跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 東薈城商場二期的新商鋪

kit0737 寫道:
好唔開心呀.我個女15日生日,諗住同他去
Novotel Citygate Hotel 食 Buffet 點知今日打去訂位,竟然冇位,仲要今個月都冇,咁點算呢??? 有冇其他好介紹呀...!!! :-(

kit0737,

上次接電話服務員說, 你可以試下7:00左右去執後備位ga, 因為次次都會有d人book左但又唔去...
比較不正常而靈裡較感貧窮的人, 比起正常而靈裡不感貧窮的人, 成長的更多......

大宅

去 mood down town 啦. 在映灣園車那兒, 有她們的車接送.

不過比較貴, 我們一家2a1b, 2個 main course + 2 drinks 要 $4xx. 不過情調一流.

or 你可以試 novotel 其他2間餐廳. 我未試過, 不過都係幾貴的.

kit0737 寫道:
Novotel Citygate Hotel 食 Buffet 點知今日打去訂位,竟然冇位,仲要今個月都冇,咁點算呢??? 有冇其他好介紹呀...!!! :-(

大宅

係!! 我今日 8 pm 行過多口問下, (我昨日打去 book, 都知要 6月2日才有位), 佢話即時有位!!

Hellomummy 寫道:
kit0737,

上次接電話服務員說, 你可以試下7:00左右去執後備位ga, 因為次次都會有d人book左但又唔去...

大宅

真的好掃興.......

如果小朋友要 $118, 都好唔抵!!

Hellomummy 寫道:

d蠔食左幾隻都有沙粒, 掃興! d龍蝦仔細得好緊要, 得個樣無肉食!

甜品中我最欣賞焦糖布丁和窩夫...

不過我記錯左小朋友$98, 原來係$118, 等到埋單先知!

大宅

等我都試下7:00去執後備位,那裡d食物ok嗎??其實個價錢真係好平,比起好多 hotel 已經平一半了.

男爵府

好似有tea buffet 架, 你可以打去問清楚呀~
我上次weekday 7點幾去都係等後補位咋, 都係等10多分鐘度啦, 如果平日去可以搏搏既~

111111 寫道:
有 TEA BUFFET MA????
[size=medium]我既囝囝P 仔係2003 年7月16日出世架~~ :-D

大宅

mood@down town 自從轉手重開之後已經大不如前啦! o的o野勁難食, service 又差!!!! 反而好期待5座對開間餐廳, 今日行過見到o的裝修已經7788相信無耐會開.

somama^_^ 寫道:

去 mood down town 啦. 在映灣園車那兒, 有她們的車接送.

不過比較貴, 我們一家2a1b, 2個 main course + 2 drinks 要 $4xx. 不過情調一流.

or 你可以試 novotel 其他2間餐廳. 我未試過, 不過都係幾貴的.

[quote]
kit0737 寫道:
[/quote]

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

東涌新商舖消息

1. 東薈城
a. 現時百佳的位置正密鑼緊鼓, 準備在五月底改為第二間TASTE分店.
b. 以前Baleno個位變成Adidas Warehouse.
c. 中銀香港會在此開分行
d. 馬莎新分店會在新翼開幕
e. 金暹鑼裝修中, 不日重開
f. Nike, Calvin Klein, LV, OZOC, Invidi, Gucci, B & O會在此開Warehouse.
g. 馬會已入紙在此開投注站

2. 逸東商場
a. 廖創興銀行在九月開業
b. 從未用過的三號停車場, 即巴士總站上蓋, 正計劃改為商場, 及計劃
全座租予吉之島開設百貨公司.

Source: [url=http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/viewthread.php?tid=94864&extra=page%3D1 ]http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/viewthread.php?tid=94864&extra=page%3D1 [/url]

大宅

GuccI,LV
HAVE A NICE DAY!!!HAVE A NICE DAY!!!

大宅

我尋日已去Novotel食buffet,都ok,不過d蠔食左幾隻都有沙粒,d龍蝦仔細得好緊要&唔係咁好食,d魚生都ok,不過咁既價錢都算係咁,都值得一試.

大宅

呢個絕對係獨家料!!!

我昨日出去旺角雅蘭酒店食飯, 在雅蘭的地面那層, 有個雪糕檔, 叫 "木田園" "Glen Garend". 是日本的 手打加鈣雪糕. 有好多種味, 連飯味, banana 味都有.

我買了雪糕吃, 好好味, 咁問下個哥哥仔 take away 的問題啦, 講講下, 佢話7月尾會在東涌開鋪喇!!! 仲會係由佢入來開荒添. 所以消息都會信得過.

不過, 他說又未知 exactly 位置, 佢話應該係近地鐵站 wor.

希望係 citigate 啦. 咁我地就唔駛淨係幫襯 haagen xxxxx!!

大宅

複式洋房

今日行東薈城,見到 le saunda、mirabell 同 moiselle outlet已裝修中...

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

somama^_^ 寫道:

呢個絕對係獨家料!!!

我昨日出去旺角雅蘭酒店食飯, 在雅蘭的地面那層, 有個雪糕檔, 叫 "木田園" "Glen Garend". 是日本的 手打加鈣雪糕. 有好多種味, 連飯味, banana 味都有.

我買了雪糕吃, 好好味, 咁問下個哥哥仔 take away 的問題啦, 講講下, 佢話7月尾會在東涌開鋪喇!!! 仲會係由佢入來開荒添. 所以消息都會信得過.

不過, 他說又未知 exactly 位置, 佢話應該係近地鐵站 wor.

希望係 citigate 啦. 咁我地就唔駛淨係幫襯 haagen xxxxx!!

我知你講邊間,係灣仔集成中心都有鋪的,D雪糕又真係幾好食
My Two Princess

大宅

複式洋房

開"木田園"呀,正呀!!! I Like It!!!

講開雪糕,有無食過銅鑼灣廣場1期果間食gelato既雪糕屋,我覺得好味過"木田園"嫁!!

複式洋房

我都鐘意食"木田園"啲雪糕,不過有無人試過"咖哩味"同"飯味"雪糕?? 因為感覺怪怪的,所以未試......

伯爵府

NIKE shop opened already la

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

leafun 寫道:
我都鐘意食"木田園"啲雪糕,不過有無人試過"咖哩味"同"飯味"雪糕?? 因為感覺怪怪的,所以未試......

我諗我唔會試,因為我最愛芒果同木瓜味雪糕
My Two Princess

大宅

醒目開學勳章

Really? So efficient! Blue Exchange only left 10 days!

Little_cy 寫道:
NIKE shop opened already la

首頁

尾頁

跳至