跳至

首頁
34567...19

尾頁

別墅

Re: hi~ 有冇住貝澳或梅窩o既mami呀???

HEHE!! 係呀!荷花好貴呀!! 我做左vip個價錢先同市面差唔多!! but貪佢夠齊全, 唔駛周圍搵!!! 死la!同埋我發覺自己開始有d病態購物狂, 今日又買左200蚊衫比女女, 已經成個衣櫃都係, 但係我真係控制唔到!! 咁落去實唔掂!! 可唔可以幫下我呀?? 而家我每一樣野都係女女, 好似冇左自己咁, 自己咩都唔捨得買, 但係每一日就o係度不停咁買野比個女! 點算呀??? :-( ?-(

男爵府

好媽媽勳章

e..........你好錐意豹紋架, 岩岩留意到小菲菲爬住塊豹紋野, 琴日又見到你老公架車d野又係豹紋.....好野性呀,,.,,,,,,,,,,

我之前都做左荷花vip呀, 但今年都冇再續喇, 都冇去佢度買野喇, 太貴喇, 買唔起...heehee

你岩岩生完幾個月係瘋狂d架喇, 每樣bb野都好似好想買咁, 睇極都唔厭, 過多幾個月應該會好d, 我而家都唔會成日買野比p.son, 但就睇到唔捨得走囉, 睇到覺得真係有需要先貫, 因為而家成日同自己講" bb d野好快唔岩架喇, 唔買喇", 我地又要儲錢比佢第時讀書喎, so而家睇多過買, 不過前排先買左d車仔玩具比佢.... (不過比佢拆散晒喇)

我而家都好小買野比自己喇, 覺得自己個款月黎月似c9, 又肥喎, 都唔知點攪好~

男爵府

好媽媽勳章

你個b咁快去沙灘玩喇, 小心d喎, 沙灘好污漕架
milkcandy 寫道:
我隻妹豬得5個幾月大ja...所以唔敢比佢著3點式...怕凍親個肚腩仔

梅窩啲水好似好啲,我上星期日去都唔太污糟。但我仲未買水泡仔...中環邊度有得賣???

bb仔有bb太陽油ga! 荷花有得賣,但會貴啲lor...

別墅

hehe~~~其實都唔係好鍾意豹紋, okla! 同埋我係好鍾意d野一系列一樣咁, so間房 -床單,窗簾, 梳化, 咕筍...., 架車 - 手制套, 安全帶, 布, 咕筍... 都係豹紋! 好似有d傻傻地, 買左一樣野之後, 會買其他野o黎一樣! 好似 菲菲英文名叫 miffy, so買左個miffy枕頭擺o係bb車, 跟住呢, 就開始o黎料lar! 成日想買miffy野擺o係bb車, 被, 公仔, 音樂野, 撓o係扶手d公仔, 奶咀盒呀, 手巾仔呀............擺到而家一車都係lar!咁就好滿足! 咁你話唔破產都唔得la!!

我而家都開始同自己講, 真係好快就唔o岩, d錢好似dum落海咁!! 真係唔好再買!! 但係我今日個心又諗緊, 好唔買比個女, 買比自己, 我唔會大得好快呀? 諗諗下又諗住買同女女d衫一樣o既衫!!! 我真係冇左自己lar!!!! 又肥又月黎月似c9喎!!!

男爵府

好媽媽勳章

咁你地有儲蓄就話有錢買咁多野啫, 我地好意外先有bb, so一d儲蓄都無, 而家唔計過度過都唔買野喇

你都係呀, 唔好再買咁多喇, 留返d錢, bb女大個仲要洗好多錢架, 要買既有排都買唔晒呀....乖啦 :mrgreen:

你有冇減肥呀?? 我生完都年幾啦, 但仲未keep返以前咁, 成身都係脂肪, 個肚仲有好多個車軚喺度, 唔知點算, 我又唔做運動, 又大食, 你有冇好方法呀??

別墅

其實我地都冇咩儲蓄lar!! 之前結婚都用盡哂lu!! 都冇諗住真係咁快要bb! 有左之後又洗一筆置傢俬, 又洗一筆置bb野, 跟住而家bb出世之後又咁多錢要洗, 又請多個工人, 真係渣都冇呀!! 係好在我理財都ok! 老公份糧又比哂我keep! 咁先

男爵府

好媽媽勳章

勁喎, 話唔買就唔買, 咁咪好囉, 留返d錢, 第時大把野要買呀 :mrgreen:

你理財好西利架?? 我就唔得喇, 老公成日話咩都唔記得, 我有時連想入落銀行d錢都可以唔記得擺左喺邊架 :cry: d 錢又成日左攝右攝喎, 咁又可以唔見幾舊水, 我諗我理財都唔係咁掂架, 但而家學人玩下投資, 點知做左大carb囉 :-( :-( :-(

嘩...你好西利喎, 咁有恆心減既, 我就唔得喇
我自己本身肥左45lb, 之後生左p.son(8.9lb), 胎盤+胎水又幾lb, 因坐月時身體好唔舒服, 又胃痛, 食唔到野, 傷口又爆埋線, 心情又唔好, so 坐完月時就得返113lb, 一路到而家都減唔到個肥, 又唔可以話減唔到既, 係我自己冇減, 因我又懶, 唔做運動之餘又食勁多野, 個胃到而家都無細返, 你知啦, 我做野嗰度幾得閒架啦, 唔係坐就食, 日日飲可樂, 仲要一返到工(11am)阿媽就煲定米粉比我, 果煲野可以食3個湯碗先食得晒, 之後(2pm), 我爸爸又買會買個外賣比我(一係炒面, 一係燒味飯), 佢地好似驚c 我唔肥咁, so 我都放棄左喇
可能我本身骨架細, d骨又輕, so d朋友都比我個身體呃左, 但有幾多肉自己知啦, 我之前都想食西柚餐減架, 但真係敵唔過d野食, so 試左一日放棄左, 幾個月前又試過喺屋企做運動, 真係瘦左d, 但又係試左幾日放棄左喇
我成日都覺得後生係容易減架, 但係自己控制唔到食野方面咋, 我放棄了, 你比d心機呀, 唔係過左呢段時間就好難減架喇...+油.........

我岩岩先食左3個湯碗既粉同2個餐包.....唔放棄都唔得呀

男爵府

manyeebb
我唔係住貝澳或梅窩o既mami可唔可以一齊玩

別墅

YES! 我要留番多D錢~第時BB用~

唔係西利, 不過數目要搞得清清楚楚GEI!!! 投資就我DADDY媽咪比意見, SO都有D斬獲, 自己就冇咩興趣! 同埋我份人要穩穩陣陣, 唔會太冒險! 玩下就算, 唔會博命!

你爸媽真你驚c 我唔肥咁WOR!! BUT佢地都係O錫你GEI! 要珍惜呀!! 為人父母甚艱難, 你自己都知LA! 同埋講真都唔係仲對得好多年!! SO我會好好珍惜呢廿年到, BUT我DADDY同媽咪都好忙, 唔係成日都見到!而家嫁左咁遠, 基本上都冇機會見, 係过時过節! 你就好好LAR!肥都抵LA!!

我都係骨輕, 而家110, 以前 92-96, 都冇人信! 我都好想放棄, 因為真係戎唔到口, 好多野想食, 所以食個減肥餐可以任食 !而家食番細個胃都好D, 想食就食, 食少少飽就唔夾硬食!!! 我係唔會放棄O既, 我唔甘心! 雖然而家老公實話唔介意, BUT我自己唔得, 自信都少左! 你真係放棄????

你真係好堅, 3碗米粉+2包???

男爵府

好媽媽勳章

潮流媽咪

你終於黎喇

welcome啦

你幾時返長沙呀??? :mrgreen:

男爵府

好媽媽勳章

曼貴菲

唉.....而家做左大carb, 我都唔係咁適宜投資架喇, 但洗濕左個頭, 而家又唔郁得...真係omg呀~~!

係喎, 你飲果隻7色瘦會唔會有副作用架?? 小心d喎
不過我都想試下...heehee :mrgreen:

係呀, 我爸媽覺得食得是福, so 係咁迫我食野, 我而家都明做父母既心態, 真係唔生過都唔會知囉 我都算好喇, 住得咁近自己父母, 日日都見到佢地, 有咩事都可以嗲下佢地~ 你搬左入黎咁遠, 慣未呀?? 你而家生埋BB, 會仲小時間返去你娘家架喇, 等小菲菲大個D啦, 咁就好D喇, 出街都方便D嘛 或者叫你DAD & MUM入黎玩囉, 順便探下你地, 都幾好丫

我以前都好介意自己個身形, 日日上磅, 但而家自己個心態唔同左, 小小肥但唔會太過份都OK, 因為我個樣細個, 再瘦到好似以前咁個個都話我唔似人地MAMI, 我唔鍾意人地咁講, SO 唔想好似以前咁瘦, (前排有個客問我係咪做PART TIME OR暑假工喎, 又問我夠20歲未), 真係勁唔鍾意人地咁講囉, 我都知我著住套制服帶埋頂帽又真係.......=.=
但又好矛盾, 而家既身形, 就算有件靚衫, 自己都點著都著得唔好睇, 唉 :-(

我老公都話唔介意呀, 都唔肥咁既說話, 但其實有邊個男人唔鍾意拖個又靚又FIT既老婆出街丫, 就算過到佢地關都過唔到自己果關, SO唔可以比自己肥落去, 而家既身形已經係極限

我好堅?? 我身邊D朋友成日都話我大食架啦, 我阿哥呀, 美清呀, 見親我食野都話我既, 但無辦法, 控制唔到...HEEHEE~
岩岩同你講完無耐, 我爸又買左個肉絲炒面加底比我喇, HELP :-( :-( :-(

男爵府

manyeebb 寫道:
潮流媽咪

你終於黎喇

welcome啦

你幾時返長沙呀??? :mrgreen:

對上一次返大嶼山好似係去搵你個次啦,
真係好耐好耐冇入過去

男爵府

好媽媽勳章

潮流媽咪

嘩...咁又真係好耐喇喎 :mrgreen:

不過你個baby而家咁細, 仲要湊住2個, 比我都唔想周圍去呀

你個baby而家點呀???

男爵府

manyeebb 寫道:
潮流媽咪

嘩...咁又真係好耐喇喎 :mrgreen:

不過你個baby而家咁細, 仲要湊住2個, 比我都唔想周圍去呀

你個baby而家點呀???

1個人湊住兩個去街就麻煩D,我成日都湊住兩個去公園玩就
多,你知啦我去街又唔洗帶奶粉方便好多 ,大女去街食咩都得,個次同我細妹兩個人湊住兩個去濕地公園同係咁
有時我奶奶得閒幫我手睇住個細,就同個大上Playgroup
玩下.....

細女上次健康院打2個月針重得好好,重過大女個陣添,
姑娘話全人奶黎講重得好好

複式洋房

我今天下午3,4點會和妹豬去梅窩沙灘玩呀, 有興趣一齊啦!

男爵府

好媽媽勳章

潮流媽咪

你就好啦, 2個都食人奶, 慳返唔小又健康喎, 好羨慕呀 最衰我岩岩生完時餵極都餵唔到啦, 早知一早搵你教定我先啦 :mrgreen:

男爵府

好媽媽勳章

milkcandy

咁開心, 小心曬親喎, 我要返工呀, join唔到添
玩得開心d啦

男爵府

manyeebb
你生多個我敎你

男爵府

好媽媽勳章

潮流媽咪

有下個先算啦, 因為我唔想再入產房喇

別墅

manyee大食媽,

hihi~~ 放完3日假lar!!
好在勁食都冇肥到gei!!!

milkcandy,

沙灘玩咁好? 我打算端午節先第一次比菲菲去沙灘玩, 唔知到時識坐未呢???

潮流媽咪,

您好! 你就好la! 咁快有兩件~~~

首頁
34567...19

尾頁

跳至