跳至

首頁

尾頁

男爵府

柴灣媽咪"聚腳地"

柴灣的媽咪, 大家一齊入來傾下計啦.

按BB年齡排列:

1. claire11~~~囡囡 3歲, 囝囝5月尾預產期~~~小西灣
2. 啤梨 ~~~囡囡~~~3歲~~~小西灣
3. Louisa~~~ 囝囝 2歲4個月, 小B8月面世~~杏花村
4. Joey2002~~~囝囝~~永樂~~~2歲3個月~~~西灣河
5. mattiemama~~~ 囝囝 2歲3個月, 囡囡1.5個月~~新翠
6. 小新媽媽~~~囝囝 ~~~ 毅仔 ~~~22個月大~~~康翠
7. pang-duck~~囝囝 ~~~~~~~14.5個月大~~~高威
8. Nov媽媽~~囡囡~~~~14個月大~~~
9. sze_mark~~~囝囝1歲, 仲有個 ~~~山翠
10. tuenyima~~囡囡~~~10個月大~~~新翠10. 11Mrswhat~~~囝囝~~~駿駿~~~~8個月大~~~灣景
12. Memi ~~囝囝~~~2個月~~~
13. 甜心糖糖 ~~~未知 ~~4月18日預產期~~高威
14. wamsl~~囡囡~~2歲4個月~~仔仔7個月~~杏花村

男爵府

Re: 柴灣媽咪"聚腳地"

依..........唔通依處無柴灣媽咪. 無理由嫁

大宅

Hello!
My son is 8 months lar, still no teeth ah
Any other mamy live in Chai Wan also?

男爵府

mrswhat,
唔洗太擔心, 我個仔成11個月至見牙腳. 1歲至出牙. 老人家話遲出仲好啊. :-P :-P

男爵府

大宅

Really? Thanks ah!

男爵府

mrswhat,
of couse. 我知有人成13個月至出第一隻牙添. 出牙依樣野唔洗緊張嫁, 我聽個朋友講: "你幾時見到D小朋友係無牙嫁, 遲早都會出曬嫁".

係呢, 你洗唔洗返工嫁? 定係全職媽咪啊? 仲有啊, 我睇左你阿B D 相. 你整得好靚啊? 個網頁洗唔洗錢嫁?

大宅

Of course need to work lar, or no money bor...

The homepage is created by my hubby, I don't know the $$$ ah...

Sorry that my Chinese typing is very very poor, so I type English instead ( although it's not good) :-P

男爵府

mrswhat,
我以前打中文都係好屎嫁, 不過上左來依處之後就越來越快啦. :-P :-P :-P :-P

係呢, 你平時有無帶阿仔落公園玩. 樂翠隔離個公園仔細細個, 都幾好玩嫁.

男爵府

Dear all
Nice to meet you,我是住高威閣架,大家多多指教! :-P

大宅

甜心糖糖,
Nice to meet you too!

小新媽媽,
Seldom lar, every night come back quite late ma. I don't want my maid to go outside with my baby.

大宅

Dear all chai wan mama:

I live in Siu Sai Wan, nice to meet you!

囡囡3歲...肚裡面一個預產期為5月尾BB仔
靚靚的Natalie ^!^ & 可愛的昫光仔仔 :-) * 歡迎來到盈盈&昫光Friends Club* http://by.lilypie.com/tg95p8.png

男爵府

claire11
Hello,我奶奶又係住小西灣!我住高威閣。我4月生bb啦!你也是在東區生嗎?

男爵府

Dear mrswhat
你bb好得意呀!係咪自己湊呀?

大宅

甜心糖糖
thanks ah!
of course not 自己湊, need to earn $$$ :-( , by maid only.

男爵府

claire11, 甜心糖糖,
歡迎你地加入啊. 我加左大家的資料係第一頁啦.

甜心糖糖,
我地都住得好近啊 你依家心情係咪好興奮呢? 你諗住自己揍啊?

大宅

Hello!甜心糖糖

係呀!我今胎都會在東區醫院生的。呀!你預產期幾多號呢? 係未第一胎呀?是mokey boy or girl? 我個果應該是monkey boy呀。

其實我娘家都是在koway court 呢?仲住左廿幾年呀!

靚靚的Natalie ^!^ & 可愛的昫光仔仔 :-) * 歡迎來到盈盈&昫光Friends Club* http://by.lilypie.com/tg95p8.png

大宅

Hello!甜心糖糖

係呀!我今胎都會在東區醫院生的。呀!你預產期幾多號呢? 係未第一胎呀?是mokey boy or girl? 我個果應該是monkey boy呀。

其實我娘家都是在koway court 呢?仲住左廿幾年呀!

大宅

Oh!甜心糖糖:

唔好意思原來你已經POST了你的BB資料, 我眼大睇漏了。

大宅

Hi 小新媽媽:

Thank You! update 了我們的資料,但我的囡囡現在才三歲,不是5歲,可否替我改一改呢? 謝!

首頁

尾頁

跳至