爸爸專區

跳至

首頁
56789...11

尾頁

男爵府

Re: 計劃將來

世事如棋,局局新,穫穫甘!

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

係呀~行出來由不得我~~
我早早就已有如這金句般的計劃,
但都係進一步退兩步....

sumdetectivebaba 寫道:
[quote]
LilianLegend 寫道:

嗯! 越睇你條banner, 越鍾意你quote
該用戶已被刪除

男爵府

[quote]

嗯! 越睇你條banner, 越鍾意你quote

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

未有,不過都成日幫手照顧幾個姨甥仔女(8m,6,7歲),
都已經好熟手o下架喇~
睇左好幾集pearl 既"super nanny",咪用佢既技巧教下o羅,
睡前講故事同傾談o下後就祈禱,都冇咩大特別......
你有咩特別招式呀??過兩招俾我都好~

[quote]
係呀~行出來由不得我~~
我早早就已有如這金句般的計劃,
但都係進一步退兩步....

咁你有小朋友未? 佢(

伯爵府

而家個社會好復雜,個心好唔等如人地覺得你係好人一個,
個心好之餘又要有技巧咁表達出黎,仲要加埋人地個心好,先至諗到你係好人一個,如果唔係,人地都只會當你好心做壞事.....好高深架~~

當然,個心好唔好,最重要係神點睇
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

伯爵府

錄低哂喇~之後可能要成日睇住黎train自己~:mrgreen:

咁你有冇一齊 "Devo Devo"呀?倆公婆真係要教法一致,
好多人都仲以為兩公婆係要一忠一奸,其實真係唔得~

[quote]
未有,不過都成日幫手照顧幾個姨甥仔女(8m,6,7歲),
都已經好熟手o下架喇~
睇左好幾集pearl 既"super nanny",咪用佢既技巧教下o羅,
睡前講故事同傾談o下後就祈禱,都冇咩大特別......
你有咩特別招式呀??過兩招俾我都好~

該用戶已被刪除

男爵府

[quote]
個心好之餘又要有技巧咁表達出黎,仲要加埋人地個心好,先至諗到你係好人一個,如果唔係,人地都只會當你好心做壞事.....好高深架~~

伯爵府

妳係咪講緊妳d同事呀?
我會諗,好多人公司都會有這問題,好少有人會話公司所有同事都好好,做得好開心......
所以有一份做得開心既工係比較難......

[quote]
tabobb 寫道:
[quote]

伯爵府

我既靈命係由90年開始,成長得都唔係咁好,咁唔知我係阿妹,定係你係阿哥呢!hehe~~

我唔知我老公有幾多集,我通常聲控就有得睇.
....要check.

咁你兩公婆都已係統一standard喇~

[quote]
LilianLegend 妹:

你未有小朋友, 點都當你細過我喇, 係咪? 阿妹!

> 低哂喇~之後可能要成日睇住黎train自己~:mrgreen:

有冇計dub套俾我或借俾我dub? 我好後先知有呢個節目, 而且有時準備得唔好, 錄唔齊...

> 咁你有冇一齊 "Devo Devo"呀?倆公婆真係要教法一致,
好多人都仲以為兩公婆係要一忠一奸,其實真係唔得~

一來, 我收工唔早, 有時番到
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

別墅

真係只在於我覺得你都幾硬頸, 到底係咪真係想去放低自己, 去明白?愛同生命, 就要你自己決定囉! Anyway, 我?已經決定, 你唔reject我??friendship, 我?都當你係朋友, 係愛你?!

我也相信Tabobb幾硬頸......為妳送上祝福^^

伯爵府

sum哥:
我樂於認

別墅

hi LilianLegend, sumdetectivebaba^^

相信兩位一定經歷過神既恩典,若有時間有以作出分享呢^__^

沒有人點燈用器皿蓋上、或放在床底下、乃是放在燈臺上、叫進來的人看見亮光。
(路加8:16)

伯爵府

tabobb 妹:

我唔怕話過妳知呀,我在返教會頭果幾年既諗法同妳一樣,
以當時都仲有d"邊青性格"既我,條氣都好唔順,點解基督徒一定要係果d老老土土look,點解乜都唔做得,只係一味順服....

所以我立志要做一個"生區區"既基督徒,

多了解邊d先係神的話有講及既,邊d只係d人佢個人觀念/文化套左入bible

別墅

LilianLegend^^

人的成長是需要,經歷,思考,體會...

多謝妳的分享,我大致上都明白.....(雖然有些亂^^)

首頁
56789...11

尾頁

跳至