3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆:5歲2個月14.3kg 99cm我嗰個係咪全港最奀呀

我仔六歲5個月,得16kg三餐正常,食得多,有時一日四,五餐,比埋奶佢飲,都無肥過成日比人話我唔比野佢食

大宅

回覆:KYCHOW1231 的帖子

我仔4歲4個月,99cm, 27-28磅😭😭😭😭😭😭😭😭

子爵府

我個女下個月6歲,105cm, 低過生長線3%

男爵府

回覆:5歲2個月14.3kg 99cm我嗰個係咪全港最奀呀

三歲2個月,28磅,93cm, 高得好慢,成日比人話似2歲,傷心

別墅

我個仔而家5歲10個月,重16kg,高108cm。又係5肯食野,食兩淡話飽,,唔肯食蔬菜,水果。點算呀!

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 夏天玩到顛 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:MrsnMrX 的帖子

我囝6歲得102. 升小一了,校服都要改細
我成日擔心佢會比人蝦

侯爵府

引用:我囝6歲得102. 升小一了,校服都要改細我成

原帖由 嵐嵐雲妮 於 15-08-22 發表
我囝6歲得102. 升小一了,校服都要改細
我成日擔心佢會比人蝦
Yes ar, 仲要揹重書包,更加影響發育

侯爵府

回覆:Toby88 的帖子

你地有冇人係兩個小朋友既媽媽?是否兩個都咁矮?
我大女全班最矮,5歲幾102cm, 有d高佢成個頭,腳板又細,人地成日話d鞋唔好買咁多,話好快唔岩,但我女成年d鞋也岩穿,係穿到舊都岩,隻腳比高度仲長得慢,現在仲係穿25-26号鞋,真係一年才大一号
而我细女又係咁,食極唔吸收,日食夜食,快兩歲,得到76cm, 屋企有身高尺,成兩個月先高1cm, 早前發高燒也冇高
腳又係細,只穿21号鞋,有d未夠一歲已高過佢

首頁

尾頁

跳至