跳至

首頁
45678...17

尾頁

伯爵府

Re: 開心快活東涌媽咪會 (PART III)

loknamama
有間叫好似學畫畫既野, 個到有暑期班, 你可以選番5日, 又or 3 days course or 2 days course per week, 每一日上兩個鐘, 有兩樣野學, 普通話唱遊, 英文唱遊, 小提琴, 小廚師, 手工, drawing etc., 不過都吾平. 我記得如果3日course, 上兩個星期, 要$1800; 5 days course 仲貴小小. 另外仲有間叫小人國, 學英文, phonics呀, 不過我吾係咁鍾意佢地個到

仲有呀, greenfield好似都有暑期班, 不過未出, 佢地話會入落信箱喎, 你住邊個屋苑?
loknammama 寫道:
[quote]
Little_cy 寫道:
loknammama,
好似活力有暑期班呀, 我都會考慮一下.

映灣園都有, 你會吾會考慮[quote]
請問大概有d咩學???映灣園邊到??

伯爵府

好慘呀.. 求先我地再問阿賓姐, 因為佢原先應成曬話continue係到第2個約, 點知.... 再問, 佢就e e or or, 我老公問佢, 係米吾想做, 係米搵到第2份工, 佢話吾係, 佢話想番老家.. 我聽到之後, 真係火都黎, 不過冇法, 都預左, 大佬呀, 之前諗住同你續, 問好曬你, 做吾做, 你話做, 仲比你番去老家成個星期, 比埋機票, 依加臨埋門 (細b 7月出世喇), 你先至話我聽, 好采, 放暑假, 阿大女吾曬番學, 又好采, 99係我屋企附近住, 可以睇下幫下.

我唯有明天急急腳去搵個replacement la, 你話係米好激氣!!

大宅

loknammama 寫道:
唔該....唔好意思
我想問我仔仔今年4yearsold,有d咩暑假班岩??
除playgroup,從未報過...唔知有咩好提意???
最好係tungchung ,因有個細....

有無去富東嗰邊間聖公會呀!都幾多暑期活動,不能盡錄.我就剛剛同囡囡報咗嗰暑期幼兒音樂班.逸東呢邊鄰舍我都有報畫班,(8月份有兩堂重會撞時間添,圍有趕D囉.鬼叫兩班都想join咩)同埋參觀麵包廠&親子整cake.兩間內裏環境就差不多,but鄰舍門口位就暗D,原路由停車場電梯出口就drityD.兩間都係第一次join,希望囡囡係暑假玩得開心,學得愉快啦!

大宅

Little_cy ,
你阿賓姐攪什麼??急急腳去何處搵???
我希望你快快搵到!!
你b 7月出世,記得叫我食姜!!! 我好謂食!!!唔好意思!!!

HAVE A NICE DAY!!!HAVE A NICE DAY!!!

伯爵府

111111,
我都想知佢攪咩野. 4月個時同佢傾好曬, 佢話係到做, 揍兩個 no problem, 點知依加…. 唉, 我細b仲有5個星期到出世喇, 你話點好. 今朝急急腳搵agent, 個agent 話揍new born真係吾多, 有一個之前係香港做過, 不過要10月先至得, 依加叫左問可吾可以早d release law!!
111111 寫道:
Little_cy ,
你阿賓姐攪什麼??急急腳去何處搵???
我希望你快快搵到!!
你b 7月出世,記得叫我食姜!!! 我好謂食!!!唔好意思!!!

大宅

大宅

Hi all,

經過多日來的努力, 我為阿 so 找了幾個暑期活動. 主要有協康會, 鄰舍輔導會同青衣城學 drawing & 律動班. 其中都有 d 撞期, 但而家由7月中到8月尾, 個個 week 都有3-4日有野玩, 我個心都定 d!!

你地話鄰舍輔導會 d 地方唔乾淨, 我都同意, 但係可能我係公屋大, 都見慣, 而且我每次見到地方 dirty, 都教阿so要有公德心, 教佢要點樣做先唔會整 dirty 自己 etc... so far 都ok, 所以都 continue 報名........ and, 佢地在 1號停車場那兒, 是乾淨d 的, 地方都唔錯.

anyway, 一個 summer, 都頂得住的.

大宅

Hi all,

經過多日來的努力, 我為阿 so 找了幾個暑期活動. 主要有協康會, 鄰舍輔導會同青衣城學 drawing & 律動班. 其中都有 d 撞期, 但而家由7月中到8月尾, 個個 week 都有3-4日有野玩, 我個心都定 d!!

你地話鄰舍輔導會 d 地方唔乾淨, 我都同意, 但係可能我係公屋大, 都見慣, 而且我每次見到地方 dirty, 都教阿so要有公德心, 教佢要點樣做先唔會整 dirty 自己 etc... so far 都ok, 所以都 continue 報名........ and, 佢地在 1號停車場那兒, 是乾淨d 的, 地方都唔錯.

大宅

Hi Hi,

我同老公去韓國玩o左一個禮拜返到o黎Nattie 就腸胃炎又發燒又痾足足一個星期, 攪到我疲於奔命鬼o甘唔得閒 :-(

今個summer Nattie 無得join 任何活動呀 cos 62 & 99 唔o係度新工人又未到出出入入都唔方便, 東涌又無 for age 2 o既活動所以唯有自己帶佢o地啦.

little_cy,

o甘你死都要依家個賓做到你個新工人o黎先好走呀! 大佬佢無o野呀o麻o甘都得 真係離譜!!!! o個o的等完約o既賓有o的危險wor!? 點解佢舊顧主唔續佢o既? 你有無同佢顧主傾過呀? 呢o的賓 分分鐘臨夠鐘先至話舊顧主留佢所以唔走o架! 上次我已經領教過o架啦! 所以最好依家即刻可以申請就好o的law

伯爵府

somama,
青衣城學 drawing & 律動班, 邊樹呀?

pinkybebe,
個個工人我都打算吾請喇, 第1: 我老工吾係咁鍾意, 眼緣問題掛. 而且比我發現佢係第2間agent個到有登記, 個個agent 介紹左兩個比我, 佢同我講話呢個信吾過, 好似有d 估畫喎? 另外一個比較成熟d, 38歲, 不過之前係香港湊過對twins, 2 contract same employer, 我依加睇下呢個ok or not la....真係頭都大

複式洋房

Hi,

I am looking for a private English tutor (native speaker). Any good recommendation?

I have received a flyer before about English class at home (But need to form a small group yourself). Not sure anyone try that before. Are they good?

大宅

jenny,

o係第二個 topic 度知道你有o左第二胎, 恭喜你呀!!!!!

記住要休息多呀!!! Take Care!!!

大宅

HI ALL,
我由宿霧回來了,我SUN BURN呀,天天陽光,海灘!!
好累呀!!我唔想上班!!
要等囝囝SUMMER HOLIDAY 先可以旅行!
BECAUSE STUDY AT SEPT'07!!!
HAVE A NICE DAY!!!HAVE A NICE DAY!!!

大宅

somama^_^ 寫道:

Hi all,

sorry ar...我想問你係鄰舍輔導會報左d咩活動,??

大宅

好媽媽勳章

somama你就好la....幫到小朋友找到d暑期活動..
.我想幫小朋友找d暑期活動...但多數都唔岩時間....呢個假期都冇望lo..

男爵府

PinkyBeBe 寫道:
jenny,

o係第二個 topic 度知道你有o左第二胎, 恭喜你呀!!!!!

記住要休息多呀!!! Take Care!!!

Yes,many thanks 我都唔記得黎報喜俾大家聽添 遲下有時間問下您地湊2件既心得先....

水晶宮

畀面勳章

大宅

hello各位媽咪,
我係新手媽咪,想問吓東涌有無好既兒科醫生?thanks!

大宅

HI HI TATTC,
東涌兒科醫生,我囝去TUNG CHUNG MTR ~DR.LEE WAI KIN.HE IS OK!U CAN TRY TRY !!
你住何處呀??

大宅

HI HI TATTC,
東涌兒科醫生,我囝去TUNG CHUNG MTR ~DR.LEE WAI KIN.HE IS OK!U CAN TRY TRY !!
你住何處呀??

首頁
45678...17

尾頁

跳至