餓親,佢肯唔肯飲奶呢?
我囡囡今日月都睇左3次醫生,未停過食西藥,今日又因為感冒菌入腸,肚仔痛,又去睇醫生....
嘜你囡囡唔係係綠茵返緊playgroup咩?定係你想搵多個呀?

大宅

pigpig,

原來係咁!!我仲要佢改變佢胃口,唔怪知得攪成甘. thank you 呀..佢肯飲奶不過3-4 oz左右.餅干就食,但我怕佢熱氣呀.芝士ok. 一塊.
你個囡囡今個月都睇左3次醫生,真慘呀,見個B唔舒服,我寧原自已病.:cry: 你個囡感冒菌入腸,肚仔痛,好辛苦的,你比D粥水佢食啦,介下口好快好 你自已都小心身體呀,天氣涼了,
出入帶件外套好D,唔好凍到
我囡囡唔係係綠茵返緊playgroup,之前在出面讀完,依家冇野
讀,想搵比月佢再讀
:lol:
pigpig 寫道:
sukimama ,
如果BB平時食開淡味的,就食番淡味啦!因為如果佢無胃口,你仲要佢改變甘多,佢未必習慣ga.....
你有無俾芝士你囡囡試下,咸咸地,可能佢會鐘意的,食完西藥係會變得無胃口,但唔使驚BB餓親,佢肯唔肯飲奶呢?
我囡囡今日月都睇左3次醫生,未停過食西藥,今日又因為感冒菌入腸,肚仔痛,又去睇醫生....
嘜你囡囡唔係係綠茵返緊playgroup咩?定係你想搵多個呀?

琥珀宮

sukimama ,
原來我攪錯左,仲以為你囡囡已經返緊......
小雪今日好慘呀!唔知點解,今次病,又無發燒,只係肚仔痛,又無all,但就成個人軟晒,平時佢發高燒,都會四圍跳,今日就郁都唔郁....仲咩都唔肯食,只係飲少少水 :-(

大宅

好開心呀!參加爬行比賽,至在參與 D BB 好得意呢!
HAVE A NICE DAY!!!HAVE A NICE DAY!!!

大宅

HI 111111,
你個bb幾多個月呀? 玩下爬行比賽幾好呀

大宅

hello pigpig,

個女好返未??佢病完弱D.唔好凍親佢.你自己都保重.
我依家日日比維他命c糖比佢食,唔知有冇用.試下.

我想問你係米向愉景灣睇doctor?? okay 嗎?
我以前帶個女向Tung chung 睇doctor,都唔得.
依家向青衣睇- 兒料.叫做夾D.
pigpig 寫道:
sukimama ,
原來我攪錯左,仲以為你囡囡已經返緊......
小雪今日好慘呀!唔知點解,今次病,又無發燒,只係肚仔痛,又無all,但就成個人軟晒,平時佢發高燒,都會四圍跳,今日就郁都唔郁....仲咩都唔肯食,只係飲少少水 :-(

首頁

尾頁

跳至