鐘點工人

跳至

首頁

尾頁

別墅

做左兩日,搞亂晒我屋企,極之無安全意識,無heart,我懷疑佢專呃訂金,各位媽咪小心,佢已經搞到我無得坐好月,我同先生都覺得無佢係屋企仲好,做兩日怒炒陪月

別墅

回覆:Wuwuchu 的帖子

大家要小心留意果d日日上黎推帖,今年仲有好多期既x姨,interview 時講到做好多野,結果煮兩餐飯都搞唔掂,bb我自已湊咁,佢係度我要做佢助手,難得有時間入房瞓下,佢又走入黎廢up, 先生都知道我唔開心,完全無睇我屋企情況黎做野,要求多多,無洗過bb衫,奶樽,連按消毒機開關都唔做,我要佢留意既完全唔聽,搞壞我廚房電磁爐,全屋跳制,餵bb食奶要我同先生開埋奶俾佢坐喺度餵,叫佢分多次掃風,因bb容易回奶,佢唔聽,係要試到我bb口鼻噴奶,仲要事後係我瞓覺時嘈醒我話bb頭先咁噴奶好易肺炎,我頂佢個肺!

大宅

請勿勞氣,免得傷身,唔啱唔好用,現應諗方法跟著點做,例如一日三餐,代茶,湯水……bb沖涼,洗bb物品……。
最重要係休息,理應解決現有問題,例如搵親友幫忙……
2014年快開始了,我要努力向前,加油向上,發奮做人,只希望衆人身體健康,不受外界影响,繼續邁步

象牙宮

時下興賠月... 有冇实質上幫上自己??? 多數冇.

產婦..最重要
1。 休息足, BB 有人處理 : 洗澡, 換片,衣服   喂奶(自己都得)
2。食補品,反而次要。 三餐食合自己口味。舒服。自生。吸受好。 
3。日常 家務清結有人處理
4。煮食 有人處理好。
家中煩事, 有人處理, 自己安心, 心情自然好。

家有多个人,如多一人,日日不合作,產婦受氣。。。怎康覆??? 多憂心, 多討厭見到她。 龍肉都無意思。自己困難時,也無法向陪月訴苦。。

有冇意思, 自己知。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

別墅

現時很多陪訓班都是那些想要,拿了註冊証書,其实沒有经验就找陪月工作,可以説是欺骗,而顧主伤害可大可小,身心都有影响。那些人請自重,不要再伤害那些産婦们。

大宅

陪月勳章

回覆:係呢度請左個不知所謂既陪月

同意,最好揾個有朋友用過介紹,我生第二胎,一心諗住之後唔生,今次要調理好,點知....唉....

用戶要求終止服務

引用:時下興賠月... 有冇实質上幫上自己

原帖由 333s 於 15-07-30 發表
時下興賠月... 有冇实質上幫上自己??? 多數冇.

產婦..最重要
怪不得我心情咁差

珍珠宮

引用:大家要小心留意果d日日上黎推帖,今年仲有

原帖由 Wuwuchu 於 15-07-30 發表
大家要小心留意果d日日上黎推帖,今年仲有好多期既x姨,interview 時講到做好多野,結果煮兩餐飯都搞唔掂, ...
唔係掛
咁送走左佢未?

輸入搜索內容

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

引用:做左兩日,搞亂晒我屋企,極之無安全意識,

做左兩日,搞亂晒我屋企,極之無安全意識,無heart,我懷疑佢專呃訂金,各位媽咪小心,佢已經搞到我無得坐好 ...
收得平不平?

大宅

唉……咁唔好彩,呢D人簡直影衰我地陪月呢一行。各位媽媽。通常收得平,又好近日子都仲有期就要注意下了。好噶一般都會有幾個期排住做。唔好為咗D無為人激親自己,好好休息,養好個身體,情緒唔好,休息唔够都會影響上奶嘎。加油!

象牙宮

babajj 發表於 15-7-30 21:46
怪不得我心情咁差

心情咁差... 有人, 日日不合作, 不合配...你又怎會有好心情??? 問你自己。食補有何用? 你說一下。

心情好... 食普通野. 都開心. 對不?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

複式洋房

引用:做左兩日,搞亂晒我屋企,極之無安全意識,

做左兩日,搞亂晒我屋企,極之無安全意識,無heart,我懷疑佢專呃訂金,各位媽咪小心,佢已經搞到我無得坐好 ...
其實媽媽係唔係應該開名呢 等其他媽媽唔會做下一個受害者 我地陪月真係唔係話讀左個証書返黎就係好陪月 要有經驗之外 仲要有心 做野過得到自己都要過得人 唔可以求其 而家媽媽應該保重身體 好好休息

別墅

回覆:anna_my_baby 的帖子

送走左瘟神

別墅

回覆:naomiso 的帖子

你喺邊度請?

別墅

回覆:joeysxxx 的帖子

呢個陪月極無common sense! 煲野我諗無人會裝水九成滿,係有腦都知一定會滾捨!d滾野周圍拎,明知咁滾都沖唔到涼就唔好拎入廁所啦,仲要一路拎一路廢up, 眼唔望路,安全意識零呀!最搞笑係煲湯,一大個煲,煲剩兩碗水,煲乾水咁!豬骨,雞殼出水又走去用個細煲一次過出水,終於滾捨晒,漏電爆電制出煙全屋跳制!

別墅

回覆:Wuwuchu 的帖子

如果有媽咪需要知名,可以pm我!

大宅

回覆 joeysxxx 的帖子

唉……可能佢係自己屋企都無做過。呢D係基本常識來嘎,真係太離譜。

大宅

回覆 Wuwuchu 的帖子

你好,請問她叫什麼名字?年紀多少?收費多少 ?謝謝 !

珍珠宮

引用:如果有媽咪需要知名,可以pm我! +

原帖由 Wuwuchu 於 15-07-31 發表
如果有媽咪需要知名,可以pm我!
求開名

大宅

引用:大家要小心留意果d日日上黎推帖,今年仲有

大家要小心留意果d日日上黎推帖,今年仲有好多期既x姨,interview 時講到做好多野,結果煮兩餐飯都搞唔掂, ...
呢度好多陪月都日日上嚟推post, 我都搵緊陪月,有D擔心。

首頁

尾頁

跳至