3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:Quote:原帖由+sickbanana+於+14-04-22+發表

原帖由 catcc2000 於 14-12-27 發表
睇你個post簡直像見到個女一樣,我個女已5歳3個月,竟然可以著18 months套H&m衫,d衫全部著足3年,抵。反而 ...
過咗暑假後又冇乜點高重,啱啱度過102cm, 15kg, 食飯又勞氣咗,含住啖飯作狀嘔,夏天多活動又哂太陽會好D

大宅

引用:我個個都越養越瘦越細粒仲有兩個月就6歲,

原帖由 wingfriendss 於 14-09-13 發表
我個個都越養越瘦越細粒
仲有兩個月就6歲,高108重18kg,睇返佢記錄由今年2月起到依家9月先重左0.5 ...
我睇返3年手冊,重量都係一樣

大宅

引用:游泳真係有用呀,暑假游水肥1kg

原帖由 於 14-09-10 發表
游泳真係有用呀,暑假游水肥1kg
我試過朝早帶佢游水,佢話唔想食早餐,好,游完你一定肚餓,竟然都係唔使食,死未

大宅

回覆:catcc2000 的帖子

我個囝都係兩年手册一樣重……好驚

禁止訪問

回覆:5歲2個月14.3kg 99cm我嗰個係咪全港最奀呀

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主講真係個post 有少少安慰到我,我仔出年4月4歲,而家都係25磅度,人人問佢同細佬係咪twins, 我都好無奈...抽過血話佢冇事,係食唔肥咁可以點? 唉...

珍珠宮

2024勳章 畀面勳章

不如睇中醫......

侯爵府

笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

引用:Quote:sickbanana 發表於 14-4-24 10:04 重

原帖由 小馬高 於 14-04-24 發表
本身係細粒
而家5歲
咁你和你c6算高嗎?本身遺傳好大關係喔。我兩公婆都唔高大,阿仔自然細粒,但如果可增高一試無妨。兩歲半唔知飲得未?

侯爵府

笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

引用:我個仔現在2歳6個月,得24lbs 只有85cm 高

原帖由 bonn1231 於 14-04-25 發表
我個仔現在2歳6個月,得24lbs 只有85cm 高,每半年返去E院睇佢高度,E生話到3歳應該要有90cm 高先正常。我 ...
我仔2歲4個月85cm高都冇高得好慢,個個細過佢的女仔都高過佢 原睇開醫院兒科及營養師,但一歲半到話各方面ok又食得,高度可能遺傳我同c6就closed file冇再跟。係咪去健康院再問下?定睇私家兒科?政府真係有點hea....

複式洋房

回覆:ChrisFaiFai 的帖子

我果個一樣四歲3個月,重24.8磅,高96cm,佢連塊面都細過人,每日最勞氣就係叫佢食飯飲奶嘅時候,差不多要咆哮

複式洋房

引用:我囝同你囝有得揮,佢4歲4個月,95cm,13kg

原帖由 KYCHOW1231 於 14-04-23 發表
我囝同你囝有得揮,佢4歲4個月,95cm,13kg。
真係要做朋友,我果個4歲3個月,重11.3kg, 96cm高

男爵府

引用:Quote:原帖由 KYCHOW1231 於 14-04-23 發表

原帖由 bigfriednoodles 於 15-01-10 發表
真係要做朋友,我果個4歲3個月,重11.3kg, 96cm高
我個仔而家5歲了,都係得100cm, 34 lbs

複式洋房

回覆:KYCHOW1231 的帖子

8個月重左2k幾,好好成績喎,亦都高左好多丫,點做架?我個女好似停留左咁

複式洋房

我個女除左奕,頭髮都好少同長得好慢,感覺佢各樣嘅生長速度都慢過人咁,你地果個會唔會咁?

大宅

引用:Quote:原帖由+KYCHOW1231+於+14-04-23+發表

原帖由 bigfriednoodles 於 15-01-10 發表
我都係朋友﹗我囡7月五歲,琴日去醫院複診得11.3kg,95.5cm﹗

大宅

引用:我仔九月就五歲,11kg, 95cm。仲奀

原帖由 hannalam 於 14-08-21 發表
我仔九月就五歲,11kg, 95cm。仲奀
報告下先:奀仔就快五歲半,98cm, 13.5kg

侯爵府

引用:我個仔3歲9個月, 103CM, 36LBS.佢晚餐得唔

原帖由 noriko_ginpi 於 14-04-23 發表

我個仔3歲9個月, 103CM, 36LBS.
你個仔不算奀,是標準,現在講緊5歲都只得100cm以下,得30磅左右才算奀

侯爵府

引用:我個仔6歲,20kg, 120cm, 好瘦,胸口得排骨

原帖由 angusBBB 於 14-12-30 發表
我個仔6歲,20kg, 120cm, 好瘦,胸口得排骨,面色又灰暗,黑暗圈深,食正餐好慢,要咬好耐先吞到嗒飯,食飯 ...
你個仔6歲20kg不算瘦,我地那些小朋友5歲只得13kg, 100cm,
起碼你個仔咁高代表有發育,有生長,不用擔心,
我地擔心的係連高都唔高

大宅

我仔就七歲了,只得109 cm 高。點算?

複式洋房

BK Milk勳章

我個囡同你個囡超像,又系細細粒,5歲半15kg 103cm食嘢又系好麻煩嗰D黎㗎,到宜家仲要我餵先食到一碗飯同一碗湯.食極都唔肥,人哋唔知仲以為你唔俾飯人食

首頁

尾頁

跳至