婆媳關係

跳至

首頁
34567...31

尾頁

水晶宮

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

我的黑人憎99!!!

樓主回頭是岸呀。。。你走喇

伯爵府

畀面勳章

chingching_ma 發表於 12-3-23 22:56
棺材我就唔需要住喇..
可能你地需要d ge..

棺材係俾"癱己"訓架~你要對號入座我阻止唔到你囉!!!:;pppp:

仲有呀,呢度係討論區,出得post就預左有不同聲音不同意見架啦,接受唔到就請返歸啦,阿公主!!!:;pppp::;pppp:
不好點評我,我睇唔到架!!Thx~~

男爵府

畀面勳章

引用:第一..我無當自己仔女係寶,,當動物係草..叫

原帖由 chingching_ma 於 12-03-23 發表
第一..我無當自己仔女係寶,,當動物係草..叫我老公同佢沖涼..我老公唔洗做呀??好得閒呀??
第二..無錯..佢係 ...
你簡直係港女新抱....

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

公爵府

好媽媽勳章

chingching_ma 發表於 12-3-23 22:19
我大肚果陣唔係無煮飯呀..我都有煮ga..
但佢放假果一日幫手煮番一日都唔過份丫係咪呀??
甘我坐月果陣呢
好老實,坐月點解唔買得送??
我第一胎時已經係自己買送,老公放工返黎煮...
第二胎時,生完第二日就去買洗衣機,然後日日買送煮飯,2星期就湊大仔返學放學買送煮飯做家務一腳踢...
點解唔得呢??
生左BB大晒,做少奶奶??

子爵府

畀面勳章

回覆:我的黑人憎99!!!

我生之前同你個case有9成似,但我嗰時冇覺得佢呢啲嘢係黑人憎,我自己日日出街搵人食飯行街,生活得不知幾好,到差唔多生,就表明因為99屋企有動物,所以同老公搬返外家,咁咪唔使喺度呻囉

伯爵府

BK Milk勳章

回覆 回覆:foggyao的帖子

點解個老公會幫佢都係問題!個老公完全唔分析吓…

其實唔怪得樓主個99死都要養隻啦!因為隻狗雖然無比錢做家用,又有病要拎返錢出黎養!但係隻狗起碼識分邊個係主人,識搖頭擺尾,氹自己開心!唔似D公主病咁,入住人哋屋企仲諗住自己係公主……

每天在家安胎...生活苦悶!但亦為迎接小新命的來臨而感到興奮和緊張!雖然生活苦悶,但有丈夫疼鍚和愛護。是我感到最幸褔的!

子爵府

莫非妳幻想自己係千金小姐,定係城哥嘅新抱:;pppp::;pppp:

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

BaoYue_BaoKun 發表於 12-3-23 23:40
你呢個case 係老公冇用 搵得小 唔關奶奶事囉

無錢又係度扮上菜,想要人服役自己又無本事,除咗識得脾液鳥,樓主乜都唔做,其實佢同之前個大6極品差唔多,都係痴飲痴食咁做人!

大宅

蝗式公主媽:;pppp:
名副其實「付出小小,要求多多」

foggyao  睇佢講咁多, 佢好似付出左做+生+攬實寶貝女既個一刻咋喎!  發表於 12-3-24 00:06

男爵府

我的黑人憎99!!!

真係家門不幸 返外家啦! 你99真可憐 睇怕連家用都冇比 又要靠人又要話人 連租屋既錢都冇 面皮都好厚下波

子爵府

引用:Quote:kathytam2000 發表於 12-3-23 22:55

原帖由 chingching_ma 於 12-03-23 發表
棺材我就唔需要住喇..
可能你地需要d ge..
樓主勸你改善下語氣,唔好咁惹火啦!上得嚟呻預咗有唔同意見,唔鍾意聽咪唔好同人講囉,雖知而家起底好易,無謂犯眾憎啦,好心提醒不喜勿回

joycehang41010    發表於 12-3-24 13:05
藍莓綠茶  你真係好人好心地~  發表於 12-3-24 00:55

男爵府

回覆 回覆:chingching_ma的帖子

99唔係應份係你坐月時照顧你law,你自己咩身份咩崗位要99服侍你呢,坐月自己都可以煮比自己食,就算你99會煮都會比你呢位“好新抱”嫌三嫌四,檢討下自己先啦

子爵府

回覆 anna_my_baby 的帖子

之前一個好hit既post

joycehang41010    發表於 12-3-24 13:05
anna_my_baby  哎呀我好OUT呀!  發表於 12-3-24 01:29

伯爵府

引用:連煲薑醋都話唔識wor..甘就叫做99呀?? ---

原帖由 donaldduckduck 於 12-03-23 發表
連煲薑醋都話唔識wor..甘就叫做99呀?? -------> 下我有3個仔, 但唔識煲薑醋既, 咁咪唔可以做奶奶.:nothing ...
哇,你簡直講中我心聲,我都想講,仔我都生左3個,但我真係唔識煲薑醋同埋坐月既野!!我自己真係未坐過月,我99同我阿媽都唔識依d亦都唔重視,所以我生完我媽咪最多都只係叫我老豆拎d薑醋黎比我送飯~而我99黎探我地時就叫我出街食。。佢仲問我介唔介意食壽司添~我坐月時雞都未食過,咁又點。。無人理你會死咩?我夠自己一個揍仔加煮飯喇,果時同姑仔一齊住仲要幫姑仔洗埋衫呀!!到有老3時我自己揍大仔返學又再趕返上樓同老2食早餐跟住送佢過我娘家道再趕返工,放工就要趕返去接老2再返屋企煮飯比班大少食,之後又要同佢地冲涼洗碗加洗衫。。無野係做唔到既,唔好成日諗住靠人幫你做,你要記住果個只係你99,佢唔緊張你係正常架,佢對你好你咪當賺左囉,況且依家你係佢屋企住有好多野都唔計較得咁多,況且佢放假得果一日,係人都想抖下,真係正常架喎。。比係你,你放假都唔想仲要做屋企野喇,而且你又無返工,佢會覺得應該由你做返囉,如果你真係好攰想抖下,你應該係叫你老公頂而唔係走去話個99,你老公先至係有責任要愛護你果個呀。。隻狗係你99,但佢覺得咁樣無問題你都無佢辦法,我覺得叫你c6同佢冲涼都好正常呀。。講真你唔like還唔like,都無理由要人地掉左隻狗就晒你,如果你99因為唔like你,叫你c6趕你走,你又得唔得先?我有3個仔,但我真係唔想佢地婚後仲會同我住,如果佢地無本事要同我一齊生活,就唔該要跟返我既規矩,我先唔想我既新抱老馮要我服侍,養大左d仔我已經盡左責任,如果仲要我理埋佢老婆我真係情原佢單身。。。不過你講咁多樣野,我謂一認同你講既係,佢摸完隻狗唔洗手就抱你個女,真係唔得囉!!!

joycehang41010    發表於 12-3-24 13:07
大b駿逸細b駿晞

珍珠宮

畀面勳章

男爵府

引用:Quote:原帖由+chingching_ma+於+12-03-23+

原帖由 MEMU_HUI 於 12-03-23 發表
你簡直係港女新抱....
唔該, 唔好影衰啲港女... 港女有排都比唔上佢...佢應該昗王星嚟嘅...

男爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:仲要我唔比你批評架...關你鬼事呀...又要打

原帖由 ginnyhkc 於 12-03-23 發表
仲要我唔比你批評架...關你鬼事呀...
又要打出黎,預左有人有意見啦...
樓主潛水鳥

joycehang41010    發表於 12-3-24 13:08
肥妹心  路過  發表於 12-3-24 00:12

琥珀宮

親子達人勳章 畀面勳章

一分

珍珠宮

明知自已咁多要求,未結婚就睇人地阿媽唔順眼,

咁你就好心唔好嫁呢些住公屋又無本事的男人啦!

你講到自已咁叻又矜貴,應該無可能嫁個咁窮嫁播,你的資質都應該有限,心地咁差人都唔慌好樣得去邊!

而且你人又無本事,又唔去搵錢!
人又懶,睇死你都係跟住奶奶一世嫁啦!

師主!希望你早日回頭是岸,放過你老公一家啦!

首頁
34567...31

尾頁

跳至